Kedves Susi!

közben beütött amitől halálosan féltem. … Kérlek, őszintén írd meg nekem, mi a fekete mágia, mitől fekete, mi a visszaütője? És mi a különbség a fekete és fehér mágia között?

Köszönöm

Kedves …!

Amitől az ember fél, az általában be is szokott jönni. A félelem erőteljes érzelem, s így igen alkalmas a vonzás energiáinak beindítására. Sajnos a féltékenység is hasonlóan tud működni, az emberek ugyanis többnyire azt a „képet” mutatják felénk, amilyen az elvárásunk velük szemben. Ha arra számítunk a féltékenységünk által, hogy a másik csalfa, akkor többnyire meg is kapjuk ezt tőle.

Most, hogy ezt tisztáztuk, térjünk át a mágiával kapcsolatos kérdésedre.

Létezik fekete vagy fehér mágia?

A mágia nem fekete és nem fehér, mint ahogyan egy kés sem csak kenyeret vág, vagy gyilkol. Ez a fajta megkülönböztetés csak a mesék világában helyénvaló, bár ha jobban megvizsgálnánk, még ott is hibádzik itt-ott. Hiszen, ha belegondolunk akár az emberölés kérdésébe, ott is hajlamosak az emberek különbséget tenni gyilkosság és gyilkosság között:

  • Ha szánt szándékkal megölsz egy embert, mert abból valami hasznod származik, az nagyon rossz.
  • Ha véletlenül – mondjuk egy gázolásnál – megölsz valakit, akkor azt nem tartják annyira elítélendőnek, hacsak nem részegen tetted.
  • Ha dühödben lecsapsz valakit, és az meghal, akkor azt különböző módon ítélik meg, ki-ki vérmérséklete szerint.
  • Ha háború van és a katonák megölik egymást, akkor azt felmentik, nem bűn, hogy gyilkolnak.
  • Sőt, ha háború van, akkor még azért sem ítélnek el, ha bombát dobsz egy városra, és civileket, gyerekeket ölsz meg.

És még számtalan példát hozhatunk fel, de szerintem ennyiből is világos, hogy a „rossz” és a „jó” nézőpont kérdése.

A mágia szempontjából azt szokták mondani, hogy fekete mágia az, ha beleavatkozunk a másik szabad akaratába. De a valóság az, hogy nincsen „másik”, mert mind egyek vagyunk, így ha megváltoztatom a világom „másik” szereplőjének az életét, akkor azt is magammal teszem. Illetve, ha elfogadom, hogy ő egy „másik”, akkor pedig nem tudom megváltoztatni a szabad akaratát. Mindenkinek a hite szerint választható a megoldás.

A fehér mágia az lenne a közhit szerint, hogy „jó” dolgokat varázsolunk. Ám ha mondjuk meggyógyítok egy sánta embert, anélkül, hogy ő ezt kérné tőlem, akkor beleavatkozom az életébe, s hiába gondolom azt, hogy mennyivel jobb lesz neki, ha nem lesz sánta, elveszek tőle valamit, amire neki szüksége van, hiszen nem véletlenül sánta. Mint ahogyan a közmondás szól: „A pokolba vezető út, jó-szándékkal van kikövezve.” Sohasem tudhatod, hogy mikor teszel jót, és mikor teszel rosszat a másikkal. Tehát a „fehér mágia” kifejezés is sántít. Azaz itt is veheted úgy, hogy egy vagy mindennel, tehát bármit teszel, magaddal teszed, amihez megvan a jogod.

De persze van egy másik nézőpont is – amit manapság már kevesen ismernek, – ami sokkal elfogadhatóbb megkülönböztetése a mágiának. Réges-régen „fehér – vagy magas szintű – mágiának” azt hívták, amikor a mágus önmaga spirituális fejlődésén dolgozott, egyfajta alkímiai változást létrehozva önmagában. „Fekete – vagy alantas – mágia” pedig az volt, amikor fizikai előnyszerzés céljából használták a mágiát, azaz sikert, pénzt, szerelmet, egészséget, és egyéb az emberek szemében kívánatosnak ítélt dolgokat igyekeztek varázslattal megidézni akár a maguk, akár valaki más számára.

Mindenfajta mágia – mint ahogyan egyéb cselekedeteink – „visszaütője” az, amit a magad hite alapján elvársz. Ha úgy hiszed, hogy jót tettél, bármi legyen is az, akkor nem tartasz attól, hogy rosszat kapsz cserébe. Ám ha neveltetésednek köszönhetően már attól is lelkiismeret furdalásod támad, hogy valakinek ráléptél a lábára a buszon, akkor nagy valószínűséggel bevonzod magadnak az „azért járó” büntetést. Így működik a világ. Ahogyan Jézus mondta, s szeretem idézni: „Legyen neked a hited szerint!” És akkor már csak azt kéne pontosan tudni, hogy miben hiszel, de megsúgom, ez nem is olyan egyszerű kérdés. (Egyszer majd erről is írok, ha valaki megkérdezi.)

Minden jót kívánok Neked!

Szeretettel:
.

.

.
Kérlek, “Ajánld” a barátaidnak ezt a blogbejegyzést, és segíts terjeszteni ezt a tudást!