2003 októberében nyitott meg a Boszi Tanya, a Boszi Pláza fizikai üzlete. Ebből született néhány hónap múlva a bosziplaza.hu, ami később webshop is lett.

Az első weboldalt a gimnazista kisfiam hozta össze. Még olyasmit is leprogramozott nekem, ami azóta sincsen – sajnos – a bosziplaza.hu oldalon. Akkoriban ugyanis volt először játékos személyiségteszt:

Később pedig Maja Oraculum kártyákkal való online jóslási lehetőség is volt, ahol lehetett lapot húzni és megkapni a jóslatot. Aztán, amikor már WordPress alapú lett az oldal (úgy 2008 táján), ez megszűnt, mivel ilyesmi csak egyedi programozással tud működni.

Éveken át menő fórumunk is volt, sok, aktív felhasználóval:

A Google jóvoltából itt bele is lehet kukkantani: https://web.archive.org/web/20080311064448/https://bosziplaza.hu/forum/

Szerettem a kis boltomat, és igyekeztem mindenkinek segíteni a magam módján, ahogyan azt a fentebb megosztott régi nyitó oldalon el is olvashatod, ha rákattintasz a képre.

2011-2015 között tanfolyamok és ingyenes összejövetelek is szép számmal voltak nálam. Halloween és a Yule ünnep sosem maradt el.

2015-ben elköltöztem és ez által megszűnt a Boszi Tanya, nem volt több összejövetel. :-(

Az energiáimat inkább a „szerelmeseim” megsegítésére és a könyvem írására fordítottam. Ekkor már 2 éve ment a Szeresd vissza! programom és egy év múlva megjelent a Sorsfordító stratégiák című könyvem is.

Az utóbbi években olykor elgondolkodtam azon, hogy újra működőbbé teszem az üzletet, de aztán mások is nyitottak ebben az „iparágban”, így úgy döntöttem, nem foglalkozom már vele. Ugyanakkor, van bennem némi keserűség amiatt, hogy cserben hagyom azokat, akik komolyabban foglalkoznak mágiával. Az új „boszorkánybolt” ugyanis veszettül drága. Gondolom nálam jobb üzletemberek csinálják, és elsősorban arra fókuszálnak, hogy megfelelő bevételt termeljenek az üzlet fennmaradásának érdekében. (Én sem véletlenül kellett bezárjak!)

Félreértés ne essék, nem irigykedem, viszont felettébb irritál, hogy úgy használják a varázslataimat, hogy elfelejtik odatenni a forrást. Nem bogarásztam át az összeset, csak belebotlottam a Facebook hirdetésükbe, ahol a kedvenc pénzvarázslatom jelent meg: https://bosziplaza.hu/tuti-penzvarazslat/

Csak egy picit változtattak: náluk az összes hozzávaló „szentelt”, amit persze meg is lehet vásárolni az üzletükben. Így 885.-Ft-ot megvehetsz tőlük 2.500.-Ft-ért.

Bocsi, nem is! Valójában a zacskóban nem 885.-Ft van, amennyi a varázslathoz kell, hanem csak 385.-Ft! Szóval, ha 3 db 200 forintos kell a varázslathoz, akkor 3 x 2500 = 7500.-Ft-ért lehet megvásárolni?

Remek!

Így kell tuti üzletet csinálni. Különösen, ha a felszentelés esetleg csak arról szól, hogy betették egy zacsiba az érméket. (De erről persze nem tudhatok.) És nem is írtam volna ezt itt le, ha reagáltak volna a felszólításomra, hogy legyenek szívesek a varázslathoz kitenni a forrásmegjelölést a bosziplaza.hu címével.

Na most jól kipuffogtam magam, hogy aztán elengedjem ezt az egészet.

De hogy lásd, miről beszélek, íme egy részlet amiben látható az egyezés:

Mágiakellékes pénzmágia csomagja:

Boszi Pláza ingyenes varázslata:

Mi ebből a tanulság?

Az én lelkiismeretem tiszta, mivel mindig a tőlem telhető legjobbat igyekeztem adni. Bár igaz, hogy a termékeimért én is pénzt kértem – hiszen nekem sem ingyen van az élet -, de őszintén állíthatom, hogy senkit nem csaptam be, mindig a segítés volt fontos nekem.

Most pedig örülhetek, hogy semmit sem bánok, bár nem tudtam tovább finanszírozni ezt a szeretetteli boltocskát, ami jelenleg annyi pénzt sem termel, mint amennyibe kerül a weboldal fenntartása.

De még kitartok, hátha akad még, akinek örömet szerez a sok írás ezen a weboldalon. ;-) Ha így van, örömmel fogadok minden hozzászólást és megosztást!