Kedves Susi,
Az interneten bukkantam rá a honlapjára, és felmerült bennem egy kérdés, amire tisztelettel szeretnék választ kapni.
Hogyan lehetne megtudnom, hogy van-e rajtam régebbről korábbi és/vagy elrontott, nem sikerült szerelmi kötés.
Jelenleg kiegyensúlyozott párkapcsolatban élek, de szeretném ha ez így is maradna, és nem hatna ki semmilyen esetleg kötés a múltból, ami nem sikerült.
Várom szíves válaszát!
Köszönettel,

Kedves …!

Mivel nem vagy egyedül a kérdéseddel – legfeljebb más nem merte még feltenni – igyekszem alaposan megválaszolni és ki fogom tenni a Kérdezd Susi-t! rovatba. Persze aki azt olvasgatja, talán már sejti a válaszom mibenlétét.
Kezdjük azzal, hogy ha egy kötés – amit valamikor esetleg rád tettek – nem sikerült a múltban, akkor hogyan lehetne hatással rád később?
Persze kifogásnak remek lehet, ha netán mégis elromlik a házasságod, de bízom benne, hogy erre nem kerül sor. Egy szerelmi kötéstől biztosan nem!
Az alapszabály ugyanis az, hogy mindannyian magunk teremtjük a saját valóságunkat, így a mi (minimum hallgatólagos) beleegyezésünk nélkül senki nem tud változást létrehozni benne. 
És akkor most jöhet a kérdés, hogy ha valaki csinál vagy csináltat egy szerelmi kötést, akkor az hogyan működhet, ha Ő nem egyezik bele?
A válasz pedig az, hogy sehogy.
Ahogyan az imént írtam, az alapszabály az, hogy mi magunk teremtjük a saját valóságunkat, azaz senki nem tud változást létrehozni benne csak a beleegyezésünkkel. És itt a csavar a dologban, mivel az elménkkel azt hisszük, hogy minderről tudunk és akarjuk.
Pedig nem.
Az elme, a tudás és az akarás a testünkhöz tartozik és azt hiszi, hogy különálló mindentől és mindenkitől. Ez ugye igaz is a testre nézve. De valójában nem a testünk vagyunk, hanem az az energia, amiből a testünk és minden más is áll. Ez a végtelen – és tudatos – energia teremti a valóságunkat, mint ahogyan mindenkiét és minden másét is. Itt olvashatsz erről egy bővebb és talán megvilágosító jellegű magyarázatot is tőlem: https://evoter.hu/hogyan-tudunk-egyek-lenni-amikor-kulonallo-emberi-lenyek-vagyunk/
Tehát…
Nem kell attól tartanod, hogy egy korábbi vagy bármikori szerelmi kötés beleszólhat az életedbe és a kapcsolatodba, mert ez csakis akkor történhet meg, ha ezt választod magadnak.
Minden jót!