A mágikus szertartások egyik fontos „résztvevője” a varázspálca. Van, aki szereti és szinte minden rituáléjánál használja, van, aki nem tartja fontosnak, s talán nem is használja, mert közelebb érzi magához az athamét.

A magam részéről mindkettőt szeretem, de a varázspálcát részesítem előnyben.

Hogy miért?

Ennek több oka is van:

  • A varázspálca fából készült, s ez az anyag sokkal közelebb áll hozzám, mint a rideg fém.
  • A fa pálca kövek erejével van kiegészítve, ami számomra szintén fontos tényező, mivel hiszek a mágikus erejükben, hisz már számtalanszor megtapasztaltam.
  • A varázspálca a levegő elem képviselője, s lágy szellőként simul a kezembe.
  • Nem csak kör felvetésére, hanem bármilyen varázslat irányítására alkalmas. ( A Mágikus mozdulatok e-bookban megtanulhatod használni!)
  • Bár használhatnám az ujjamat is „mutogatásra”, a tenyeremben tartott pálcával jobban érzem az energia áramlását.

De miért is „mutogatunk” egy varázsszertartás alatt?

Talán láttad azt a reklámot, ahol egy fájdalomcsillapítót népszerűsítettek azzal, hogy folyton rámutattak egy-egy fájó testrészre. Vagy láttál már bűvészt, aki pálcával vagy az ujjával mutat valamely „fontos” dologra, s Te is tudod, ezt azért teszi, hogy arra a valamire irányítsa a néző figyelmét, amíg valójában másutt bűvészkedik. De ha ezt nem is, biztosan jártál iskolába, ahol a tanár a tábla előtt mindig oda mutatott (pálcával vagy az ujjával), ahol a közvetíteni kívánt anyagot láthattad.

A rámutatás valamire, automatikusan odavonzza a tekintetet, ahová mutatnak. Ez egy reflex, amit ugyan akaraterővel és egy kis gyakorlással el lehet hagyni (ha mondjuk, le akarjuk leplezni a bűvészt), de szerintem alapvető eleme életünknek, hiszen fontos dolgokat is jelölhet, mint ahogyan a rituálékban is ez a feladata.

Amikor például egy tárgyfelszentelő szertartást végzünk, az oltárunkon több tárgy is lehet egyszerre, amelyeket energiával akarunk feltölteni. Ezt megtehetjük úgy, hogy a kezünkbe vesszük az épp soron következő tárgyat, de sokkal egyszerűbb és hatásosabb, ha a varázspálcánkkal rámutatunk, mert így biztosan a kiválasztott lesz figyelmünk középpontjában anélkül, hogy arra koncentrálnánk, hogy a tárgyakat hogyan emeljük fel, hogyan tartsuk, és hogyan tegyük vissza a pontos helyére az oltárunkon.

Vagy ha mondjuk az a cél, hogy elménkben egyesítsük a négy elem energiáját, s azt közvetítsük valami felé, akkor a pálcával sorban rámutatunk az elemek szimbólumaira, s utána ötödikként a „valami felé”. Így elménk sokkal könnyebben fókuszál, megkönnyítve ezzel a munkánkat.

Összefoglalva, a „mutogatás” célja tehát, hogy az elménk arra fókuszáljon, amire éppen szükséges a varázslat végzése közben.

Mire lehet még jó a varázspálca?

Ha az neked kevés, hogy az elmédet fókuszálja a megfelelő irányba, holott ez a legfontosabb eleme a varázslatnak, akkor elárulom, hogy másra is használhatod:

  • Írhatsz vele a levegőbe jeleket, rajzolhatsz jelképeket, melyek fokozzák az energiaáramlást.
  • Megfelelő mozdulatokkal kiegyensúlyozhatod a környezeted, vagy a magad köré szőtt burok energiáit.
  • Gyógyíthatsz vele.
  • EFT pontokra való koppintással segítheted céljaid elérését…
  • és még számtalan módon használhatod, aszerint, hogy épp mi jut eszedbe.

Mit tudnak a készen vásárolt varázspálcák?

Sokan azt mondják, hogy a pálca akkor fog jól működni, ha magadnak készíted el. Erről az a véleményem, hogy csakis abban az esetben igaz, ha már kellő „szakértelemmel” bírsz a mágia területén, s megfelelően tudod elkészíteni.

Amennyiben még nem vagy azon a szinten, hogy kellő koncentráltsággal csináld végig a pálcakészítés műveleteit, akkor azt javaslom, elégedj meg azzal, hogy a kész pálcát kiválasztod, és „magadévá teszed”.

A Boszi Plázában néha kapható varázspálcák tiszták, és egy alap felszentelésen már átestek, így csak össze kell hangolódnod a kiválasztottaddal. (Igen! A varázspálcát a való világban az ember választja, és nem fordítva!) Az „összehangolódás” mindössze annyi, hogy minél többet magadnál tartod, hogy összerezegjetek. Csinálhatsz neki pálcaszentelő szertartást, ha úgy gondolod, megkenheted valamely hozzád közelálló illatos vagy varázsolajjal is, de ez nem kötelező. Az viszont fontos, hogy használd! Akkor lesz igazán a tied, ha már néhány alapvető rituálét végrehajtottál vele, ugyanis ezzel „össze is barátkoztok”. Ha sokat használod, szinte eggyé válhatsz a pálcáddal, s akkor még csodákra is képesek lehettek együtt!

Végül egy fontos figyelmeztetés: