Kedves Susi! Ha jó szándékból csináltatunk egy mágiát, és nem azért, mert bántani akarunk valakit, az nem száll vissza ránk karmaként ugye? 

Kedves …!

Úgy gondolom, csak akkor találjuk meg a választ a kérdésedre, ha előbb tisztázzuk a benne lévő fogalmakat:

  1. Mit értünk az alatt, hogy JÓ SZÁNDÉK?
  2. Mit jelent a KARMA?

Mint sok fontos szavunk, ezek is különféle jelentéstartalmakat hordoznak, azaz nem ugyanazt értjük alattuk. Ezért tartom fontosnak, hogy válaszom előtt tisztázzuk, én hogyan értelmezem e szavakat.

1./ Jó szándék

Számomra a szándék egyfajta erős elhatározás vagy törekvés, a kívánt végeredmény előidézésére irányuló eltökéltséggel ötvözve. A szándék sokkal több, mint az akarat, ami csak az elméből fakad, és leginkább a kitartáshoz ad megfelelő erőt. A szándék a teremtés, a varázslat kiindulási pontja. Erre van szükségünk ahhoz, hogy a célunkat meghatározzuk és kellő lelkesedést gyújtsunk magunkban a megvalósításához.

Másik dolog, amikor a „jó szándékunkról” beszélünk, akkor többnyire azt próbáljuk bizonygatni, hogy minden önzés nélkül, csakis annak a bizonyos másiknak a javára kívánunk valamit. Ami persze nem igaz, hiszen sosem tudunk 100%-ig önzetlenek lenni. (Erről bővebben a könyvemben, a „Sorsfordító stratégiák”-ban találsz egy egész fejezetet!)

A másik dolog, ami a jó szándékról mindig eszembe jut, az pedig a közmondás, amit gyerekkoromban sokat hallottam. Így szól:

„A pokolba vezető út, jó szándékkal van kikövezve.”

Remélem, ennek a jelentésével már nem kell itt foglalkoznunk, és el tudod képzelni, miért. :-)

2./ A karma

A karma számomra nem más, mint az ok-okozat törvényszerűségének elnevezése. Nem arról szól, amit néhány vallás is követ, hogy ha előző életemben ráléptem X.Y. lábára, akkor büntiből, most ő fog rálépni az én lábamra. Szerintem a karma nem az előző életeinkből fakadó történés, mert úgy gondolom, hogy nagy kiszúrás lenne most olyasmiért bűnhődni, amit egy korábbi életben elkövettem, és jelenleg nem is tudok róla, mi volt az.

A karma annyit jelent nekem, hogy ha kiugrok a tizedikről, akkor bizony le fogok zuhanni, vagy ha kekeckedem a pincérrel, jó esélyem van rá, hogy beleköp a levesembe. :-)

Hogy viszonyul tehát a jó szándék a karmához?

Bármit csinálunk, annak lesznek következményei, tehát van karmája.

Jók a szándékaink, nem akarjuk bántani a másikat, de vajon tényleg nem bántjuk? 

Hányszor fordult már elő veled is olyan, hogy megsértettél valakit, pedig nem is akartad bántani?

Amit a másik ember gondol vagy érez a tettünkkel vagy a szavainkkal kapcsolatban, az gyakorta nem azonos a mi szándékunkkal. Lehet például, hogy te épp bókolnál valakinek, de szavaiddal mégis megbántod, mert olyan területet érintesz, ami őt érzékenyen érinti. Lehet, hogy csak fel akarsz segíteni valakit az utcán, és az rád förmed, hogy hagyd őt békén, mert számára megalázó lenne rád támaszkodnia, és egyedül akar feltápászkodni, hogy bizonyítsa, képes rá.

Nem tudhatjuk azt, hogy a másiknak mi lenne a jó! Kivéve persze, ha előtte megkérdezzük tőle, és ő őszintén válaszol.

  • Az orvos nem szólítja meg a sánta embert az utcán, hogy hadd adjon neki gyógyszert vagy mankót!
  • A fodrász sem igazítja meg senki haját a bálban, csak azért, hogy jobban nézzen ki a frizurája.
  • A sarkon térképet nézegetőnek sem mutatjuk meg az útvonalat az előtt, hogy ő megkérdezné merre menjen.

Sejted már, mi a válaszom a kérdésedre?

A szándékod – legyen bármily nemes is – amint tettekre váltod, okként működik és ennek következtében lesz okozata rád nézve. Azaz karmikus. Hogy ez számodra pozitív, vagy negatív lesz, az pedig a hitedtől függ.

  • Ha abban hiszel, hogy jót teszel valakinek például a mágiáddal, akkor a lelkiismereted nyugodt, és nem fog  rosszat eredményezni.
  • Ha viszont kétségeid vannak, azt gondolod, hogy a másiknak ártottál, vagy gondot okoztál, netán tartasz tőle, hogy beleavatkoztál az ő szabad akaratába, akkor bizony könnyedén lelkiismeret furdalásod támadhat, és ezért megbünteted magad.

Az, hogy feltetted a kérdést, okozhat e problémát, ha valaki jó szándékkal varázsol, jelzi, hogy neked bizony vannak kétségeid. Tehát érdemes foglalkozni az üggyel, mielőtt belevágsz valamibe.

U.i.: Igyekszem holnap válaszolni a következő kérdésedre is, ami a következő lesz:

Mennyi az az idő, amikor a párunk elkezdi azt érezni, hogy hiányzunk neki, és gondol ránk egyfolytában?Mikor érez késztetést rá?

(Elkészült! Itt van a folytatás: https://bosziplaza.hu/a-szerelmi-kotes-elvarazsolja/ )

Addig is csodákkal teli, mosolygós napot: