Üdvözlet! Az a baj ,hogy én csak azt hiszem el amit látok. Amúgy azzal a pálcával tényleg lehet varázsolni meg ilyenek? Pl: röptetés,törés ..stb . Mert ha tényleg lehet benézek. Vagy ez csak olyan “varázslat” hogy problémákat oldasz meg vagy lehet vele párbajozni. Vagy ez esetleg olyan varázslat ,mint a filmekben ,hogy az mondom brasingr és ott a tűz?

Vagy olyan ,hogy az igéket tanulni kell és használni és megint tanulni és használni , és van ilyen mester aki tanít? Mert nem szeretnék fizetni azért 10000 ft-t ,hogy legyen egy darab fabotom a sufniban ,és ha kedvem van kimegyek vele bassball-ozni. Ezek lehetőlek válaszolj.

Köszönöm.

Kedves …!

Úgy tűnik nekem, hogy te is azok közé tartozol, akik még mindig képesek hinni abban, hogy a filmeken látott dolgok igazak. Persze megértem, hogy nagyon vonzóak az ott látottak, vagy némely könyvekben olvasottak, és sokan szeretnénk, hogy “bár igaz lenne”, de ettől még ezek csak fikciók.

Az utóbbi évek legnépszerűbb pálcahasználói a Harry Potter könyvek / filmek szereplői. Én magam is nagyon szeretem ezeket a történeteket, épp ezért el tudom fogadni a sokakban felébredő vágyat, hogy a valóságban is szeretnék megtapasztalni. De ma még ez akkor is csak egy mese. Lehetséges persze, hogy egyes elemei néhány évtized vagy évszázad múlva valósággá válnak, mint Verne regényei, de még ma sajnos csak “egy darab fabot” a varázspálca.

Jelenleg ezek a pálcák az energiáink koncentrálását segítik elő, s csakis annyit tud vele közvetíteni bárki is, amennyi varázslat önnön magában fellelhető. Azaz a varázspálca egy rituális tárgy, amely segít a ráhangolódásban épp úgy, mint az energia összpontosításában, de egyedül semmire sem képes, bármilyen “varázsigét” is mormolsz közben.

S ha már itt tartunk, a “varázsige” sem egy olyan szó vagy mondóka, amely bárki által elmondva valamilyen hatást idézne elő. Csakis akkor jöhet létre egy “varázsige” célja, ha az azt elmondó személy hozzáadja mindazokat a gondolati és érzelmi elemeket, amelyeket sok gyakorlással megtanult, s helyesen alkalmaz. Tehát, megint csak a személy tudása a lényeg! (Erről bővebben is olvashatsz a blogomban: http://boszi21.blogolj.net/2009/09/11/varazsigek/

Ezért azt tanácsolnám neked, s mindazoknak, akik hozzád hasonlóan vágyakoznak a mágikus cselekedetekre, hogy kezdjetek el tanulni. A varázslat és a csodák léteznek, de tanulás nélkül nem működnek!

(Amúgy párbajozni remekül lehet ezekkel a pálcákkal. Ha jó helyen böködöd meg vele az ellenfeledet, még győzhetsz is. :-) )

Mosolygós szép napot:alairas
.

.

Sajnos az oldal megújításakor a „Kérdezd Susi-t!” írások hozzászólásait nem tudtam átmenteni. Ezért átmásoltam őket ide. Ha Te is szeretnél hozzászólni, lejjebb tekerve megteheted.

február 3, 2011 5:21 du.Posted 4 years ago
Berkenye

Kedves Kérdező!

Az nem “brasingr”, hanem: brisingr… Ha már fantasy-regényekből szerzed a műveltséged, legalább tanuld meg pontosan a varázsigéket…
Egyébként a varázslat annyira látványos, amennyire elvégzője hisz benne, hogy látványos lehet. Ha tényleg képes vagy elhinni, hogy tűzlabdákat lövöldözhetsz egy varázspálcából, akkor képes vagy rá.
Csak éppenséggel gyerekkorod óta azzal tömik a fejed, hogy ez mind csak mese. Így aztán nehéz elhinni, hogy nem az. :)

Berkenyee

július 26, 2011 6:40 de.Posted 3 years ago
Emma

Sziasztok.
Én hiszek a mágiában, a varázslatban, a varázslásban, a varázspálcák hatalmában.Lehet ,hogy ez őrület de hiszem ,hogy nem én vagyok az egyetlen aki hisz ezekben.Nevezhetnek bolondnak vagy mihaszna ezoterika őrültnek vagy egy újabb Harry Potter fannak. Én erre csak azt mondom : “Mindenkinek megvan a maga véleménye és mindenki más és mást szeret.”
Mindenki hisz valamiben.Akkor miért ne lehetne a varázspálca erejében hinni?
Ha tudod hogy képes vagy rá akkor?
Bár nem ajánlom hogy az ilyen dolgokat az interneten vásárold meg mert a pálca azé aki csinálta .Így nem dobsz ki pénzt az ablakon és kicsit kreatívoskodsz valamint már akkor összehangolódsz a pálcával mikor ráeszed magad hogy csinálsz egyet és elkészíted.Nem kell más hozzá csak egy speciális fa egy belső mag (nem növény mag), egy kés (megformázni) és szív.
Itt van néhány ötlet miből csiállhatnál varázspálcát:
Milyen fából lehet varázspálcám?

1. A legerősebbet tiszafából+thesztrál szőrből
2. Démonidézésekhez inkább a diófapálcát ajánlanám sárkányszívizomhúrral
3. Szellemidézéshez pedig a legjobb a szilvafapálca sündisznótüskével.
4. Tölgy, a kelták szent fája. Bár a szellemidézést nem ajánlom, de a te életed, nem szólok bele. Azt is figyelembe kell venned, hogy egyes növények mit jelentenek. A tiszafa újjászületés, a nyírfa a születés, kezdet szimbóluma. Kőris = varázslás fája. Kőris = háború, fűz = a Világegyetem születése, galagonya = szent fa, fémművesség, magyal = a tölgy téli párja, mogyoró = tudás, szőlő = béke, repkény = halhatatlanság, bodza = kíváncsiság.
5. általánosan használt a tölgy

október 8, 2011 3:52 du.Posted 3 years ago
Szathmári Balázs

én is akarok egy varázspálcát de pénzt nem fogok érte adni .

október 9, 2011 3:57 du.Posted 3 years ago
Susi (Author)

Akkor csinálj magadnak! Itt van egy lehetséges pálcakészítési mód leírása, ami segíthet neked ebben:
“Az adott személy személyiségjegyeihez megkeressük az évszakonként leginkább hozzáillő minőségű fát, felkészülünk az erdőkérő szertartásra, a felkészülés közben kiválasztjuk a szimbólumokat amiket a pálcára akar írni a leendő használója, igény esetén elkészítjük az íráshoz szükséges szerszámokat vagy elkérjük őket attól akinek megfelelő van, kiválasztjuk és betájoljuk a pálca “bemutatási” helyét, majd jön a böjt, a Földanyára hangolódó szertartás, az erdő kapujában alvás, napkelte előtt tisztálkodás, napmeditáció-napköszöntés, belépés az erdőbe, a fa megkeresése, a pálca elkérése, köszönő szertartások, ráhangolódás a pálcára, napnyugtakor az erdő kapuja előtt búcsúzó-szertartás, kilépés az erdőből, éjköszöntő szertartás, alvás a táborhelyen, reggel napköszöntés, saját magad és a pálca megtisztítása a négy őselem segítségével háromszor, eljutás a bemutatás helyére, a pálca bemutatása, a pálca felkészítése, a pálca levetkőztetése, a pálca és tulajdonosa megtisztítása a négy őselem segítségével, első ráhangolódás a pálcára, vissza a táborhelyre, éjköszöntő szertartás, hazamenetel (ha akarsz még ott alhatsz). Otthon szárítás, jelek felrajzolása (megfelelően tiszta állapotban – tehát böjt és miegymás), a jelek színezése, vízmágia, tűzvarázslat , eljutás a táborhelyre, reggel napmeditáció, eljutás a bemutatás helyére, bemutatás, a pálca beavatása-felavatása, az első közös manőver, (ha van rá idő és alkalmas is az időpont/napszak, akkor még aznap, ha nincs rá idő akkor másnap) irány az erdő kapuja, köszöntő szertartás, a pálca látogatása az övéinél, naplementére az erdő kapujánál lenni, kilépés után éjköszöntő szertartás/meditáció, táborhelyen alvás, reggel napköszöntő, tisztálkodás a pálcával együtt a négy őselemmel, majd mehetsz haza és használhatod a pálcádat.”

szeptember 8, 2012 11:34 de.Posted 2 years ago
Barbi

Szia Susi!
Olvasom az oldalt gyakran, és próbálkozom, belekeztem az elejétől fogva többször is de nem történik semmi!
Válaszod előre köszönöm!
Üdv: Barbi

szeptember 8, 2012 4:36 du.Posted 2 years ago
Susi (Author)

Kedves Barbi!

Mire válaszoljak, ha nem kérdezel semmit?

Üdv: Susi

szeptember 16, 2012 7:12 de.Posted 2 years ago
Barbi

Szia Susi!
A legutóbbi kérdésemnél elmaradt a kérdés! Tudom sokan kérdezték már:hogy lehet varázsolni? Kell hozzá valamien hit vagy erő?
Üdv: Barbi

május 23, 2013 7:34 du.Posted 2 years ago
Melissza

Sziasztok én egy 9-éves lány vagyok és szeretném megtudni,hogy mégis,hogy működik ez a dolog.Mert engem nagyon-nagyon érdekel!

május 24, 2013 2:53 du.Posted 2 years ago
Susi (Author)

Kedves Melissza!

Ha valóban szeretnéd tudni, akkor olvass. Itt megtalálod az ajánlott olvasmányokat: http://bosziplaza.com/altalanos-ismeretek/

Jó tanulást!

Susi

május 13, 2014 4:20 du.Posted 1 year ago
fanni

nekem még nincs varázs pálcám de egy csono varázsigék

május 13, 2014 4:27 du.Posted 1 year ago
fanni

dudok varázsigéket