Kedves Susi!

Nem is tudom hol kezdjem az egészet leírom így talán érthető lesz….
Egy osztálytársam kérte a segítségem hogy tudnák e neki “szellemekkel” kapcsolatos ügyben segíteni.
Mondtam neki hogy megkérdezlek téged hátha tudsz neki segíteni.

A probléma az hogy elmondása szerint egy szellem vagy valamilyen nem e világi dolog nem hagyja békén, ez a jelenség csak egy szobában érezhető, és sajnos fél ott aludni.

Mivel előfordult már elmondása szerint hogy érzi azt hogy közeleg valami és nem kap levegőt. A múltkori esetben egy középkori férfi arcát látta medál alakban. Azt mondja hogy esténként nagyon rossz érzés fogja el amikor lefekszik, hiszen tudja hogy most sem fog tudni aludni. Volt olyan eset is amikor elmondása alapján egy szorító érzés fogta el a mellkasát mintha valaki szorongatta volna. Ezek az esetek mindig esténként fordultak elő sajnos azt nem tudom hogy milyen időközönként. Az elmondása alapján és mivel elég jó barátom én hiszek neki.

A kérdésem a következő lenne mivel lehetne e jelenség ellen védekezni?
Szelleműzéssel? vagy a szoba felszentelésével?

Válaszod előre is köszönöm:

Tisztelettel: …

Kedves …!

Ott kéne kezdeni, hogy elmondod az osztálytársadnak, hogy a szellemvilágtól nem kell félni még akkor sem, ha épp van körülöttünk valaki. Nem árthat nekünk!

Aztán folytathatod azzal, hogy aki csak este érzékeli a szellemeket, az többnyire inkább csak valamiféle babonás félelemből fakad, hiszen – ha belegondolunk -, ha egy szellem ránk tapad, vagy az otthonunkba költözik, akkor az miért csak sötétben lenne ott? Tán azért, mert a régi mende-mondák szerint a szellemek éjjel kísértenek, és hajnali kakasszóra eltűnnek? Ugyan már! Ez csak mese! A XXI. században talán már nem kéne hinni benne, még akkor sem, ha sok filmben is ilyesmit lát az ember, hiszen azok is a régi babonákat használják alapötletként.

Aztán, ha sikerült megértetned mindezt az osztálytársaddal, akkor javasold neki, hogy saját maga megnyugtatásáért végezzen el egy takarítást a szobájában. Igen. Rendesen takarítson ki, vagy ha úgy tetszik, nagy-takarítson ki. Rakjon rendet, s mindent töröljön át illetve le. Akár a szekrények belsejét is.

Ha ezzel megvan, akkor gyújtson meg legalább egy szál fehér gyertyát, – ha úgy tetszik, akkor egy tömjén füstölőt is, – és hagyja leégni őket, miközben elküldi a szellemet.

Lehet előtte – ha akarja – kikérdezni a szellemet, hogy miért van ott, szüksége van-e valamilyen segítségere, vagy csak egyszerűen közölni kell vele, hogy itt már nincsen helye, s távozzon.

Ha a barátodat sikerült előzőleg megfelelően felvilágosítani, akkor tudni fogja, hogy ő az úr, s a szellemnek engedelmeskednie kell neki. No persze csak akkor, ha valóban azt akarja, hogy ne legyen ott. Mert bizony sokszor előfordul, hogy az ember ragaszkodik a szellem jelenlétéhez még akkor is, ha fűnek fának arról panaszkodik, hogy nem tud aludni miatta. Sőt, az ilyeneknél kifejezetten gyanús, hogy élvezi a helyzetet.

Remélem tudsz ezek után segíteni az osztálytársadnak!

Szeretettel:

.

.

Az oldal megújításakor sajnos a hozzászólásokat nem tudtam áthozni. Ezért idemásolom Neked, hogy ne maradj le semmiről. Ha Neked is van mondanivalód, akkor a bejegyzés alatt, Te is hozzászólhatsz.

május 2, 2011 4:29 du.Posted 4 years ago
Zsolti

Sziasztok…

Olyan problémával fordulnák hozzád hogy beköltöztünk egy ujj lakásba a párommal meg a kis fiammal, az eslő 1-2hétben semmi különös dolgot nem tapasztaltunk… (meg kell jegyeznem hogy én nem hiszek vagy is nem hittem az ilyenekben.)

Míg az egyik este tv-ztünk a párommal és egyszer csak megrezzent melletem és azt mondta hogy valaki átment a fürdöszobából a háloszobánkba… Mondtam neki hogy jaj ne csináld már ki ment volna ,vagy ki lenne a lakásban rajtunk kivül… De mondtam neki a megnyugtatás kedvéért hogy mennyünk be és nézzük meg… Belépve a szobába érdekesen hidegebb volt mint a lakás többi helységében… De nem szenteltem neki nagy jelentöséget… Mig egyszer csak eltelt két nap szegénykém megnyugodott és már gondoltam minden rendben van…. Este lefekvéshez készülödtünk én ég a nappaliban szöszmötöltem
ö addig elörre mert a szobába, felkapcsolta a lámpát a hálószobánkba és egyszer csak egy hatalmas sikitásra lettem figyelmes és rohant ki a hálószobából remegve mint a nyárfa levél , 12 éve ismerjük egymást de igy én még nem láttam zokogni a páromat… “Mondta hogy menjek be a szobába és nézzem meg hogy nincs e valaki az ágyunkba , mert ö látott egy fekő alakot fehér ruhában az ágyban” bementem és ismételten nagyon hideg volt a szobába….. Utánna 2napig a nappaliban aludtunk…..

Nagyon különös dolgok történnek..
Már kezdünk nagyon ki leni ezektöl nem tudjuk mir vélni…

Tegnap este hazajöttünk a majálisról (zárojelben közlöm hogy nem alkoholizáunk a párom 6hónapos terhes én jó ha 1évben kétszer iszok…) Na szóvaa haza érve leültem a nappaliban tv-zni még egy kicsit , párom bent pakolászott a szobába… Egyszer csak észre vettem hogy a teraszon a hinta ágy szó szerint HINTÁZIK, ki hivtam a páromat mondtam neki hogy ne ilyedjen meg de nézze meg a hintaágyat hogy mozog… Kint teljesen szélcsend semmi külsö tényezö…. Felkapcsoltam a terasz világitást, oda áltunk a terasz ajtóhoz és néztük legalább 10percig és nem lassult a hinta ágy…. Nem tudunk mire gondolni , de kicsit aggodunk…. Remélem tudsz neünk ebben segiteni vagy tanácsot adni…

Köszönöm szépen….
Tisztelettel

május 3, 2011 12:12 du.Posted 4 years ago
Susi (Author)

Kedves Zsolti
Valóban kellemetlen, ha az ember otthonában nem kívánt szellemek jelennek meg, de félelemre semmi ok. Nem árthatnak az embereknek!
TE VAGY A FŐNÖK! Ezért el tudod küldeni, ha zavar a jelenléte. Ehhez használd a fent leírt módszereket. Majd, ha ezt kevésnek érzed, akkor a tisztítást követően tegyél védelmet a lakásra és a teraszra (például: 3 napig áztass egy pohár vízben vanília rudat, majd locsolj szét néhány cseppet belőlük a helyiségekben).
Hatékony szelleműző gyógynövényeket (rozmaring, bazsalikom, angyalgyökér, tömjén, orgona, boróka és szantálfa) tehetsz az ablakokba. De a legfontosabb, hogy közöld velük, hogy nem kívánatos a jelenlétük a számotokra, s legyenek szívesek távozni.
Sok sikert a feladathoz!
Szeretettel: Susi

május 20, 2011 12:22 du.Posted 4 years ago
diana

Szia en egy bonyolult kerdessel fordulok hozzad.Eloszor is sokszor mikor elalszom ugy erezem h nem tudok megmozdulni mintha valami nem engedne az egesz olyan mint egy alom es sokszor igy alszom el ugy erzem h nem mozdulok meg meghalok vgy ilyesmi olyan erzes mintha valaki lefogna es nem engedne.Ja es amugy enis sokszor felek este mikor elalszom valamitol de nem tudom h mitol mostanaban egy pentagrammaval a nyakamba alszok az segit?

május 20, 2011 12:33 du.Posted 4 years ago
diana

nem fejeztem ki magam elegge olyan mintha almodnam de kozbe meg tudom erzem h nem almodom

május 28, 2011 3:56 du.Posted 4 years ago
Susi (Author)

Akinek dús a fantáziája, gyakran fél a sötétben. Ha félsz, akkor ez könnyen okozhatja azt is, hogy lebénultnak érzed magad tőle.
A pentagramma segíthet, ha hiszel benne, de az még jobb lenne, ha végiggondolnád logikusan, hogy a való világban ki is bánthatna téged a saját ágyadban?!

május 13, 2012 8:34 du.Posted 3 years ago
Roland

Kedves Susi.

Én is eggy nagy gonddal fordulnák hozzád.
A nagypapám Nemrég, Pár hónapja bekőltözött eggy új lakásba. az első 3-4 hónapban nem volt semmi érdekes. Egyszer csak a barátom (Mert hogy a nagypapám már valaki más nővel van, és annak van egy fia) azt mondta h érti h van ott “valaki”. Elöszőr nem tulajdonított neki túl sokat, majd az elmúlt héten mesélte, h az eggyik nap arra kelt, h mintha valaki fojtogatta volna. meg volt ijedve. Most is beszéltem vele, azt mondja, h úgy érzi, mint ha valaki nézné, és ott lenne mellette (és nem csak éjjel). A kérdésem az lenne, h mit tudnánk llene kezdeni. Mit kéne tenni, h kiűzzük azt a valamit a lakásból

május 14, 2012 2:59 du.Posted 3 years ago
Susi (Author)

Kedves Roland!

Valószínűnek tartom, hogy nem a lakással van probléma, hanem ez a “barátod” vonzza magához azt a bizonyos szellemet, aki biztosan nem tudja őt fojtogatni. Hogyan is tudná? Hiszen, csak szellem. Persze pszichikai ráhatás lehetséges, de valódi fizikai érintés egy szellem részéről nem jön össze.
Már előzőekben is írtam másoknak, hogy mindig az élő ember vonzza magához a szellemet és a saját elképzelései szerint alakítja a hozzá fűződő viszonyát. Mindig az ember a főnök, tehát aki nem akarja, hogy szellemek lötyögjenek körülötte, az bármikor el is tudja küldeni őket. A lényeg az, hogy valóban az legyen a szándéka, hogy a szellem menjen el.

Szeretetteljes üdvözlettel: Susi

május 16, 2012 8:17 du.Posted 3 years ago
Roland

Köszönöm.

Az igaz, hogy ha megpróbáljuk kiűzni a szellemet a lakásból, akkor megpróbál valami képpen(Pl.:Megszál minket…)Védekezni?