Különleges elméleti és gyakorlati oktatást kaptak az arab királyság befolyásos vallási rendőrségének új tagjai. A szaúdi újságok beszámolói szerint az iszlám előírásainak betartatásáért felelős szerv harminc tagja mágiaellenes tanfolyamon vett részt, hogy megtanulják, hogyan kell küzdeni a varázslatok ellen.

A kiképzést a vallási rendőrség rijádi központjában tartották. Az öt napig tartó oktatás alatt megtanították nekik, hogyan ismerhetik fel a mágiát, hogyan léphetnek fel a varázslatok ellen és milyen módszerekkel tudnak elpusztítani varázserővel rendelkező műtárgyakat.

Az elméleti és gyakorlati órákat is tartalmazó kiképzés alatt azt is megtudták, hogyan ismerhetik fel a varázshasználókat. Ez egyébként igencsak fontos a híresen konzervatív iszlám államban, ahol mindenféle mágia szigorúan tiltva van. A varázslással vádolt emberek ugyanis a halálbüntetéssel néznek szembe, és évente több alkalommal is kivégeznek varázshasználat miatt embereket a királyságban.

2010-ben például egy libanoni tévés jóst ítéltek halálra műsora miatt, aki végül csak a libanoni kormány közbenjárására menekült meg a lefejezés elől.

(Forrás: www.24.hu)