Szia Susi!

Most olvastam amit magadról, és a történetedről írtál a bosziplázán. Tetszik, és igyekszek majd erőt meríteni belőle, ha elhagyna a lendület :)

Egyébként meg azért írok, mert szeretnék kérdezni :)

Egy konkrét példán keresztül vezetem ezt elő. Tegyük fel, hogy tönkremegy a hűtőm, és szeretnék 100.000 ft-ot nyerni (mert az szép kerek összeg), amiből veszek új hűtőt és még marad is tartalékom.

Olvastam a Titok könyvet, tehát elkezdek úgy élni a mindennapokban, hogy már megvan, az enyém, megérdemlem stb stb.

Ha jól tudom Te is azt tartod, hogy mindenki mindig teremt, a tudatos és nem tudatos gondolataival egyaránt. Eltelik két hét, és még mindig nem nyertem, pedig vettem sorsjegyet is meg minden. Ekkor azt érzem, hogy csak pozitívan gondolkodni kevés lesz. Megveszem Bardon könyvét, és elkezdem az ottani kemény gyakorlatokat, mondván hogy biztos ez hiányzott. Próbálom a gondolatcsendet 5 percig, meg a négy elemet uralni stb, hogy ettől majd menni fog, de hamar elvesztem a motivációmat, és nem tudom évekig csinálni az ottani kimerítő feladatokat, mert nekem már most kéne a végeredmény.

Szerinted hol van ebben a gondolkodási hiba? Elég lett volna a Titkot alkalmazni és csak várni, vagy néha tényleg nem árt, ha az ember jobban uralja a képességeit, és éveken át gyakorol pl Bardont? Ugye mert egyik könnyű csak kevésnek érzem, ha nem jön a siker, a másik meg nehéz és csak évek múlva működhet.

Azért is kérdezem, mert a hűtőtől elvonatkoztatva, szeretnék elköltözni, és ehhez (mindennel együtt) kb 10 millió ft kéne. Úgy gondolom, szükségem is van rá, meg is érdemlem, és meg is dolgoznék érte, de havi 80ezres fizetésből nagyon sokára jönne össze, és banki hitelre is kb 60-70 ezer lenne a törlesztőrészlet, szóval valami varázslat kéne ide :)

Köszönöm a válaszod, minden jót!

Kedves …!

Köszönöm kérdésed, már megint egy remek problémát vetettél fel, ami sokak számára fontos lehet.

Ha olvasgatsz mágiás könyveket, azt tapasztalhatod, hogy kifejezetten pénzmágia nincs egyikben sem. Ugyanis maga a pénz, csak néhány, Harpagon típusú ember számára fontos. A többség nem a pénzt magát akarja, hanem azt, amit általa megszerezhet. Ezért nem 100.000.-Ft-ot kell a vonzásod céljául kitűzni, hanem a hűtőszekrényt! Mint ahogyan a lakásszerzéshez sem a pénz kell, hogy legyen a célod, hanem az a lakás, amilyet szeretnél magadnak.

Amikor az ember kitűzi a célját, akkor nagyon sok miért kapcsán el tud jutni a jó érzésekhez, amit valójában meg akar szerezni. (Lásd Varázslatkészítő minitanfolyam!) Ha viszont felteszed a kérdést, hogy miért is akarok magamnak 10 millió forintot, akkor nem azt fogod válaszolni, hogy “azért, mert imádom a pénzt, és boldoggá tenne, ha naponta számolgathatnám, és a közelemben tudnám”. Te azért akarsz pénzt, mert még fogalmad sincsen róla, hogy pontosan milyen lakást szeretnél, s úgy gondolod, a pénz adja meg majd a lehetőséget, hogy kiválaszd a neked megfelelőt. Ezért most kell kiválasztanod azt, hogy hová akarsz költözni, milyen körülmények közé, mert ez már sokkal nagyobb hajtóerőt fog adni, mivel el tudod magad képzelni az új otthonodban, és hozzá tudod társítani a kellemes érzéseket, mely az ott-tartózkodásodhoz járul. S ez már teremtő erejű, ha biztos az érzés benned, hogy Te ezt megérdemled, és tudod, hogy meg is kapod.

A Titok könyv és film tulajdonképpen jól mondja el a dolgokat, mégsem érti meg sok ember. Ugyanis a megértéséhez kell némi alap. Persze így is akadnak szép számmal, akiknek bejön ez a tudás, de ez többnyire csak az erőteljes hitnek köszönhető. Másodszorra, már kicsi az esély, hogy sikerül. Ilyenkor jön jól, ha valaki már Bardon gyakorlatain túl van. Feltéve, hogy nem csak robotként megcselekedte amit kellett, hanem érti is, amiről ott szó van.

Amikor az ember tudatosan teremteni akar, nem árt, ha tisztában van az élet alapelveivel, amit megtalálsz a blogomban. A könyvem honlapján írtam egy cikket arról, hogy „Miért nincsen sok pénzed?” Érdemes elolvasnod!

Szeretettel: