Kedves Susi! Nemrég kezdtem érdeklődni a boszorkány vallás iránt. Valójában már kiskoromban is érdekelt, de csak most tudatosult igazán bennem, hogy ez egy vallás része.

Lehet , hogy furán fog hangzani a kérdésem, de remélem nem nevetsz ki és választ is kapok majd. Tehát mi a különbség a cigány-, a jós-, és a tarot kártya között.
Mert engem ez a fajta jóslás nagyon érdekelne és nem tudom eldönteni hogy melyiket is vegyem meg. egy Raymond Buckland könyv szerint a legbeváltabb Thoth tarot kártya lenne.

Előre is köszönöm válaszodat.

Kedves …!

Azzal kezdeném, hogy nem nevetlek ki. Miért is tenném? Senki sem tudhat mindent, ezért szerintem nem az a buta, aki kérdez, hanem az, aki visszahúzódva megtartja magának a kérdéseit. Van egy ilyen mondás is: “Aki kérdez, egyszer tán butának tűnhet, aki viszont nem kérdez, az örökre az is marad.” :-)

Aztán…

A boszorkány lét nem feltétlenül azonos a boszorkány ill. Wicca vallással. Sőt. A magyar Wicca egyház tagjai azt mondják magukról, hogy ők nem boszorkányok. Mint ahogy sokan, akik a boszorkánysággal foglalkoznak, nem hívei semmilyen vallásnak.

Aztán…

Háromféle kártyát soroltál fel, s igazából nem tudom, Te mit értesz jóskártya alatt. Ezért én úgy veszem, hogy a „jóskártya” minden más, ami nem cigány és nem tarot. Miután így eléggé nagy választékkal bíró tartomány ez, ki is hagyom a válaszomból. Hagyományosan amúgy is a másik kettő az, amit a legtöbben jóslásra használnak.

A cigány kártya nagyon elterjedt, egyszerű a 36 lap megértése, de nekem kissé fatalista jellegű a belőle fakadó, inkább jövendölés. A tarot használható 22 lappal és a teljes 78 lappal is. Ez utóbbi számomra a legszimpatikusabb, s szerintem igazi jóslatokat lehet belőlük kiolvasni.

Ha választani akarsz a kártyák között, menj el egy üzletbe (pl. Boszi Plaza ) és nézegesd meg jól a lapokat. Olyan kártyát válassz, ami illik a Te habitusodhoz, hitedhez, és aminek a lapjai megszólítanak Téged!

Itt egy kis videóm, amiben néhány gyakran használt tarot kártya összehasonlítását mutatom be:

Szeretettel:

.

.

Sajnos az oldal megújításakor a „Kérdezd Susi-t!” írások hozzászólásait nem tudtam átmenteni. Ezért átmásoltam őket ide. Ha Te is szeretnél hozzászólni, lejjebb tekerve megteheted.

május 5, 2011 1:39 du.Posted 4 years ago
Hajdú Gábor

Szeretettel köszöntelek kedves Susi Hajdú Gábor vagyok Sárospatakról! Azt szeretném megkérdezni, hogy mi vár rám a szerelemben 2011-ben? Várom szeretettel kedves válaszát!

május 6, 2011 4:29 du.Posted 4 years ago
Susi (Author)

Kedves Gábor!

Őszintén megleptél kérdéseddel. Úgy tűnt neked, hogy ez az oldal arról szól, hogy csak kérdezni kell, és én majd megmondom a jövendőt?
El kell, hogy keserítselek, erről bizony itt nincsen egy szó sem! Már azért sem, mert én csak jósolni szoktam, jövendölni nem. Mint jó boszorkány nem hiszek ugyanis abban, hogy mi emberek marionettbábuként élünk, mert valami fura lelkületű istenség előre megrendezte az életünket. Én abban hiszek, hogy a sorsunkat mi magunk alakítjuk percről percre, s ebből következően nem lehet megmondani, hogy egy egész évre szólóan mi fog történni valakivel. Az ilyen típusú kinyilatkoztatásokat meghagyom a tévéjósoknak.
Tehát, ha ilyesmire vágysz, fordulj hozzájuk. “Csak” 475.-Ft percenként! :-)

Minden jót: Susi

július 30, 2011 3:23 du.Posted 3 years ago
Won

Sziasztok!

Régebben én is sokat gondolkodtam, melyik kártya lenne számomra a legideálisabbb. Sokat megnéztem, valamelyest megismertem. Végül úgy döntöttem, hogy az “Arany Tarot”-t választom, melynek alapja a Rider Wait-féle kártya.
Megvettem, nagyon szép és még mindig imádom.
El is kezdtem nagy lelkesedéssel tanulni a lapok jelentését. Tudom, hogy ez mellett fontos még a hozzáfűzött tapasztalat is.
Elkezdtem, de elég lassan haladok, ahhoz képest, ahogy én tanulni tudok bármit is. A lelkesedésem nem lankadt és még mindig érdekel.

Evvel kapcsolatban szeretnék tőled valamit kérdezni:

Te mennyi idő alatt tudtad elsajátítani a Tarot-ból való jóslást?
És milyen módon tudtad a jelentéseket és az összefüggéseket megjegyezni?

Köszi, Won.

július 30, 2011 6:31 du.Posted 3 years ago
Susi (Author)

Kedves Won!

Én is az Arany tarot használom. Valóban gyönyörű és beszédes kártya.

Azt nem tudom megmondani, hogy mennyi idő alatt tanultam meg, mert már gyerekkoromban is jósoltam. A lényeg az, hogy az ember sokat csinálja. Eleinte magának, aztán másoknak. De persze akkor lesz az igazi, ha idegeneken próbálkozol, mert akkor fog igazán bekapcsolódni a megérzésed!

Sok sikert!
Susi