szia

Lécci áruld már el nekem, hogy egy boszorkányos honlapon miért ilyen napi üzenetek vannak? Mért nem inkább varázslatokat vagy boszis dolgokat írsz, amiből tanulhatnánk?

Kedves …!

Köszönöm kérdésedet! Már vártam, hogy valaki feltegye! ;-)

A honlapon szereplő „napi üzenetek” talán nem a legjobb elnevezés, lehet, hogy inkább a „mindennapi gondolatébresztő” elnevezést kellett volna adni neki. Ugyanis ennek szántam.

Nagy tévedés azt hinni, hogy egy boszorkány tanoncnak a varázslatok megtanulása a legfőbb dolga. Az ugyanis az utolsó momentum a tanulásban. Mint ahogyan már írtam itt is és a blogomban is, a mágia gyakorlásához az elsődleges „tudomány” az önismeret, mely önmagában foglalja az önbecsülést, az önbizalmat és az önkontrollt is. Utóbbi elsősorban arról szól, hogy ellenőrzésünk alatt kell, hogy tartsuk gondolatainkat és érzelmeinket, mert e nélkül csak véletlenszerűen „varázsolhatunk”.

Gondolj csak például az „expecto patronum” bűbájra a Harry Potter könyvekben! Ahhoz, hogy működjön, egy boldog emlékre kell gondolni olyan helyzetben, amikor éppen minden boldogságot kiszívnak a varázslóból a dementorok. Bár ez mese, de ez a rész benne a valódi mágiával azonosan működik. Egy boszorkánynak vagy mágusnak bármilyen körülmény közepette is uralnia kell az érzelmeit, s képesnek kell lennie a koncentrációra. Ez az a dolog a mágiatanulásban, ami a legtöbb nehézséget okozza, s ami miatt a legtöbben nem is mélyednek igazán el benne.

Az általam ismert „boszorkányiskolákban” csak jóslást és némi varázslást, esetleg a boszorkányok történelmét oktatják, mert a „műkedvelők” erre kíváncsiak. Pedig még az sem bizonyos, hogy legalább a jóslás tanulmányok által valódi jós lesz a tanulóból, hiszen csak a lapok ismeretét tanítják, ami édes kevés ahhoz, hogy az intuíció használatával értelmezni is tudjuk azt. Arról már nem is beszélve, hogy a boszorkány nem attól boszorkány, hogy ismer pár varázsigét, mivel a valóságban nem a Harry Potter féle igék működnek, hanem a koncentráció, amihez egészen más irányú fejlődésre van szükség.

Mindabból, amit eddig írtam, talán már sejted, mi a válaszom a kérdésedre:

A „napi üzenetek” olyan rövid írások, amelyek hozzásegítenek, hogy magadról, ill. a világ működésének törvényszerűségeiről eszedbe jusson valami, ami fontos lehet saját magad vagy a világ törvényszerűségeinek újra felfedezésében. Ezért írtam már válaszom elején azt, hogy ezek valójában gondolatébresztőnek szánt apró szövegek, amiket találomra, változatos módon igyekszem itt közzé tenni, hogy mindenki okulhasson belőlük anélkül, hogy unalmasnak találná.

Ezért javaslom, hogy ha teheted, minden nap olvasd el őket akár többször is, s gondolkodj el rajtuk, hogy neked mit mondanak. Ha úgy tetszik, akár szólj hozzá vagy kérdezz, ha annak érzed szükségét.

Én itt vagyok, hogy válaszoljak és segítsek, ha kell.

Szeretettel: