Helo!

Rég jártam a bosziplázán, s most meglepődtem az új design láttán. Bár nem olyan boszorkányos, mint az előző, körülnézve már nagyon megtetszett. Érződik rajta, hogy dinamikusabbá vált, mint a régi.
Így még ahhoz is kedvem kerekedett, hogy a blogodat is megnézegessem, s látom sokmindenről lemaradtam. Ez aztán néhány kérdést is elindított bennem…

Leginkább arra lennék kíváncsi, hogy miért szorgalmazod annyira, hogy egy 21. századi boszorkány más legyen? A legtöbb mágiát vagy boszorkányságot oktató a régi tudáshoz nyúl vissza, akár Atlantiszig vagy Lemúriáig, te meg azt állítod, hogy a lényeg a jelenkori boszorkányság kialakítása, akár a múlt figyelmen kívül hagyásával. Szerinted tehát a múltunk nem számít? Az ősök nem értettek jobban ezekhez a dolgokhoz?

Kedves …!

„A jövőnknél, csak a múltunk bizonytalanabb.”

Ez az egyik kedvenc mondásom, és az egyik ok, amiért a magam részéről nem fektetek nagy hangsúlyt a régi mágusok és boszorkányok „tudására”, s ezt másoknak sem szoktam javasolni.

A másik – s egyben a súlyozottabb – ok pedig az, hogy jelenleg egy egészen más világban élünk. A tudomány fejlődése, a médiák és a gyors kommunikációs csatornák egészen más szemléletet adtak az embereknek. Bár még most is élő dolog a babona, de inkább csak tanult dogmaként, s nem valódi félelemként.

Ha visszanézünk, azt látjuk, hogy a több mint 100 évvel ezelőtti világban az emberek rengeteg dologtól rettegtek, s igyekeztek kézzelfogható magyarázatokat találni félelmeik okára. Így született a démon, az ördög, a vele cimboráló boszorkány, stb. Az emberiség mindent kitalált, csak hogy ne kelljen felelősséget vállalnia.Ez persze sok mindenben ma is így van, hiszen még ma is sokan meg vannak győződve arról, hogy rontás vagy átok ül rajtuk, de legalább nem égetik a boszorkányokat.  :D

Nem azt mondom, hogy a múltunk nem számít, hanem azt, hogy alkalmazkodjunk a jelen helyzethez, s annak megfelelően alkalmazzuk a mágiát. Lehet persze olvasgatni a régi mágikus írásokat, de figyelembe kell venni, hogy mai tudásunkkal már teljesen más dolgokban hiszünk. S ha már egyszer megismertük a „titkot”, a vonzás törvényeit, a kvantumfizikát, akkor nem gondolhatja egyetlen boszorkánytanonc sem, hogy elegendő megismernie néhány hókuszpókuszos praktikát ahhoz, hogy tudatosan befolyásolja, vagy épp irányíthassa az életet.

Aki valódi boszorkány / mágus akar lenni itt, a 21.században, annak a jelen tudásállományát kell használnia, hogy valóban olyan eredményeket produkáljon, ami elvárható egy „tudatos teremtőtől”.

Ha jobban meg akarsz ismerkedni a mai boszorkánysággal, a bosziplaza.hu mellett érdemes körülnézned a blogomon is:

További minden jókat kívánok Neked!

Szeretettel: