Kedves Susi!

A következő kérdésekkel fordulok hozzád amiben a segitségedet kérem.Az egyik Wicca oldalról kiirtam egy”varázslatot” ami állitólag a kivánságokat valóra váltja.Leirom szó szerint a szertartás menetét de nem értem,hogy miért nem müködik.

Ird fel kivánságodat egy lapra .Ezután olvasd végig és gondold át,hogy szükséged van e rá.Ne légy mohó és ne csak magadra gondolj.Égesd el a papirt és közben mondd el a varázsigét:
-Meggyullad,felloban a láng az égbe csapja
-A tűz,az idő és a szél szárnyán mennyei áldást kap ma
-Holnap reggel a nap az égre irja az álmom
-A földre hull és teljesül minden kivánságom
Ezt többször megcsináltam több napon keresztül de nem történt semmi.Semmi nem hullott a földre és semmi nem jelent meg.Nemcsak magamnak kivántam hanem másnak is (családtag) de nem történt semmi.Ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim:
-Túl sokat kértem?
-Nem érdemlem meg?
-Pénzt is lehet igy kérni és ha igen mennyit,és hányszor?
-Ez a varázslat szertartás nem becsapás,önámitás?
-Egy héten hányszor lehet igy kérni?
Segitségedet előre is köszönöm.Köszönöm,hogy levelemet megválaszolod is segitesz nekem!
Üdvözlettel: …

Kedves …!

Ez is, mint általában az ehhez hasonlóan közzétett varázslatok, kb. annyit érnek, mint az újságokban megjelenő horoszkópok. Néha akad olyan is, akinek bejön, de többnyire semmit sem ér.

Az első probléma, már az első mondatban megnyilvánul: „Írd fel kívánságodat egy lapra”. Ahogy azt a Varázslatkészítő minitanfolyam első részéből már Te is megtudtad, nagyon nem mindegy, hogy az ember hogyan tűzi ki a varázslata célját. Erre bizony időt kell szánni, s nem csak kutyafuttában papírra vetni, hogy például „akarok egy kocsit”. Ha mindegy is, hogy milyen márkájú és korú az a jármű, azért legalább azt bele kéne venni a kérésbe, hogy csak egy játékautóról vagy egy működőképes személygépkocsiról van-e szó. Mert nem mindegy, ugye? :-)

Aztán kihangsúlyozza a „varázslat” készítője, hogy „Ne légy mohó és ne csak magadra gondolj.”. Ezzel az illető nem mond mást, mint azt, hogy fogalma sincs az Univerzum törvényeiről. Ennek köszönhetően aztán sikeresen bűntudatot ébresztett még benned is, hogy „nem érdemled meg”, hogy nem kívántál talán elég jót másnak. Holott ritka az az eset, amikor egy kívülálló pontosan el tudja dönteni, hogy egy másik embernek mi az, ami valóban „jó”.

Aztán a leírásban arra viszont elfelejti felhívni a figyelmet az írója, hogy mindezt mikor és milyen körülmények között kéne végezni, s mire kéne figyelni közben. Csak a „varázsvers” felolvasását hangsúlyozza, ami nem csak hogy nem egyénre szabott, de még általánosságban is ritmustalan, ezért nem nevezném igézetnek! Ez csak egy nehezen megjegyezhető és mondható, buta szöveg rímbe szedve. Rémes, ha az őszinte véleményemre vagy kíváncsi.

A varázslatban nem lehet „túl sok” vagy „túl kevés”, mint ahogyan „jó” vagy „rossz” sem, amit kérsz. De rosszul megfogalmazott lehet, ami által nem derül ki egyértelműen, hogy mit is akarsz valójában. Ha pedig több dolgot kérsz, az sem kizárt, hogy a nem eléggé alapos átgondolás miatt, egymásnak ellentmondhatnak a célok és ezért vezetnek káoszhoz.

Az, hogy „nem érdemled meg” a szülők és a tanárok mondása, de az élet ilyet sosem jelezne feléd. Nem kell semmit kiérdemelned! Elég ha kéred és hálásan megköszönöd!

A pénz kérésével többnyire az a probléma, hogy mivel csak egy csereeszköz, és valójában Harpagon úr kivételével nem arra vágynak akik kérik, hogy egy kupac pénzt dédelgethessenek a ládikájukban, így a megszerzése nem a végső cél. Sokkal hatásosabb, ha „miért?” kérdések sokaságával eljutsz a végső célodig, meghatározod, amit a pénzen meg akarsz szerezni magadnak, mert ez lesz az a valami, ami érzésed szerint boldoggá fog tenni, s így ez az is, amit sokkal könnyebben megszerezhetsz. Pénz kérdésben leginkább csak olyasmi működik, hogy mondjuk 30 vagy 50%-kal magasabb fizetést akarsz. De ebben az esetben is azt kell magad elé képzelni, amit ezzel elérsz életmódváltozásban.

Azt kérded még, hogy ez a varázslat nem becsapás, vagy önámítás e. Erre a válaszom IGEN és NEM. Attól függ, honnan nézzük. Becsapás annyira, mint a napi horoszkópok az újságban, s önámítás, hogyha elhiszed, hogy működik. De ha megvan a kellő tudásod, akkor nem jobban átverés , mint maga az élet, ami úgyszintén csak egy illúzió.

„-Egy héten hányszor lehet igy kérni?”

Erre a legnehezebb válaszolnom, hiszen egy egész könyvet lehetne írni róla. Jó, ha vannak céljaid és mered kérni őket, de nem alapozhatod az életedet arra, hogy kéréseid kiküldésével foglalkozz naponta, s ezen túl, csak várod, hogy „a sült hal a szádba repüljön”. Ha a Varázslatkészítő minitanfolyamot végigveszed, meg fogod érteni, hogy a mágikus gyakorlat több a napi kis problémamegoldó gondolkodásnál. És ha egy kicsit még fejlődsz, talán azt is jobban átgondolod, hogy az élet értelme nem az, hogy mindent megkapj ami csak az eszedbe jut, hanem sokkal inkább az, hogy megszerezd, amire valóban vágysz. Aztán, ha mesteri szintre érsz, akkor már annak fogsz örülni, amit az élet ad, anélkül, hogy kérnéd. :-)

Minden jót kívánok!

Szeretettel:alairas