Kedves Susi!
Azt szeretném megkérdezni, hogy mit lehet az érdekében tenni, hogy az ember ne kapjon el komolyabb betegségeket?
A családomban sajnos gyakori volt a szív és érrendszeri betegség miatti halál és hárman is daganatos betegek lettek.
Azt olvastam hogy a kelták a „mágiát” önmaguk megsegítésére használták, így talán van valami erre az eshetőségre is.

Kedves …!

Együtt érzek veled kérdésedben, hiszen családilag nálam is hasonló a helyzet, és nem titok, kissé hipochonder alkat is vagyok. :-)

Az egyetlen jó megoldás ilyen helyzetben az, ha az ember nem fél attól, ami bekövetkezhet, hanem megtanul bízni abban, hogy mindig a legjobbat kapja az élettől. Amitől félünk, ami ellen védekezünk (akár mágiával), azt csak megerősítjük, és még erőteljesebben vonzzuk az életünkbe.

Szóval…

Igyekezz tudatossá válni ezen a területen (is). Amint rajtakapod magadat azon, hogy félelem, vagy csak aggodalom támad benned a betegségekkel kapcsolatban, azonnal fejezd be, képzeletben húzd át egy nagy piros x-szel a negatív gondolatodat, és fordítsd a figyelmedet más felé. Ez a legtöbb, amit tehetsz magadért, és hidd el, ez a leghatásosabb is. :-)

Amúgy meggyőződésem, hogy nem a gének határozzák meg, hogy milyen betegségekkel kell szembenéznünk életünk folyamán, hanem a gondolkodásmódunk. „A lélek nyelve a betegség”. Ezt már többen megírták, sok könyv jelent meg magyarul is róla, hogy milyen lelki okai vannak megbetegedéseinknek. Ma már néhányról orvosilag is bizonyították, hogy pszichoszomatikus probléma. Ilyen például az allergia vagy az asztma is. De már az is kísérletekkel bizonyított, hogy bizonyos típusú emberek hajlamosak az infarktusra vagy a rákra. Előbbit A típusnak nevezték el, utóbbit C típusnak, és mindennek nem sok köze van a génekhez. :-)

Mindannyian akkor járunk a legjobban, ha elzárjuk magunktól a sok gyógyszerreklámot, vagy ijesztgetős „tudományos” írást és előadást, és legfőbb célunknak tekintjük, hogy élvezzük mindennapjainkat. A boldogság és az öröm a legjobb immunerősítő!

Minden jót és boldog új évet kívánok!