Kedves Susi!

Már jártam nálad régebben, s egy hiteles, őszinte embernek ismertelek meg, ezért most szeretném, ha válaszolnál nekem, egy hirtelen támadt kérdésemre.

Az a helyzet, hogy éppen szabadságon vagyok, s jutott ma egy kis időm arra, hogy körülnézzek a neten, s keressek egy olyan helyet, ahol tanítanak, s talán segítenek nekem megoldani életem nagyobb problémáit, megtalálni a helyes utat.

Sajnos nem jutottam túl sokra a nézelődéssel, mert minél több oldalt megnéztem, annál nagyobb lett bennem a káosz és a bizonytalanság, amit (az általam szintén most felfedezett) Kerekes Tamás 2004-es írásának felidézésével tudnék talán leginkább szemléltetni a számodra:

„ …Szeptembertől csoportos boszorkányképzés indul – gondolom eurokonform –

– minden kedden spiritiszta oktatás

– szerdánként kártyatanfolyam

– csütörtökönként boszorkány nyílt napok !!!

– péntekenként viasz és ólomöntés tanfolyam.

Kívánságra egyéni tanfolyamokat indítanak a hivatalos Boszorkányképzésből.

Sikeres vizsga esetén hiteles oklevelet adnak és “kristály tanúságtételt” is biztosítanak…

Nagy a konkurrencia

Az ezoterikus piac további főszereplői közé tartozik a Karma Stúdió Frabato főmágus vezetésével, aki ráadásul boszorkány nagymester és “ősi mágus” is. Szolgáltatásai nagyjából megegyeznek a Boszorkányszövetségével, de ő vállal szellem és démonűzést és “anyagi és siker mágia” is szerepel a kínálatában. Nagy erők zsezsdülnek Kluták Rozi jósnőnél./ Ő “paranormáljósnő, látó, spiritiszta”. Ő sürgős esetekben hétvégén is rendelkezésre áll, külföldieknek angol nyelven is, vállal rendezvényeket és fellépéseket is. Plusz szolgáltatásnak tekinthető az eddigiekhez képest az auratisztítás, spirituális védelemnyújtás, előző életek feltárása, szellemidézés, és oklevéllel vállalja lakások és üzletek megtisztítását, levédését. Akinek mindez kevés , megtekintheti az ezoterikus szépségversenyt.

A megélhetési mágusok kiküszöbölését tartja feladatának a Mágusszék. Ők komoly testület révén nem vállalnak nyilvános fellépést. Céljuk a kóklerek kiszűrése.

Talizmán felhozatalban erős a Bűbájos Bolt. Aki az egész életen keresztül történő oktatást komolyan gondolja, annak a Mágia Akadémiát ajánlom. Az intézet hat féléves képzést nyújt.

Az általános druidaképzés mellett szellemidézést, káoszmágiát, jóslást, tündérmágiát lehet elsajátítani, szemeszterenként 50 ezer forintért, ám feng shui tanfolyamuk augusztusban 45.000.- forint helyett csak 30.000.-ret kóstál.

Árcsökkenés figyelhető meg az ezoterikus szoftverek piacán, mert a Nostradamus asztrológiai szoftver még soha nem volt ilyen kedvező árfekvésű: kijön 39.000-ből.

A Hórusz Stúdió “Találkozás a Kabbala angyalaival” tanfolyama csak 10000 Ft, Tarot tanfolyam már 30.000.-től, pszi-sebészet(?) hozott szikével – 25.000.- Ft, s a II. szinten gyógyító angyal vállal segítséget.

Ajánlhatunk még mellnövesztést bioenergiával, életsó terápiát, szellemgyógyászatot, kiropraktikát,egyedi ajánlat a

Találkozás az angyalokkal CD 700 forintért. Akinek ez még mindig nem elég, az jobb, ha tőlem tudja, hogy oragazmusterápiával rákot gyógyít egy szegedi férfi, aki ugyan nem diplomás orvos, de 100 dollárért elárulom a címét, van még kronobiológiai tanfolyam szemeszterenként 65.000.- forint, vizsgadíj 3.000, mivel csak három féléves kijön 200.000-ből.
Euro-ban számol a gödöllői bejegyzésű tűzjáró cég, amely alapképzését, ami három napos 425 euroért számolja, viszont cégeknek kihelyezett relaxációs bemutatót tart.

Van még transzendentális meditáció, bolygószintű tisztítás, szeretetmasszázs, angyalklub, angyalkör, angyaltanár, tündérképző, a Táltos Iskola cseppjeit ajánlja rossz indulatú daganatok ellen. Cseppjeit tanfolyamon lehet csak megvásárolni, de asztmától záróizom-gyulladásig mindenre használható.

Feng shui karóra 20.000.-, sópipa 59.000.-, védikus asztrológiai horoszkóp 15.000.-, ji king tanfolyam 200.000.-, a régi jó Darnel tréning / két napos 62.000.-/.

A Magyar Mágussszék szakmai titokként kezeli, hogy amikor egy olasz kutyaverseny MAGYAR résztvevőinek energiát küldött, az mennyibe kerülhetett, aki még ettől sem lett gazdag, sikeres, elégedett és egészséges annak 30 euroért receptet küldök.”

Hát, igen. Ember legyen a talpán, aki itt kiigazodik, s megtalálja a valóban hozzáértő segítséget. Milliónyi megoldást kínálnak a bajokra, s e mellett még mindenki tanfolyamokat hirdet, ami nekem azt mondja, hogy ők valóban profik a mágia területén, ha már tanítják is. Ugyanakkor valahogy nem tudom elhinni, hogy valóban ennyi hatalmas képességű varázsló és boszorkány van ebben a kis országban, hiszen, ha ez igaz lenne, akkor talán már tettek volna valamit azért is, hogy pozitív változások induljanak el végre Magyarországon. Vagy erre már nem futja az erejükből?

Nagy dilemma ez. Hová forduljak, ki az, akitől valóban olyan tudást kaphatok, amire szükségem van? Légy szíves segíts nekem Susi, hol találom meg az igazi tanítót? Hol kapok valóban használható tudást?

Kedves …!

Hogy a végén kezdjem: Tudást nem kaphatsz sehol, mert az már benned van, legfeljebb segíthetnek neked, hogy visszaemlékezz mindarra, amit valahol ott a lelked mélyén már tudsz. Amikor olvasol, filmet nézel, vagy beszélgetsz valakivel ez a tudás nyújtja számodra azt a bizonyos „aha” élményt, hogy „tényleg, ez valóban így van!”. S ez az, amire mindenki figyelmét igyekszem oly gyakorta felhívni, hogy csak abban az esetben fogadják el mások szavait, ha önmagukon áteresztve azokat, megérkezik ez az „aha”.

Nyugaton a ‘60-as évek, nálunk inkább a rendszerváltás óta jött divatba az ezotéria és azon belül a mágia tanulmányozása, ill. gyakorlása. Mára már megszámlálhatatlan mennyiségű önjelölt „szakember” van ezekben a témákban, akik (amint Te is tapasztaltad) jó pénzért boldogan vállalják tudásuk továbbadását. (A „jó pénzért” kifejezést ne úgy vedd, hogy bármi problémám lenne vele, hiszen teljesen elfogadhatónak tartom, hogy semmi sincsen ingyen, sőt, hiszem, hogy amit ingyen kapnak az emberek, azt ritkán becsülik meg igazán.) Ezek a „tanító mesterek” szerintem három csoportba oszthatók:

1./ talán a 10%-uk valódi tudással rendelkezik, s maga is mestereket nevel,

2./ a maradék 90% talán egyharmada (tehát kb. 30%) úgy gondolja, hogy tud valamit, s ezt jó szándékúan igyekszik továbbadni,

3./ az összes többi viszont azon személyek összessége, akik felismerték a remek üzleti lehetőséget az ilyen fajta tanításban, s ezt ügyesen ki is használják.

Tapasztalataim alapján azt mondhatom, hogy (sajnos) a 3. csoportba tartozók vonzzák a legtöbb tanítványt, mert ők olyat kínálnak az embereknek, amire a többség vágyik: azaz némi pénz fejében, csettintésre szerelmet, gazdagságot, egészséget. Az általad idézett írás is ezt példázza.

Ha valaki meghirdetne egy olyan tanfolyamot, ahol az első idők arról szólnak, hogy „ismerkedés önmagaddal”, máris vesztett. Pedig

a mágia alapja, önmagunk alapos ismerete.

Aki nincsen tisztában saját szellemi működésével, az hogyan irányíthatná azt?

Aki nem tud különbséget tenni elméje szüleményei és intuíciói között, az hogyan jósolhatna?

Aki még azt sem tudja igazán, hogy valójában miben hisz, az hogyan teremthetné meg tudatosan az életét?

Ezért aztán a valódi tudással rendelkezők, nem is nagyon csinálnak tanfolyamokat. Ők olyan tanítók, akiknek nem kell hirdetniük, hogy tudással bírnak, s ezt szívesen átadják az arra érdemeseknek, mert őket megtalálják e nélkül is.

Neked tehát azt tudom javasolni, hogy keresgélés közben is figyelj arra a belső kis „aha” jelzésre, hiszen, mint az elején már mondtam, a tudás benned van, csak figyelj, s rátalálsz az igazira.

Jó felismeréseket és tisztánlátást kívánok fejlődésedhez:

.

.

Utóirat:

Az életben egyesek úgy tűnnek, mint akik nem tudják,
és nem tudják, hogy nem tudják.
Olyanok, mint a gyerekek. Viseld gondjukat!

Mások úgy tűnnek, mint akik nem tudják,
és tudják, hogy nem tudják.
Bennük nagy a hajlandóság. Tanítsd őket.

Megint mások úgy tűnnek, mint akik tudják,
de nem tudják, ám azt hiszik, hogy tudják.
Veszedelmesek – kerüld őket.

Megint mások úgy tűnnek, mint akik tudják,
de nem tudják, hogy tudják.
Alszanak – ébreszd fel őket!

Megint mások úgy tűnnek, mint akik tudják,
de úgy tesznek, mintha nem tudnák.
Színjátékosok. Leld örömöd bennük!

Megint mások úgy tűnnek, mint akik tudják,
és tudják, hogy, tudják.
Ne kövesd őket!
Ám nagyon figyelj a mondandójukra,
mert emlékeztetni fognak arra, amit te tudsz.
Ezért szólítottad magadhoz őket.

(Neal Donald Walsch)