Kedves Suzi

A minitanfolyam sokat segített nekem(igaz a wiccával már régebb óta elkezdtem foglalkozni, így volt ami ismerősen hangzott, de például a holdfázisos rész teljesen új volt számomra) A igézet megírása résznél kicsit elakadtam, mert a saját versek nem mennek valami jól.

Erről a „írd meg saját magad a varázsigédet” dologról már hallottam, de úgy veszem észre hogy nekem nagyobb megnyugvást jelent ha vki más által írt varázsigét használok. Nem tudom miért.(talán mert ha valakinek már sikerült, akkor én is jobban hiszek a varázsige sikeres kimenetelében) Ez szerinted rossz, és kapjam össze a fogalmazási késségem, vagy nem baj az ha mások által írt varázsigét használok?(Esetleg tudnál mondani egy olyan oldalt ahol találok ilyen(már megírt) igézeteket?) Az erő gyűjtésről meg csak annyit kérdeznék, hogy valóban az érzelmek a varázslatok mozgatórugói? Csak mert azt írtad hogy bármilyen érzelmi állapotban vagyunk is a varázslás kezdetén az biztosan kicserélődik. De ha tegyük fel egy gyógyító varázslatot hajtok végre és arra koncentrálok érzelmileg, hogy azt szeretném hogy a célszemély meggyógyuljon, akkor ennek az érzelemnek meg kéne változnia?(bevallom nálam nem változott meg)De lehet hogy én csináltam valamit rosszul. Ja és még egy utolsó kérdés. A wiccában a varázslásoknál szoktak „isteneket” segítségül kérni. A tanfolyamban erről semmit nem láttam. Te ilyet nem szoktál?Mit gondolsz erről?
De összegezve a mini tanfolyam nagyon hasznos volt, és sokat segített.(és köszönöm szépen hogy összeállítottad ezt nekünk kezdő bosziknak)

További szép napot:

Kedves …!

Először is köszönöm, hogy azon kevesek egyike vagy, aki vette a fáradságot és kérésemre megírta a véleményét a tanfolyamról. Hálás vagyok érte.

Annak külön örülök, hogy bár már régebb óta foglalkozol boszorkánysággal, azért tudtam valami újat is mondani neked, s ezzel segítségedre lehettem, hogy ezen túl jobban menjenek a mágikus szertartásaid.

A saját bűbáj megírása azért fontos, mert a szavak nem mindenkinek jelentik ugyanazt. Ezért kell személyre szabottan összeállítani a szöveget. Csak olyan szavak szerepelhetnek benne, amik jó érzéseket váltanak ki belőled. Az sokkal kevésbé probléma, hogy mennyire rímel, vagy mennyire ritmusos a versikéd, mint az, ha olyan szavak kerülnek bele, amelyek nem hozzád illők. Persze ha találsz olyan kész igézetet, ami megszólít és nagyon jónak érzed, akkor természetesen használhatod. De előtte próbálkozz vele, ízlelgesd, s figyeld mit érzel, miközben mondod.

Ám a leveled alapján úgy veszem észre, hogy nem teljesen vagy tisztában, hogy mit nevezünk érzelemnek. Az ugyanis, hogy arra vágysz, hogy meggyógyíts valakit, nem érzelem, hanem egy gondolat. Ezek például érzelmek:

 • BOLDOGSÁG (öröm, elragadtatás);
 • HARAG (frusztráció, agresszió);
 • SZERETET (elfogadás, együttérzés);
 • FÁJDALOM (szenvedés, kínlódás);
 • JÁTÉKOSSÁG (önfeledt, spontán szórakozás);
 • FÉLELEM (aggodalom, rossz előérzet);
 • SZENVEDÉLY (vágy, epekedés);
 • BÁNAT (gyász, szívfájdalom);
 • REMÉNYTELENSÉG (letörtség, kétségbeesés);
 • FÖLÉNY (büszkeség, sikeresség);
 • IRTÓZÁS (iszony, undor);
 • ELÉGEDETTSÉG (békesség, megnyugvás);

Hogy könnyebben felismerd a benned felbukkanó érzelmeket, s akár kezelni is tudd őket, javaslom, helyezkedj el kényelmesen, és 10-20 másodpercnyi időt töltve 1-1 érzelemmel, menj végig azokon, amiket az imént felsoroltam. Azért is javaslom neked ezt, mert IGEN, a mágiát igazából az érzelmeid irányítják (mint ahogyan azt pár napja itt már leírtam: https://bosziplaza.hu/a-varazsero-mukodese/ ) és nem a szavak vagy a szertartásos mozdulatok. Ez utóbbi kettő pont azért van, hogy a megfelelő érzelmi állapotba hozzon.

Tudnod kell rólam, hogy nem vagyok Wicca, sőt, semmilyen vallásnak sem vagyok a híve. Ezért nálam nem szerepel az Isten és az Istennő. De ha Neked ehhez kapcsolódik a hited, akkor természetesen használd csak őket nyugodtan. A Varázslatkészítő tanfolyam csak egy kiindulási mód a varázslatunk előkészítéséhez, s lehet, sőt, ajánlatos is azt végül a saját hited szerint véglegesíteni. Az előkészületek után, hogy mit teszel az oltárodra, vagy varázskörben végzed a szertartást már szinte mindegy, és pontosan úgy jó, ahogyan Neked a legmegfelelőbb.

Nincsenek mindenkire érvényes, kőbe vésett szabályok!

„Tégy, amit akarsz, de mindig tudd, hogy mit cselekszel. Azaz, akármit csinálsz, csináld szándékosan.”

Sok sikert kívánok a további boszorkányos fejlődésedhez!

Szeretettel: alairas

.

.

Az oldal megújításakor sajnos a hozzászólásokat nem tudtam áthozni. Ezért idemásolom Neked, hogy ne maradj le semmiről. Ha Neked is van mondanivalód, akkor a bejegyzés alatt, Te is hozzászólhatsz.

május 28, 2011 10:10 de.Posted 4 years ago
Tóth Terézia

Hogy is kell itt tanulni?Hol lehet bejelentkezni? Hol vannak a varázsigék?

május 28, 2011 3:57 du.Posted 4 years ago
Susi (Author)

Nem varázsige készítő tanfolyam, hanem varázslatkészítő, amire az oldalsávban tudsz feliratkozni.

június 14, 2011 1:10 du.Posted 3 years ago
Klem Regina

Kedves Susi! Feliratkoztam a varázslatkészítés tanfolyamra meg is erősítettem. Ez után mi a teendő?

június 14, 2011 1:17 du.Posted 3 years ago
Susi (Author)

Semmi. Hamarosan érkezik az első lecke.
Sok sikert hozzá!

január 13, 2012 4:20 du.Posted 3 years ago
Mudri Enna

Azt szeretném kérdezni,hogy minden évben van ilyen tanfolyam,ami most is elkezdődik majd?

január 13, 2012 5:22 du.Posted 3 years ago
Susi (Author)

Ilyen most lesz először, és nem tudom, hogy ugyanilyen lesz-e a következő évben. Az még a jövő zenéje. :-)

január 25, 2012 7:22 de.Posted 3 years ago
péter tiborné

Kedves Susi Diamond! Először is szeretném megköszönni az első 3 tananyag leckéit nagy odaadással tanulom és izgatottan várom a többit is. Szeretném kikérni a Bűbájos/mágikus időtervezést. Azt szeretném megtudni,hogy ezért kell fizetni? Előre is köszönöm. További szép napot.

január 25, 2012 8:35 de.Posted 3 years ago
Susi (Author)

Kedves …!
A Mágikus időtervező sajnos ez évben sem került kiadásra, ezért a bosziplaza.com oldalon csináltam egy minimalizált változatot, ami azért segítség lehet az időzítésben. Ezt itt találod: http://bosziplaza.com/magikus-napok/

január 31, 2012 10:09 du.Posted 3 years ago
*-*

Kedves Susi!
Ma már a harmadik leckét falom.
Annyi jó dologról olvasok a leckékben és itt az oldaladon,hogy órák óta csak olvasok és olvasok!
A bűbájos időtervező engem is érdekel.És azt hiszem ez a gond!Nincs konkrét idő amikorra a célom el akarom érni.Már megtaláltam a tízmillószoros napokat is.Nagyon tetszik a tanfolyam.Már itt a 4. lecke csak lemaradtam.Mert közben mindenről tudni akarok.Nem győzök böngészni,azt hiszem már kezdem kapisgálni a lényeget.Ja, még sosem foglalkoztam boszisággal.De minden porcikámban érzem,hogy ez az amire szükségem van!
Köszönöm hogy segítesz!A vezetett erőkör pedig egyszerűen fantasztikus!Szép napot!*-*

május 15, 2013 5:28 du.Posted 2 years ago
Anett

Kedves Susi
Gratulálok az online tanfolyamodhoz, nekem nagyon sokat segít, nagyszerűen összefoglaltak, és szép kivitelűek, és közérthetőek a leckék. Alig várom, mikor érkezik a következő lecke.
Légy áldott!

május 21, 2013 7:53 de.Posted 2 years ago
Susi (Author)

Köszönöm szépen