Kedves Susi!

A barátnőm volt egy jósnőnél és cigánykártyából azt jósolták neki, hogy a barátnője férjét most júliusban el fogja ütni egy piros kamion. És én vagyok az egyetlen barátnője! Szerinted aggódnom kéne?

Kedves …!

Ezen inkább harsányan kacagnod kéne!

Egyetlen kártyából sem lehet ilyesmit kiolvasni!

Egy tisztán-látónak esetleg bejöhet a kép, hogy egy férfit elüt egy piros kamion, bár még ebben az esetben is ott a kérdés, hogy az miből derül ki a látó számára, hogy amit lát az nem a jósoltatóval van kapcsolatban, csak a barátnője férje? De ha valamilyen módon ez is kiderülne a számára, akkor sem tényként jelentené ki az eseményeket (hiszen a sorsunk nincsen előre megírva), hanem csak felhívná rá a figyelmet, hogy érdemes figyelni a közlekedésnél.

Akárhogy is nézzük, ez egy nagy kamu. A jósnő, akihez a barátnőd fordult egy azok közül, akik szeretnek olyasmiket mondani a hozzájuk fordulóknak, amivel úgy gondolják, lenyűgözik és egyben meg is ijesztik őket. Jó néhány olyan jós akad, aki szeret mindenféle szörnyűséget jövendölni, hogy az így létrehozott félelemmel uralma alá vonja a jósoltatót, s az újra és újra visszatérjen hozzá.

Szóval, ne aggódj!

Inkább nevess egy jó nagyot az egészen. Ez a legjobb, ha valaki valamilyen „rossz” jóslattal traktál. Ez a legjobb mód arra, hogy elkerüld azt, amiről egy mondás is van: „A jóslatok önbeteljesítő hatásúak” (lehetnek).

Szeretettel:

.U.i.: Ha többet szeretnél megtudni arról, hogy milyen jóshoz érdemes fordulni, akkor iratkozz fel az oldalsávban az ingyenesen letölthető e-book-omra!