Szia Susi!

Nagyon érdekes dolgok történnek velem …Elöre álmodok bekövetkezö eseményeket…Szellemeket látok…Mikor aludni akarok…És mikor rosszat kivánatm bekövetkezett..?? Ez mágia bennem?És ha az,akkor hogy tudnám fejleszteni?
Persze azóta rosszakat nem kivánok…
Akkor meg még nem tudtam,hogy ha én kivánom bejöhet…MEg azt hiszem szemmel verni is tudtam…HOgy tudnám a képességeim fejleszteni…Azt mondták azért kaptam,hogy a többi e mber érdekében használjam….És szeretném ezt megtenni,de nem tudom hogyan…Amugy a szeretet szolgálathoz járok gyerekekre vigyázni….Mert szeretnék ott dolgozni….És a macskákkal is érdekes a kapcsolatom…MIkor félek és macska jön közel nem félek már…KÉrlek ird meg nekem ,hogy képezhetném magam….Köszönöm elöre

Kedves …!

Kezdjük azzal, hogy meghatározzuk, mit is jelent mégis pontosan az a szó, hogy “mágia”? Ez a kifejezés különböző emberek számára különböző értelemmel bír. A legegyszerűbb megfogalmazása szerintem a következő:

A mágia a természet titkos erőinek felhasználása az események befolyásolása céljából.

Mit is jelent ez? Mágikus gyakorlatot folytat az a személy, aki az “akaratával”, vagy bonyolult szertartással befolyásolja valamely dolog/esemény létrejöttét (minőségét vagy megteremtődését).

Például a kezdetekben az ősember úgy kezdett mágikus gyakorlatba, hogy elképzelte, amit akar. Leült, és “látta” magát, amint vadászik. “Látta”, ahogy becserkészi az állatot, ahogy megtámadja és megöli. “Látta” magát, ahogy eszik. Néha a felidézést megkönnyítendő, rajzolt. Képet festett, vagy vésett magáról, amint elejti a vadat. Mindez a “szimpatikus” vagy hasonlóságon alapuló mágia része, s ma is gyakoroljuk (erre tanít többek között pl. a Titok című könyv/film).

Mindezek fényében, mivel mi magunk teremtjük a saját életünket/valóságunkat, azt is mondhatnánk, hogy minden pillanatunk, minden gondolatunk mágia. Ez persze egy kicsit túlzás, hiszen többnyire tudattalanul teremtünk. Mai fogalmunk a mágiáról azt jelenti, hogy tudatosan hozunk létre nekünk tetsző dolgokat/történéseket.

Ehhez az elsődleges dolog, amire szükség van: önbizalom, önbecsülés és önismeret, melyből következik a határozottság. Másodjára meg kell tanulni az elme és az érzelmek kontrollját és irányítását, amelyet koncentráló képességnek is nevezhetünk. Ha ez a kettő megvan, az annyit tesz, hogy tudatossá váltunk, s ehhez hozzátéve a szakmai tudást (értsd: rituálék), már képesek is vagyunk a kívánságunk szerinti mágia végrehajtására. Már “csak” meg kell fogalmaznunk a mágiánk pontos célját, s a szertartásunk után kellően nyitottaknak kell maradnunk, azaz meg kell engednünk, hogy megkapjuk, amit akartunk. Mindez talán egyszerűnek hangzik, és bár valójában az is, neveltetésünknek köszönhetően mégis rengeteg gyakorlást igényel.

Leveledben azt kérdezed tőlem, hogyan képezhetnéd magadat. Kezdésként az első és legfontosabb feladatod: FIGYELNI.

Figyeld magadat, a gondolataidat, az érzelmeidet, a külvilágban tapasztaltakra adott reakcióidat. Akkor haladsz ezzel gyorsabban, ha mindezt le is írod, mintegy naplót vezetsz. (Pl.: Csak akkor fogod bizonyítottan tudni, hogy valóban előre megálmodtál egy eseményt, ha minden reggel leírod, hogy mit álmodtál, mert az elme nagy játékos, s könnyedén elhiteti veled, az esemény megtörténtekor, hogy Te azt előre láttad.) Emellett olvass jó könyveket, illetve innen indulva: https://bosziplaza.hu/altalanos-ismeretek/ eléred azokat az olvasnivalókat, amik segítenek, vagy feliratkozhatsz a tanfolyamok valamelyikére.

Amit viszont nem ajánlanék, az az, hogy beiratkozz egy akármilyen “mágia tanfolyamra”, ahol azzal kecsegtetnek, hogy seperc alatt megtanítanak a mágikus rituáléra, hogy hipp-hopp boszorkány vagy mágus legyen belőled. Ma már online is találhatsz ilyen tanfolyamokat, amelyek ígérik, hogy még a fotelodból sem kell kiszállnod, de ez csak (hogy finoman fejezzem ki magam) játék, ahol eladnak neked egy seprűt, amiről elhitetik veled, hogy repülni tudsz vele, de utólag rá fogsz jönni, hogy csak takarításra képes. :-)

Szóval csak rajtad áll, milyen szinten leszel képes mágiát gyakorolni. Valóban azt teremted majd meg, amit akarsz, vagy megelégszel azzal, ami véletlenszerűen összejön?

Viszlát!

Szeretettel: 

.

.