Kedves Susi!

Elfelejtettem megosztani veled a következőket, amelyekben ismét kérném a véleményed, remélem nem probléma..

Nemrég írtam neked hogy elég céltalannak tartom az életem, és azt hogy mostanában nem szoktam ezoterikus vagy boszorkánysággal kapcsolatos könyveket olvasni.

Én úgy érzem hogy minden embernek megvan a maga sorsa, melyet persze ő alakít. Számmisztikában egy kicsit jártas vagyok, és nemrégen a születési dátumomból kiszámoltam hogy az életcélom az emberekkel való kapcsolat és tanítás.

Lehet hogy ez ezoterikus téren de lehet hogy más téren mivel nemrégen egy országos versenyen megkaptam a pék-cukrász szakmát.

Mind a két rész nagyon közel áll a szívemhez, ezoterikus téren inkább a gyógynövényekkel szeretnék foglalkozni, ez lehet azért is van mert bika jegyű vagyok ami tipikus föld jegy. A gyógynövények mindig érdekeltek. Ezen kívül közel áll a szívemhez a jóga valamint más spirituális tevékenységek is.

szeretném ha írnál egy pár sort hogy mit gondolsz erről..

A Továbbiakban szeretnék valami tanfolyamot is elvégezni valami ezotériához közeli, ha tudsz esetleg akkor írnál nekem egy párát, esetleg tudnál nekem arról mesélni hogy te képesítést szereztél e?

Kellemes Estét kívánok!

Üdvözlettel: …

Kedves …!

Az emberek gyakorta érzik úgy, hogy az életük céltalan, mert úgy gondolják, hogy valamit el kell végezniük, meg kell csinálniuk életük folyamán. Pedig a valóság az, hogy az életnek egyetlen igazi célja van, és az nem más, mint maga az élet, az emberi létünk által nyújtott lehetősségek megtapasztalása. Ebbe persze beletartozik az is, hogy e tapasztalásaink által megismerjük önmagunkat, s ahhoz, hogy ezt elérhessük, meg kell élnünk az elképzelésünket, ki kell fejezni önmagunkat.

Ezt Madách Imre így fejezte ki:

„A cél halál, az élet küzdelem,
S az ember célja e küzdés maga.”

Úgyhogy ne érezd céltalannak az életedet! Amikor éppen nincs nagy vágyad, amit el akarsz élni, akkor egyszerűen csak igyekezz élvezni mindazt ami megadatott, és ez minél jobban sikerül, annál hamarabb jön a belső késztetés, hogy mit csinálj.

Bármi lehetsz, bármit tehetsz, csak érezd jól magad benne/tőle. Ez az igazi életfeladatod.

A tanfolyami kérdéshez nem sokat tudok szólni, mert nem ismerem őket. Hallok ezt-azt, de személyes tapasztalataim nincsenek.

Készülök én is egy újabb tanfolyamot összehozni, mert már túl rég óta nem tartottam és nyúznak miatta az érdeklődők. De sajnos még nem mondhatom el, hogy miről fog szólni, mert még én magam sem vagyok biztos benne. Ahhoz még össze kell hogy álljon bennem a dolog, ami nem egyszerű, mert eléggé perfekcionista vagyok és a legjobbat szeretném adni. Ha netán van, amit különösen szeretnél megtanulni, akkor írd meg kérlek, ezzel segíthetsz, hogy mihamarabb elkezdhessük a tanulást. :-)

A boszorkányságról jelenleg „képesítést” úgy tudom csak a boszorkányszövetség ad. Nekem ilyen nincsen, s nem is vágyom rá, hogy legyen. Szerintem az ember nem feltétlenül attól lesz hozzáértő valamiben, hogy papírja van róla, bár tudom, hogy sokan imádják a címeket és a tudományos fokozatokat.

A mai világban szerintem Jézust is semmibe vennék, ha elmondaná, hogy csak egy egyszerű asztalos, mert nem hinnék el, hogy így is tudhat „valamit”. De kérdem én: ezt a tudást milyen iskola adhatná meg?

Szeretettel:

.

.

Az oldal megújításakor sajnos a hozzászólásokat nem tudtam áthozni. Ezért ide másolom őket, hogy ne maradj le semmiről:

augusztus 21, 2011 6:11 de.Posted 3 years ago
kiss szilvia

szia nekem az elet célom az emberek gyogyitasa?

augusztus 21, 2011 7:22 de.Posted 3 years ago
Susi (Author)

Kedves Sziszka!

Az az életcélod, amit annak nevezel ki az életedben. Ugyan kitől vársz választ erre a kérdésedre, amikor csakis Te tudhatod, hogy mitől jó neked!?

február 23, 2012 3:06 du.Posted 3 years ago
Samsonine Nagy Gizella

Kedves Susi!
32 evig dolgoztam az egeszsegugyben mutosnokent,aztan 3 evvel ezelott munkanelkuli lettem.Nem volt mas lehetosegem,kimentem Londonba munkatvallalni nyelvtudas nelkul.Ott elkezdtem tanulni angolul,de meg sajnos nem tudok eleg jol,ezert is vallatam el a mostani munkamat Strasbourgban,mert mellette tudok tovabb tanulni,hogy majusban mikor ennek vege,ujra Londonban dolgozhassak.
Szoval megteszek mindent,hogy elerjem a celom,de nagyon nehezen megy a tanulas es fogy az idom.
Azt szeretnem megkerdezni,hogy van-e valami tanacsod,hogyan tanulhatnek gyorsabban,hatekonyabban?
A valaszt elore is koszonom!
Udv
Gizi

február 23, 2012 4:34 du.Posted 3 years ago
Susi (Author)

Kedves Gizi!

Mióta kijöttem az iskolapadból (és ez már elég régen volt), számomra a tanulás legegyszerűbb módja a gyakorlás. Az, hogy a gyakorlatban használom és így foglalkozom azzal, amit meg akarok tanulni. Ezért úgy gondolom, hogy nyelvet is a legkönnyebb úgy tanulni, ha az ember minél többet foglalkozik vele. Tehát a leggyorsabb, ha abban az adott anyanyelvi környezetben él, és minél többet kommunikál.
De most Strassbourgban vagy, így nem tudom, hogy mennyi angol nyelvű van körülötted? Mert ha nincs, akkor csak az állandó nyelvleckék maradnak, amit legfeljebb azzal tudsz felturbózni, hogy amikor csak módod van rá hallgatod is a leckéket.
Mágikus módja annak, hogy megtanulj egy nyelvet, vagy bármi mást, nincsen. A boszorkányságban sem lehet kikerülni a tanulás és a gyakorlás folyamatát.

Minden jót és sok sikert kívánok: Susi