Drága Susi!

Két kérdésem is van a facebookon feltűnt boszorkányolvasódról:

  1. Mi a valódi neve? 1./ boszorkányolvasó; vagy 2./ boszorkánylétra? Mert mindkettőt használod.
  2. Mitől függ, hogy adott kategórián belül melyiket kell választani? Régen csak egyféle összeállításban volt a szerelem vonzó, és egy másikban a pénz vonzó olvasó. Azt hittem, hogy nem mindegy, milyen kövek vannak az olvasóban.

Kíváncsian várom válaszod!


Kedves …!

Köszönöm kérdéseidet, biztosan sokan örülnek, hogy feltetted őket. Ezért nyílt választ írok rá. :-)

1 Eredetileg a boszorkányok „boszorkánylétra” elnevezésű eszközt használtak olyan varázslataikhoz, melyeknél az igézetet többször egymás után ismételgették. Eleinte ez egy egyszerű spárga volt, a megfelelő számú csomóval, majd egyre cifrábbá vált. Manapság gyöngyökből álló, medálokkal díszített boszorkánylétrákat csinálnak, illetve árulnak világszerte.

A Boszorkányok című könyvből úgy tudjuk, hogy a „boszorkánylétra” 40 csomóból állt, mert 4 x 10 alkalommal ismételgették az igézeteket. Ezt a magam számára nem találtam megfelelőnek, mert sem a 4-es, sem a 10-es szám nem túl mágikus, ezért a saját boszorkánylétrámat 5 x 9-re módosítottam, és olvasónak neveztem el.

A hol ilyen, hol olyan elnevezés tehát annak köszönhető, hogy régen boszorkánylétrának nevezték el ezt a rózsafüzérhez hasonlatos eszközt. A boszorkányolvasó pedig az én elnevezésem.

Utánakeresve  számos ilyen eszközt találtam. Íme néhány fotó:

2 Második kérdésedre egy vallomás lesz a válasz: MEGVÁLTOZTAM :-) Amikor először készítettem el a boszorkány olvasóimat, a lehető legnagyobb odafigyeléssel válogattam ki a legjobbnak tűnő ásványokat, és úgy gondoltam, hogy mindenkinek ez lesz a megfelelő. (Igen, talán egy kicsit elbizakodott voltam. De ezt betudhatod ifjonti negyvenes éveimnek.)

Ma már belátom, hogy a kövek ereje sok átfedést mutat, és ami nekem jó vagy tetszik, az sem biztos, hogy másoknak is bejön. Természetesen nem adtam fel az odafigyelést, és a lehető legjobb kövek összeválogatását, de gazdaggá tettem a kínálatot, és bizonyos vagyok abban, hogy így mindenki azt fogja választani magának, amihez neki stimmel a rezgése. 

Régebben sem fogadtam el azt, hogy valaki a csillagjegyéhez válasszon követ magának. Ha valaki azt kérdezte tőlem, neki melyik a megfelelő, mindig az volt a válaszom, hogy – „Az a jó neked, amelyik vonz téged, és nem az, amit más mond, vagy leír.” Az emberek változnak! Ez lehet aztán olyan irányú is, hogy amelyik kő korábban vonzott, és jó volt, most észrevétlen marad, és valami egészen más kelti fel a figyelmünket, mert most az kell nekünk.

Hát most itt a lehetőség, hogy ki-ki választhasson saját vonzásának iránya szerint.

Itt tudod egyenként is megnézni őket: https://bosziplaza.hu/termekkategoria/varazstargyak/

Csodákkal teli, gyönyörűséges napokat Neked!