Van egy férfi, akit mindennél jobban szeretek. Muszáj vele lennem. De újabban zárkózott. Pokolian szenvedni fogok, ha ismét elveszítem.Bármire képes vagyok azért, hogy vele legyek. Segítsen kérem. 

…..

Kedves …!

Gondolom kaptál már néhány választ sokszorosított leveledre. Bizonyára elláttak tanácsokkal is. Én viszont kérdeznék:
A „Bármire képes vagyok azért, hogy vele legyek.” mondatod mit jelent? Mi az a „bármi„, mert hogy nem minden, az tuti. :-)
Sokaktól hallottam már ilyen mondatot, akik épp kétségbeesetten vergődtek szerelmi bánatukban. Aztán amikor azt mondtam, ezt vagy azt kéne saját magukon változtatni, vagy épp a környezetükben megtenni, akkor már eltűnt a nagy lelkesedés. A legtöbben úgy hiszik, hogy a „bármit megteszek” az arról szól, hogy érte vagy inkább vele csináljunk valamit.
Nos. Te mire gondoltál? Mit tennél meg?
A leveled vége ugyanis arra utal, hogy Te inkább arra számítasz, hogy majd valaki, akinek elküldted a történetedet, megoldja a problémát helyetted. Erre utal, hogy azt írod: „Természetesen nem leszek rest meghálálni. Ebben ne is kételkedjen, kérem.”
Erre csak azt mondhatom, hogy az élet nem egy étterem, ahová beülsz, rendelsz, megeszed, megiszod, amit kértél, és csak a végén kell fizetned. Az élet a saját konyhád, ahol előbb el kell menned beszerezni a hozzávalókat (azt rögtön ki is kell fizetned), majd meg kell főznöd az ételt, hogy utána – ha jól sikerült elkészítened, – leülhess és megehesd.
Azért egy tanácsom van számodra. Csak úgy, mert kérted a segítséget.
Ezt a mondatodat radírozd ki az elmédből:
Pokolian szenvedni fogok, ha ismét elveszítem.
Kár lenne a jövődet pokoli szenvedéssel tölteni, ám amíg így gondolkodsz, jó eséllyel ezt teremted meg magadnak.
Csodás napot!