Susi! Kérlek, segíts nekem, mert az életem a teljes összeomlás határán van.

Nem is sorolom a sok rosszat, ami mostanában elért, mert végigolvasni is sok lenne. Szerintem elátkozott engem a kedvesem exe, mert bármit teszek minden balul sül el.

Mit tegyek, hogy megszabaduljak a rontástól?

Kedves …!

Szavaidból ítélve nem az történt, hogy a kedvesed exe eléd állt, és a szemedbe nézve azt mondta, hogy „keseredjen meg az életed, legyél ezentúl átkozott!”, vagy „elátkozlak, törjön rád a balsors!” vagy más effélét. Mivel azt írtad, „szerintem elátkozott”, úgy veszem, hogy csak Te gondolod azt, hogy rontást rakott rád.

Ez csak azért fontos, mert ha az első eset történt volna, akkor már készen is lenne a megoldás, miszerint felvilágosítalak arról, hogy senki sem tud valóban rosszat (mint ahogyan jót sem) tenni az életedben, csakis azért hat rád a dolog, mert elhitted, és így létrehozod magadnak. Ha a világ legnagyobb mestermágusa küldene rád rontást (amit sosem tenne meg, ha valóban az aki ), abból sem hatna rád semmi, amíg nem tudsz róla.

Az átkok vagy rontások nem úgy működnek, ahogy azt a félelmekből táplálkozó mesék világában, vagy a filmekben látod, és azzal, hogy egy önmagát mágusnak vagy boszorkánynak kikiáltó személy azt mondja „leveszi rólad”, legfeljebb ideig-óráig segít neked, amennyiben hiszel benne, hogy ő valóban tud tenni valamit az érdekedben. Még az is lehet, hogy egy bizonyos probléma esetén, az teljesen elmúlik a hókusz-pókusz hatására, de biztos, hogy lesz helyette valami más, mivel az alapvető probléma nem oldódott fel benned.

Tán hihetetlennek találod, de a legtöbb átkot szerető szüleid, nevelőid ültették el benned (természetesen nem rossz szándékkal!), s most Te vagy az, aki emiatt belemásztál egy ördögi körbe.

Nézzünk egy példát: a kis Grizelda apukája gyári munkás, anyukája varrónő. A kislány rendszeresen azt látja, hogy papája esténként fáradtan ücsörög a borocskája fölött, s félhangosan azon kesereg, hogy milyen „fárasztó és unalmas a munka”, „szemét a főnök”, „kizsákmányolják a rendes dolgozót”, „hiába hajtja magát a melós, egy fillérrel sem kap több pénzt”, stb. A másik rendszeres infó édesanyjától, hogy „nem kaphat csokit a közértben, mert nincsen rá pénz”, „azért kell már megint főzeléket ennie, mert nekik nem telik luxusra”, stb. De azt is gyakorta hallja a kis Grizelda, amint szülei arról beszélgetnek, hogy „ a Kovácséknak azért van sok pénzük, mert lopnak a szemetek”, „a Molnár rokonok örökölték ugyan a pénzt, de minden garast a fogukhoz vernek, s a világért sem adnának belőle másnak, a zsugori disznók”, a „gazdagok mind rossz úton járnak”, „a pénz rossz vért szül”, stb.

Aztán persze Grizelda felnő, s mivel többre akarta vinni, mint a szülei, kijárta az egyetemet is, s ügyvéd lett belőle. Nyit egy magán irodát, mert nem akarja, hogy legyen egy „szemét főnöke”. Rengeteget dolgozik, s beindul a praxisa, folyik be szépen a pénz a kasszába, de valahogy mindig el is tűnik, mert Grizelda az utolsó fillérig elkölti, elszórja. Tulajdonképpen nem jut 5-ről a 6-ra, s ezen egy idő után elcsodálkozik, de nem tudja, mit csináljon. Igyekszik spórolni, jobban odafigyelni a pénzre, de ekkor megfogyatkoznak az ügyfelei és kevesebb lesz a bevétele. Látja, hogy a kollégái milyen jól élnek, neki meg valahogy nem sikerül, s ekkor arra a következtetésre jut, hogy biztosan átok ül rajta, mert az a múltkori ügyfél rontást küldött rá, amikor nem sikerült megnyernie a pert a számára.

Nos, mondhatjuk úgy is, hogy valóban átok ül Grizeldán, de nem az ügyfele miatt. Egyszerűen csak rögzült benne, hogy minden fillérért keményen meg kell dolgozni, s ha kevesebb munkáért kap jó pénzt, mert egyszerűen ügyes volt, azt nem tudja igazán elfogadni, ezért elkölti gyorsan. No és az is ott motoszkál a tudattalanjában, hogy a gazdagok rosszak, s ő nem akar rossz lenni, tehát mindent megtesz azért, hogy még véletlenül se legyen több pénze, mint amit még tisztességesnek ítélnének a szülei. Ezen a helyzeten pedig csakis úgy változtathat tartósan, ha rájön mi történik vele valójában, megtalálja a régi kódokat, és átírja őket. Ahhoz, hogy ezt megtehesse, önvizsgálatra van szüksége, amivel egyedül is próbálkozhat, vagy igénybe veszi egy hozzáértő segítségét.

Számodra is ezt tudom tanácsolni!

Szeretettel:

.

.

Sajnos az oldal megújításakor a „Kérdezd Susi-t!” írások hozzászólásait nem tudtam átmenteni. Ezért átmásoltam őket ide. Ha Te is szeretnél hozzászólni, lejjebb tekerve megteheted.

március 4, 2011 4:59 du.Posted 4 years ago
aranyos csajszi =)

Szia!
Kérlek segíts nekem megszabadúlni egy személytől a neve Nagy Viktória.
Ő a legnagyképübb lány a suliban és mindig mindennek ő körülötte a világ
közben a háta mögött mindenki utálja. Kérlek szabadíts meg engem tőle.

Előre is köszönöm:aranyos csajszi

március 4, 2011 5:22 du.Posted 4 years ago
Susi (Author)

Kedves Aranyos Csajszi!
Sohasem valami ellen, hanem valamiért varázsolunk. Ha szeretnéd megtanulni, hogyan használd ilyen helyzetekben a ho’oponopono varázslatot, akkor figyeld a bosziplaza-t, mert épp most tervezek erre egy tanfolyamot. addig is olvasd el az erről szóló bejegyzéseimet a blogomban: http://boszi21.blogolj.net/2010/02/20/a-kedvenc-varazslatom/ , http://boszi21.blogolj.net/2010/03/17/hooponopono/ , http://boszi21.blogolj.net/2011/01/06/hooponopono-megint/

Szívesen és szeretettel: Susi

március 4, 2011 5:57 du.Posted 4 years ago
aranyos csajszi =)

Kedves Susi!
Köszönöm szépen hogy elküldted a hooponopono oldalt sokat segített nekem.De sajnos ez a lány más mint a többi.Mindig mindenkinek a rosszat akarja és már szinte mindenki fél tőle, mert mindig kitalál dolgokat és azokat mondja nekünk h mi egymásról csúnyákat mondunk meg ilyenek.Direkt össsze akar minket ugrasztani a lányokkal. Sajnos sokszor én vagyok a célpontja.Igaz, hogy azt mondtad, hogy meg kell látni mindenkiben a jót meg ilyenek, de benne nem tudom mindenkit terorizál, és rosszat akar nekünk.Könyörögve kérlek, hogy szabadíts meg mindeket től!!
( ráadásul refis suliba járunk)
köszönöm szépen ( a csajok nevében is)

december 26, 2011 6:06 du.Posted 3 years ago
Eszter

Sürgösen segítségre lenne szükségem!!!
Kérlek írj az e-mail címemre,és ott megbeszéljük.
NAGYON GYORSAN!

december 28, 2011 8:53 de.Posted 3 years ago
Susi (Author)

Kedves Eszter!

Egyszerűbb lenne, ha te írnál az email címemre, ha szeretnél valami titkos kérdést feltenni.

március 12, 2013 2:29 du.Posted 2 years ago
Meli

szia Suzi!nagyon nagy segitségre lenne szükségem.A páromat megcsaltam egy éve és családos emberrel.A szeretőmnek volt egy beteg gyereke és ő csontvelődaganatos volt.Én érzelmet vittem ebbe a kapcsolatba,egymás lelki társai voltunk,de már nem birtam a párom előtt titkolozni és elmondtam neki,hogy megcsaltam.Ő elment a szeretőmhöz és mondta neki,hogy vallja be hogy velem volt.Ezt felvette hangfelvételre a párom és elküldte a családjának pont szentestén az üzenetet.Az élettársa és a gyereke is megtudta együtt voltunk.A gyereke most január 6án meghalt,mert nem sikerült a transzplantácio,tüdőgyulladást kapott és meghalt.Azt hiszem a gyerek visszajött értem.este nem tudok aludni,ugy érzem mikor alszom valaki ül a melkasomon.Kérem sgitségedet minnél hamarabb,mert már kezdek bególyozni.Előre is köszönöm