Rendszeresen kapok olyan leveleket, melyekben a megoldandó probléma arra vezethető vissza, hogy a levél írójának nehézségei vannak azzal kapcsolatban, hogy szeresse önmagát és képes legyen elhinni, hogy mások is szeretik. Ezért most nem idézek itt egyik levélből sem, hanem csak elmondom a választ mindenkinek, akiket egy hasonló átok sújt.

Kedveseim!

Tudom, nagyon nehéz helyzetben vagytok, hiszen ezt az átkot azok az emberek helyezték belétek, akik nagyon szerettek benneteket. Valószínűleg ők voltak a szüleitek, legkedvesebb rokonaitok. Aztán később lehetséges, hogy a tőlük kapott rontást még megerősítette valamelyik szerelmetek, barátotok.

Hogy mi ez az átok?

Talán nem is gondolnád, de az a mondat, hogy

“ÉN SZERETLEK A LEGJOBBAN EZEN A VILÁGON”

Lehet, hogy már te is mondtad ezt valakinek? Mert ha igen, akkor valószínűleg sosem gondoltad kellőképpen végig, mit is jelent ez a mondat. Azt mondod ezzel, hogy “nincsen senki ezen a világon, aki nálamnál jobban szeretne téged“. S ez egy életre átkozottá teheti azt, akinek ilyet mondanak, amennyiben elhiszi. S ha egy kisgyermek az illető, akkor szinte biztos, hogy így lesz, hiszen bármennyire is igyekeznek, nem valószínű, hogy a szülők szeretete a legkielégítőbb a számára, hogy sohasem érzi úgy, hogy nem is szeretik. (Ez minden gyermeknél előfordul, hiszen a legszeretőbb szülő is leszidja, megbünteti olykor a gyermekét.) Ez által viszont könnyen jön az a következtetés, hogy “nem is vagyok szerethető, hiszen aki a legjobban szeretett a világon, az nem is szeretett igazán engem”. Hatalmas hibát követ el tehát az, aki ilyet mond a gyermekének, mert megbélyegzi őt azzal, hogy elhiteti vele, soha senki nem fogja őt igazán szeretni.

E mondat helyesen úgy szólna: “Téged szeretlek a világon a legjobban”, mert ez azt jelentené, hogy te vagy számomra a legszeretettebb lény. Ezzel a másikat emelem a fel, s nem magamat rakom a piedesztálra azzal, hogy azt mondom: “Én szeretlek a világon a legjobban”.

A különbség óriási!

Ugye érzed?

Ha neked mondták ezt az átkot, akkor most itt az ideje, hogy átdolgozd magadban. El kell fogadnod, hogy a múlton nem változtathatsz, de a jelenben megbocsáthatsz annak, aki tudatlanságból így fejezte ki a szeretetét irányodban. Ő ugyanis nem olvasta a “Kérdezd Susi-t!” rovatot a bosziplaza-n ;-), s mivel más sem hívta fel rá a figyelmét, így nem tudta mit cselekszik. Te most már tudod, megértheted és elengedheted, de legfőképpen vigyázhatsz, hogy sohase mondd senkinek: én szeretlek a legjobban a világon! Csakis azt mondd:

TÉGED SZERETLEK A VILÁGON A LEGJOBBAN!

Szeretettel:

.

.

U.i.: Ha netán gondjaid lennének egy ilyen vagy akár máshonnan származó okból önmagad szeretésével, akkor ajánlom figyelmedbe a könyvemet. Segítek benne, hogy javíts ezen a problémán, és végre igazán boldog tudj lenni. Nézz bele: https://sorsforditostrategiak.hu/konyv/