A földelést célszerű minden belső munka előtt és után elvégezni, vagy ha félünk, idegesek vagyunk, stressz ér, nagy tömegben vagyunk, stb. A földelés segít abban is, hogy a Föld határtalan energiájából merítsünk, hogy ez az energia átfolyjon rajtunk, ne ki belőlünk, ahogy eltölt a Föld nyugodt életereje.

Legegyszerűbb módja mélyeket lélegezni, és engedni, hogy az energiánk a hasunk alsó részébe ereszkedjen, majd le a Földbe.

Néhány földelő gyakorlat:

  • Mindig kezdd mély légzéssel (hasi légzés), kilégzéskor pedig üríts ki minden levegőt a tüdődből. Lelegezz lassan, nyugodtan. Ahogy beszívod a levegőt, érezd, hogy eltölt energiával, hogy újra erőre kapsz tőle. Kilégzéskor lásd, amint mindaz, amitől meg akarsz szabadulni, ami felesleges, távozik belőled.
  • Képzeld el magad faként, a karjaid az ágak, a lábaid mélyen a földbe nyúlnak, mint a gyökerek, a termékeny talajba, sziklák közé, és lehorgonyoznak a Föld energiájához. Rajtuk keresztül magadba szívod a Föld gyógyító energiáját.
  • Állj kis terpeszbe, talpak szilárdan a talajon. Tenyereid, széttárt ujjakkal tedd a combodra, és virtualizáld, ahogy az energiád leereszkedik, egészen a Földbe.
  • Lelegezz mélyen, lassan. Minden kilégzéssel egy sóhajtásszerű “Haaaaaaaaaaaah” hangot adj ki. Hagyd, hogy az energia átáramoljon rajtad, le, mélyen a talajba, ahol megtisztul és felfrissül. Minden belégzéskor képzeld el a tiszta, ragyogó energiát a Földből beléd áramlani, eltöltve a testedet erővel, frissességgel. Egyfajta körforgás ez, ami megújít és a Föld energiáihoz kapcsol.