Ha nagyon sok segítséget akarsz kapni, vagy ha gyorsan kell végrehajtanod egy varázslatot, akkor legalább arra ügyelj, hogy a megfelelő órában hajtsd végre azt. Minden nap fel van osztva bolygóórákra is, azaz egy napon van legalább 2 olyan óra, amely az adott bolygó uralma alatt áll.

A planetáris (bolygókhoz kötődő) órák elméletét a középkorban dolgozták ki. A napot kettéosztották a napfelkeltétől napnyugtáig, illetve a napnyugtától napfelkeltéig tartó időszakra. ez a két rész azonban többnyire nem 12-12 óra, hiszen nem minden planetáris óra áll szükségszerűen hatvan percből, mert a nappalok és éjszakák hossza, csak a tavaszi és őszi napéjegyenlőség idején azonos. Nyáron  a nappali órák hatvan percnél tovább tartanak, míg az éjszakai órák rövidebbek lesznek.

A planetáris órák kidolgozásához meg kell szerezned a lakóhelyeden érvényes táblázatot a napkelte és a napnyugta időpontjairól.

Ezeket számos naptár, vagy egyes napilapok tartalmazzák, de az interneten is találsz táblázatot a helyi napkelte és napnyugta idejéről.

Győződj meg arról, hogy az időpontok valóban érvényesek a lakóhelyeden, mert ha akár csak egy órát autózol onnan keleti vagy nyugati irányba, máris enyhén megváltozik a napkelték és a napnyugták időpontja.

Ha megszerezted az adatokat, ki kell számolnod a rendelkezésedre álló nappali időt. Az így kapott eredményt oszd el tizenkettővel, hogy meghatározd a nappali planetáris órák hosszát. Az éjszakai órákat a napnyugtától a következő napkeltéig tartó idő adja meg. Ezt az időtartamot kell megint elosztani tizenkettővel, így lehet meghatározni az éjszakai planetáris órák hosszát.

Ezután már csak arra kell figyelned, hogy a bolygók megfelelései alapján, melyik segít téged leginkább varázslatod sikerében.
Az alábbi táblázatok az őszi nap-éjegyenlőség körüli adatokat mutatják.