Utikalauz az alvilághoz

Megmutatom, hogy egyes népek és vallások hogyan is ábrázolják az alvilágot.

Ajánlott szám az olvasás közben:

.

Kezdjük azzal hogy ki mit ért alvilág alatt: néhányan egy olyan helyet, ahol csupa kín és kínszenvedés az létezés, és azért kerültek oda mert “rosszul” viselkedtek az életükben, lsd: Ábrahámita vallások. Némelyik vallás viszont úgy gondol rá mint egy másik élet, ahol mást kell megtanulnia mint a fizikai létben. Mások pedig egy örömteli helyre gondolnak, ahol végre nyugodalmat lelhetnek és békében, szeretetben lehetnek az Istenekkel együtt.

Minden vallás másképp ábrázolja az alvilágot, valaki nagyon véresen, és nagyon gonoszan mások viszont egy örömteli helyként ábrázolja, lássunk néhány példát:

1./ Kezdjük az elején, Egyiptommal…

alvilag_egyiptom

itt amikor meghalt az ember, Anubis és Thot elé kellett járulnia, hogy ők döntsék el milyen életet élt… Ha elég könnyűnek bizonyult a lelke a Ba, akkor léphetett át a túlvilágra, ahol az Istenek körében lehetett… ha nem akkor egy krokodil fejű kutya elfogyasztotta a lelkét így teljesen megsemmisült.

alvilag_egyiptomban

2./ Ahogy haladunk a történelemben a Görögök korában érkezünk, ahol a következő alvilági kép fogad minket:

alvilag_gorog_stix

A görögök úgy tartják, miután meghaltak egy folyón kelnek át, melynek a neve Styx, majd Hádész elé kellett járulniuk, hogy számot adjanak mit is tettek az életükben majd olyan helyre kerülhetnek az elkövetkezendő létében ahol jól érzik magukat, vagy felfalja őket a háromfejű kutya Kerberus.

Most lássuk az alvilág urát a kutyájával:

alvilag_gorog_ura

3./ A Római mitológiában így jelenik meg az alvilág: (szerintem tudni kell erről hogy a római Istenek meglepően hasonlatosak a görög Istenekhez ),

alvilag_romai
és az alvilág ura Pluto (aki a görög mitológiában Hádésznek lehet megfeleltetni) ebben a mitológiában.

alvilag_romai_pluto

4./ A keresztény vallásban ami akkor erősödött fel, így képzelték el a pokol kapuját…

és magát a pokolt…

alvilag_kereszteny

5./ De hogy más tájakra és más mitológiába is elkalandozzunk, lássuk hogy ábrázolta az alvilágot a Thai hitvilág…

alvilag_thai

és a Kínai hitvilág…

alvilag_kinai

6./ A Voodoo vallásban egy személy testesíti meg az alvilág fogalmát… ő Baron Samedi a tanító (Guédé) loák házából…

alvilag_samedi

7./ A Nordikus hitvilágban, az alvilág az Yggdrasil alján helyezkedik el, hiszen mikor meghalnak a hősök és az emberek akkor két út van előttük: vagy felmennek a hősök csarnokába (Valhalla) és boldogok lesznek, vagy találkoznak Hel-el aki az alvilág és a holtak úrnője.

alvilag_hel

alvilag_wicca8./ Na persze Pogány-wicca szemmel másképpen tekintünk az alvilágra. Mi úgy nevezzük, hogy átlépünk Nyárföldre ahol ránk vár a végtelen boldogság és szeretet, az Istenek közelsége. De ha úgy gondolják az Istenek, hogy még dolgunk van lent a fizikai síkon, akkor újra leszületünk és éljük tovább az életünket…

Életünk utolsó részében az öreg Istennő, nevezzük most Hecate-nak , vigyáz ránk és egyengeti utunkat amelyeken lépkedünk…

alvilag_hecate

Tehát minden vallás egy kicsit másképp láttatja az alvilágot, és már csak rajtunk múlik melyiket érezzük hitelesnek és elfogadhatónak számunka.

De ne felejtsük el, mindig van egy út a lelkünk sötét oldalához…

Út az alvilágba

Út az alvilágba

és ha már ott vagyunk az alvilág kapujában, akkor legyünk merészek és lépjünk be rajta… hiszen csak úgy láthatjuk meg igazán kik és mik vagyunk!

Az alvilág kapuja

Az alvilág kapuja

(forrás: Mistro)

Kérlek, “Ajánld” a barátaidnak ezt a blogbejegyzést, és segíts terjeszteni ezt a tudást!

2013-12-09T17:29:14+00:00

5 hozzászólás

 1. DarkWraith március 22, 2016 - 3:18 du. - Válasz

  Szép napot Susi,és minden kedves olvasónak!

  Ez a történet sokkal közelebb áll az “alvilághoz” az Egyiptomi megközelítés,már nagyon tetszik.
  Ez valóban így is van,egy kis dologgal viszont kiegészíteném ezt az Egyiptomi dolgot.
  Nos,valójában a könnyű lélek fogalma az annyit takar,hogy ha az akkori ember illetve a mostani emberek,megfelelően fejlettek,rendelkeznek az összes nyitott csakra erejével,illetve kundalini(kígyózó) energiával(Ezt a kundalini jelet megtalálhatjátok bármelyik Patikánál,egy kígyó mászik fel a serlegen)
  akkor juthat el az “alvilágba” ahogyan itt is említette az írás.
  A krokodil fejű kutya,azt cáfolnám ismételten,ez csak egy megfélemlítés,amely ismételten nem része ennek a spirituális egyiptomi vallásnak.
  Akik nem fejlettek eléggé,azokat úgy tartjuk,hogy haláluk után is maradnak a föld lakói,illetve bolyongó lélekként élik itt mindennapjaikat.

  Szép napot!
  Zsolt

 2. Susi december 28, 2015 - 6:23 du. - Válasz

  Kedves Attila!
  Kezd itt: https://bosziplaza.hu/altalanos-ismeretek/
  Minden jót!
  Susi

 3. Benyák Attila december 25, 2015 - 10:05 de. - Válasz

  Kedves Susi!
  Komolyan tetszik az oldal,jók az írások! Jómagam csak kutatom a boszorkányságot s érdekel a téma főleg ami a magyar vonatkozásokat illeti. Hadd ajánljak én is egy jo elöadó zseniális művei közül. A “mester” zenéjével,énekstílusával hihetetlen dolgokat alkotott,szövegvilágával ugyancsak. Szóval:a legjobb King Diamond albumok: Conspyracy, vagy a The Eye (ez a franciaországi boszorkányégetésekről szól) Voodoo, The puppet master (nagy kedvencem), de a Spiders of lullabye sem rossz töle vagy az Abigail…
  Ez hagyományos black metal,de dallamos zenéjű,igen mély mondanivalóval.
  Egy próbát megér…
  További kérdésem:hogyan álljak hozzá boszorkányságot tanulni?
  Üdv. Atillamén

 4. Gina február 5, 2011 - 12:54 du. - Válasz

  Kedves Susi!
  Nagyon tetszenek a történetek és a honlap!
  Üdvözlet!

Hagyj üzenetet

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com