Gyilkolják a kísérteteket a mobiltelefonok – állítja egy brit szellemszakértő. Tony Cornell – aki éveken át vizsgálgatott okkult jelenségeket és aki tagja a brit Pszichikai Kutató Társaságnak – úgy értékeli, hogy a mobiltelefonok számának növekedésével fordított arányban alakul a kísértetlátások száma.

Évszázadokon át állandóan ugyanannyi kísértet láttak az emberek: átlagosan hetente kettő újat. A mobiltelefonok 15 évvel ezelőtti megjelenése óta viszont egyre kevesebb esetről érkezett jelentés, és mostanra jószerivel teljesen eltűntek a kísértetek – mondta Cornell. Emiatt veszélybe kerülhet Nagy-Britannia “szellemturizmusa”, kevésbé fogja vonzani a kísértetekre kíváncsi idegeneket a szigetország – jegyezték meg idegenforgalmi szakemberek. Egyes tudósok szerint a kísértetlátást szokatlan elektromos jelenségek okozhatják, és nem kizárt, hogy ezeket valósággal kiirtották a mobiltelefonok.

szellemirtó mobiltelefon

Ugyanakkor az emberek más dimenziók iránti nyitottsága megcsappant a hihetetlen mértékben felgyorsult információ áramlás korában. Több kutató elképzelhetőnek tartja, hogy az utóbbi 15 évben már egyszerűen nem számít hírnek, ha valaki szellemet látott, illetve már nem csodálkoznak azon a kijelentésen, hogy a szellemvilág létezik. A New Age korszakában az emberek legtöbbje már hisz a szellemvilág létezésében, elfogadja a kísérteteket, még ha azt nem is vállalja nyilvánosan.

Cornell elméletének ellenzői arra is rámutattak, hogy ha az elmélet igaz lenne, akkor az elmegyógyintézetekben sokkal kevesebb lenne azon betegek száma, akik “hangokat hallanak”. Ezek az intézetek részben régi kastélyokban vannak, ahol számtalan megnyugvást nem talált, temetetlen halott lelke bolyonghat. Egy ilyen helyen egyszerűen lehetetlen dolog meggyógyítani egy embert. Az is igaz viszont, hogy senkinek sem jutott még eszébe, hogy mobiltelefonokkal lássa el ezen intézetek “lakóit”.