Tehetségesek, híresek, sikeresek, gazdagok. Lehet, hogy nem csupán önerőből érték el mindezt, hanem a sötét erőket is segítségül hívták? Vagy csak a rosszakaróik és irigyeik terjesztik róluk, hogy lepaktáltak a gonosszal? Mindenki döntse el maga, elhiszi-e, hogy a következő sztárok az okkultizmus (a természetfeletti erőkkel és a szellemvilággal kapcsolatos ismeretek) hívei.

Angelina Jolie

A színésznő talán nem véletlenül alakította a filmvásznon olyan hitelesen Demónát – Csipkerózsika gonosz, varázserővel bíró mostoháját –, a hírek szerint maga is hisz az okkult tanokban. Ennek tudható be, hogy fiatalon annyira vonzódott a késekhez, a szerelme vérét egy fiolában a nyakában hordta, és néhány tetoválását is e célból varratta magára. Állítólag Brad Pitt visszaszerzéséhez is megpróbálta segítségül hívni a sötét erőket, ám ez nem jött össze neki.

Hiteles volt Demóna szerepében… © AFP

Jay-Z és Beyoncé

A sikeres zenész páros nagy tisztelője az angol okkultista írónak, Aleister Crowleynak, aki az Ordo Templi Orientis (Keleti Templomosok Rendje) vezetője volt. Jay-Z néha a nagy ember híres mondásait viseli a pólóin (például: Tégy amit akarsz, ennyi a Törvény!”), de a videóklipjeikbe is sokszor csempészik be a titkos tanok szimbólumait: a pentagramot, a mindent látó szemet, vagy az obeliszket.

Klipjeikben sok a mágikus szimbólum © Getty Images

Lana Del Rey

A mély, búgó hangú énekesnő is hisz a boszorkánypraktikákban. Donald Trump amerikai elnök ellen is megpróbálta már bevetni tudományát, sőt, a rajongóit is erre buzdította, de végül nem sikerült lemondatnia.

Boszorkányos praktikákat űz © Getty Images

David Bowie

A legendás zenészt fiatal korától kezdve érdekelte az okkultizmus, amely átszőtte dalai szövegeit, klipjeit és olykor a választott filmszerepeit is. Valójában az Arany Hajnal – egy mágikus titkos társaság – híve volt, amelynek tanaiban egyesült a zsidó Kabbala, az asztrálutazás, a mágia és a jóga, valamint a társaság azzal is foglalkozott, hogyan lehet kommunikálni az angyalokkal és a démonokkal.

Az Arany Hajnal társaság tagja volt © AFP

William S. Burroughs

A Meztelen ebéd írójának meggyőződése volt, hogy a rossz kívánságai beteljesülnek. Nem is fukarkodott velük, ha valami, vagy valaki nem volt szimpatikus számára, azonnal átkokat szórt rá. Nagy riválisa, Truman Capote sem úszta meg az összekülönbözésüket, Burroughs nyílt levélben rohant ki ellene, amiben azt írta, hogy a Hidegvérrel írója soha többé ne tudja fölülmúlni remekművét, és ezzel érjen véget a karrierje. Így is történt, Capote a siker után alkoholista lett, egyre mélyebbre süllyedt, és nem írt több maradandó regényt.

Az író hitt az átkok erejében © AFP

Sir Christopher Lee

A hollywoodi pletyka szerint a színésznek páratlan gyűjteménye volt fekete mágiával foglalkozó könyvekből. Sőt, ő maga is elmerült egyik-másik ágában. Igaz, ezt sosem ismerte be, sőt, arra figyelmeztette egyszer a követőit, hogy ne űzzenek sötét praktikákat, mert nemcsak az elméjük épségét, hanem a lelküket is elveszíthetik. Viszont rengeteg misztikus filmszerepet elvállalt, elég csak A Gyűrűk Ura-trilógia sötét mágusára, Szarumánra gondolni.

Gyűjtötte a okkultizmussal foglalkozó könyveket © AFP

Björk

Az izlandi énekesnő édesanyja hitt a mágiában, és ebben nevelte föl a lányát is. Björk egyszer azt nyilatkozta, hogy 18 éves koráig bejárta Izland összes misztikus helyét és megismerkedett minden furcsa szerzetével. Ezek után már nem is olyan meglepő, hogy dalai hangzása és szimbolikája sokszor nem eviláginak tűnik.

Dalai sokszor nem evilági hangzásúak © AFP

John Lennon

A Beatles és az okkultizmus kapcsolatáról már annyi írás született, hogy több könyvet is megtöltene. Sokan máig hisznek benne, hogy Lennon a sikerért és a hírnévért cserébe eladta a lelkét az ördögnek. Akad, aki ennek az időpontját is tudja, miszerint 1960. december 27-én éjjel köttetett meg az üzlet a Sátán és a zenész között.

Tényleg lepaktált a Sátánnal? © AFP

Elvis Presley

A rock and roll királya is érdeklődött a miszticizmus iránt, gracelandi birtokán lévő könyvtárában közel 250 kötet foglalkozott vallásos és okkult témákkal. Időnként a koncertjein is idézett ezekből. Különösen kedvelte a teozófus Madame Blavatskyt, aki Lucifer, a fény hozója címen folyóiratot is kiadott.

Birtokán sok misztikus írást fölhalmozott © Getty Images

Forrás: http://www.borsonline.hu/aktualis/