Valamennyi reinkarnációs történet közül az egyik legérdekesebb az abydosi I.Sety nagytemplom és Omm Sety személye köré fonódik.

A hároméves Dorothy Louise Eady 1907-ben kiesett londoni lakásuk ablakából. A háziorvos holttá nyilvánította, de 2-3 órával később meglepődve látta, amint a kislány ágyában ülve játszadozik.

Dorothy ezt követően többször látott álmában egy különös “otthont”, ami nem egyezett meg azzal a házzal, amelyben lakott. Néhány évvel később elvitték a British Museum-ba. Az egyiptomi kiállítás lenyűgözte, újra és újra felkereste, mert együtt akart lenni “az ő népével”. Összebarátkozott az egyiptomi régiségek osztályának vezetőjével, aki megtanította a hieroglifák olvasására. Amikor idősebb lett, egyre inkább meggyőződött arról, hogy ő valójában egy egyiptomi lány, Bentreshyt reinkarnációja, akit I.Sety fáraó elcsábított és öngyilkosságra kényszerített, amikor kapcsolatukat felfedezték.

Dorothy egy egyiptomi férfihoz ment feleségül, és Kairóba költözött, ahol meglátogatta őt egykori szeretőjének, Setynek a kísértete. Ezután minden idejét az ősi egyiptom tanulmányozására fordította. Házasságának felbontása után “párjául” az Egyiptomi Régiségek Osztályát választotta, ésélete hátralevő részét az egyiptológiának szentelte. Azután nem csak I.Sety rendszeres látogatásáról számolt be, hanem asztrál testének utazásairól is, amelynek során beszédbe elegyedett hajdan élt fáraókkal és tisztségviselőikkel. Számos addig ismeretlen tényt tudott meg tőlük régi épületekről, amivel hozzájárult szerkezetük megismeréséhez. Asztrál-utazásait és beszélgetéseit hosszú naplójegyzetekben írta le.

abydos

Amikor első alkalommal meglátogatta Abydos városát, felismerte “igazi” otthonát. 1956-ban odaköltözött, hogy ott éljen az “ő” templomában. Omm Sety-nek hívatta magát. Bárhogyan történt is, kezdettől fogva világos volt, hogy alaposan ismeri a templom épületeit, pedig azelőtt soha nem tanulmányozta azokat. (Abban az időben még nem készítettek róluk katalógust.) Kétkedvén állításaiban, a Kairói Múzeum Régészeti Osztályának a főfelügyelője az éjszaka közepén elvitte őt a templomba, és felszólította, keresse meg az utat Amon kápolnájához. Dorothy a romok zegzugos folyosóin keresztül mindenféle világítás nélkül egyenesen odasétált. Ezt követően a koromsötét éjszakában elment a Szent Bárkák Termébe is.

ramses

Omm Sety gyógyítással is foglalkozott. Számtalan esetet jegyeztek fel arról, amikor sebesülteket és betegeket gyógyított meg. Képzett egyiptológusnak tekintették, s a legkiválóbb tudósok is tisztelték, bár a történelmi alakokról úgy beszélt, mint a barátairól.

– Olyan jóképű fiú – mondogatta II. Ramszeszről. – Az aztán igazi gazdag szajha – állapította meg a fáraó anyjáról, Tuy királynőről.

Omm Sety 1981. április 21-én hunyt el Abydosban. A helyi hatóságok nem engedélyezték eltemetését a templom kertjében, az általa előkészített sírba, végső nyughelye azonban nincs messze ettől a helytől.

Ha Te is szeretnéd megtapasztalni, hogy már ezelőtt is éltél, akkor jelentkezz be egy regressziós hipnózisra: https://bosziplaza.hu/regresszios-hipnozis/