Nem a massachusettsi Salem volt az egyetlen hely, ahol üldözték a boszorkányokat. Az 1650-es években a maine-i Bucksport szintén kivette részét az őrületből, nagyrészt a város alapítójának, Jonathan Buck ezredesnek a jóvoltából. A kegyetlen férfi csak azért boszorkánynak nevezett egy idős asszonyt, mert annak erős vonalú álla volt, és néha furcsán viselkedett.

A nő állította, hogy ártatlan, ám Buck kitartott amellett, hogy az öregasszony a sátánnal cimborál, és elrendelte, hogy addig kínozzák, amíg vallomást nem tesz. Az asszony több órás szenvedés után sem volt hajlandó vallani, így az ezredes végül parancsba adta, hogy végezzék ki.

Az öreg hölgy utolsó leheletével megátkozta Buckot. Figyelmeztette, hogy amikor már ő is halott lesz, be fog bizonyosodni, hogy megölt egy ártatlan asszonyt – a lábnyomai megjelennek Buck sírkövén. Az ezredes komolyan vette a nő átkát, ezért halála óráján meghagyta, hogy ne sírkövet, hanem valami mást helyezzenek a sírja fölé. Rokonai, akik tiszteletben tartották utolsó kívánságát, hatalmas, fehér kőből készült emlékművet építtettek a Buck testét rejtő gödör fölé.

Azonban a sírásó és a város tiszteletese hamarosan észrevették, hogy egy kép jelent meg az ezredes szobrát tartó alapzaton. Napról napra egyre kivehetőbbé vált – egy apró nő lábnyoma volt! Buck családja rögtön kerített egy kőfaragót, hogy kaparja le, ám néhány nappal később a lábnyom újra ott volt a helyén. A gonosz ezredes sírja egyre inkább vonzani kezdte a különlegességek iránt érdeklődő embereket, úgyhogy az örökösei eltávolíttatták a szobor talapzatát, és újat tettek a helyére. Az öreg hölgy lábnyoma azonban nemsokára az új alapkövön is kirajzolódott, és soha többé nem tűnt el. A lábnyom ma is megvan, és a régi temető turistalátványosságának számít.