Manapság az interneten bármilyen adat, információ pillanatok alatt bejárhatja a világot. Ennek megfelelően pedig egyre többet hallunk vámpírokról, szellemekről, ufókról és egyéb okkult dolgokról.

Sokak szerint ide tartozik a sátánizmus is, melyet mások viszont vallásnak tekintenek. Utánajártunk a dolgoknak, eligazodásunk egy sátánistákhoz közelálló személy segítette, akit nevezzünk most Ádámnak.

Mikor és hol találkoztál sátánistával?

Ádám: Az egyik kocsmában lettem figyelmes a mellettem ülő srácra, akinek a nyakában láttam egy lefelé fordított pentagramot, ami – mint kiderült – a sátánisták egyetlen külső ismertetőjele, de ezt is gyakran a ruhájuk alatt hordják, így nem könnyű megtalálni őket. Megkérdeztem, hogy mi is ez pontosan, és mivel megbízott bennem, elmesélte, hogy ő Sátán híve. Aki találkozni szeretne velük, az kemény munka előtt áll, mert nem könnyű megtalálni őket, hiszen ez a beavatási szertartás első lépcsője.

Szó esett arról, hogy mikor és milyen körülmények közt került bele ebbe a körbe?

Ádám: Igen. Tizennégy éves lehetett, amikor először közel került a sátánistákhoz – mivel már alapból volt egyfajta érdeklődése, majd egy  vérrel megpecsételt szertartás során csatlakozott is hozzájuk. Hosszú évek alatt vált a hierarchia lépcsőfokán a legkiváltságosabb sátánisták egyikévé. Aztán egy lány miatt kénytelen volt felhagyni a sátánizmussal, legalábbis a szemmel látható, érzékelhető részével. Hiszen szerintem még a mai napig is Sátánt imádja.

Hogyan kell elképzelnünk ezt a közösséget?

Ádám: Nagyon zárt, szűk csoport ez, nehéz bekerülni, mint azt említettem is. A nagyobb városokban is száz körül van a „hívők” száma. Magában a
sátánisták rendjében kasztok vannak, melyek hierarchikusan rendeződnek egymásra. Vannak magasabb és alacsonyabb rendű tagok is, természetesen.
Nyíregyházán nem tudok konkrét sátánista körökről, de például Miskolcon 3 nagyobb kör is működik. A zártság az érthető okokon túl abból is adódik, hogy sokan divatból vallják magukat sátánistának, de a legtöbb „pózer” a magukat vámpírnak tartók között található.

Mire használják a sátánizmust?

Ádám: A sátánisták a fekete mágiát használják céljaik elérésére, hiszen nagyon vékony a határ a két terület között. A mágia alkalmával démonokat idéznek meg, akiktől különböző dolgokat kérnek. Nem tagadják Isten létezését, mindössze a Sátánt tekintik parancsolójuknak. Idézésekkor, a fekete mágia használatakor általában véráldozatot mutatnak be, amely lehet néhány cseppnyi saját vér, de akár állatáldozat bemutatása is. Igaz, ez utóbbi jóval ritkább.
Egyébként a sátánisták gyakorta használnak átkokat is, melyek lehetnek gyengébbek (pl. fájdalom okozása, esetleg rémálmok) vagy erősebbek, ami akár halálos is lehet.

Az átkok mindig működnek?

Ádám: Nem, nem minden esetben teljesülnek. Van olyan, mikor a démon erősebb, mint az idéző és ilyenkor vagy nem működik az átok, vagy visszaszáll rá, ellene fordul. Viszont olyanra is lehet példa, hogy az idézet démon megszáll egy kívülálló személyt. Ez a leggyakrabban érezhető, hiszen megváltozik a közérzetünk, ritkább esetben a viselkedésünk is. Ilyen esetekben hozzáértő személyhez kell fordulni, aki ki tudja űzni a démoni lelket vagy leveszi a kapott rontást.

Vannak esetleg segédeszközök, amelyek egy idézéshez kellenek?

Ádám: Pontosan nem ismerem a rituálék menetét, de tudtommal csak a fekete gyertya az egyetlen ilyen eszköz. Esetleg még tőrt vagy kést használhatnak a szeánszokon. Ezek a véráldozat miatt szükségesek. A magasabb szintű sátánistáknál azonban elképzelhető egy-egy mágikus kisugárzással bíró
tárgy, mint például egy régi gyűrű vagy medál.

Tudnál mesélni esetleg történeteket vagy gyakorlati tapasztalást?

Ádám: Vannak olyan sátánisták, akik a démoni erők segítségével tudnak olvasni mások gondolataiban, bár csak bizonyos esetekben tudják irányítani, hogy kiét hallják. Az általam ismert fiúval többször tudtam én is úgy kommunikálni, hogy én csak gondoltam a mondandómra, de ő szóban konkrétan válaszolt ezekre. Nagyon hátborzongató élmény volt ez, elhihetik. Mindemellett az említett srác mesélt olyan szeánszról is, mely gyakorlatilag egy
klasszikus értelemben vett orgia. Lényege, hogy a nők körül táncolnak a férfiak és ha a nőnek nem tetszik a férfi, aki neki táncol, akkor megszúrja egy tűvel. Akit viszont elfogad, az utána azt csinál vele, amit akar. Szó szerint bármit…

Hallottam olyanról is, hogy a démonlelkek egy részét magukévá tudják tenni, amivel nagyobb energiája lesz az embernek. Egyszer több ilyen démonlélekkel bíró ember létrehozott ismerőse szobájában egy igazságkört, amelyben az abba belépő képtelen volt a hazugságra.

Ebből nekem úgy tűnik, hogy tanulható a sátánizmus. Jól értelmezem?

Ádám: Igen, tanulható. Van egy Mágus könyv, ami egy szerepjátékhoz hasonló, sokan ezt tekintik az egyik alapműnek. Természetesen, kell lennie az emberben valamilyen vonzódásnak is ezen dolgok irányába, amit a sátánisták egy része észre is vesz. Így van olyan, aki így került a közösségbe, kiválasztják.

Félnünk kell a sátánistáktól?

Ádám: Nem szoktak csak úgy átkokat szórni vagy másnak kárt okozni így mindössze azoknak ártanak, akik nekik is. Aki mégis átkozódik jobbra-balra, annak gyakran nincs meg hozzá a hatalma, így valójában nem történik semmi.

(Forrás: http://www.szon.hu/)