FÉNYALAKOK

Fénylénnyel találkozott 2007 októberében a fehéroroszországi Mozyr egyik lakója. A 72 éves szemtanú az udvaron tartózkodott, amikor egy gyorsan közeledő csillagra lett figyelmes. Amikor egészen közel ért az észlelőhöz, lelassult, majd egy fénycsóvával megvilágította a felszínt. Nem sokkal később a fény aljában egy fehér lepelbe burkolózott nő jelent meg. Amikor szemeivel a szemtanúra nézett földöntúli boldogság szállta meg. Ismeretlen nyelven szólalt meg, amit a nő nem értett meg, majd forogni kezdett vele a világ, és a földre esett. A férje talált rá, aki azonnal orvost hívott, de az sem tudta megállapítani, mi okozhatta a rosszullétet. Az asszony a történetet elmesélte egy katolikus papnak, aki szerint a 72 éves szemtanú egy Mária-jelenés szemtanúja volt. A lengyelországi Matyska-dombon 2. János Pál halálának évfordulóján maga az egykori pápa jelent meg lángok formájában. Az eseményről fényképfelvétel készült, sőt maga a Vatikáni Hírügynökség is megerősítette a jelenés tényét.

SZERENCSÉT HOZÓ FÉNYKÉP

Maggie mama szerencsét hozó fényképe nem kitaláció. A Lawrence család féltve őrzött hagyatéka a mai napig szerencsét és gazdagságot hoz a fénykép tulajdonosára. A családtagok szerint az 1920-as évek elején készült fotó mágikus ereje abban rejlik, hogy a rajta látható Maggie mama egész életében a szerencse kegyeltje volt. Önerőből egy jól működő farmot hozott össze, 101 évet élt, ez alatt elkerülték a betegségek, és amibe belefogott abban mindig sikereket ért el. Fia, aki a fényképeket örökölte részt vett a vietnami háborúban. Szakasza egy összecsapás során megsemmisült, ám ő egyedül, csodával határos módon túlélte a harcokat. Pár évvel később megütötte a főnyereményt a lottón, majd egy súlyos autóbalesetet is túlélt. Eközben mindig ott lapult a zsebében anyja fényképe és biztos abban, hogy ennek köszönheti szerencséjét és az életét is. A kép mágikus erejének köszönhetően Lawrence-ék sikerekben gazdag életet élnek és a világ minden kincsiért sem hajlandóak megválni az ütött-kopott fényképtől.

ZENEI FURCSASÁGOK

1874. elején egy írástudatlan montanai asszony a vasárnapi mise alkalmával ellenállhatatlan vágyat érzett arra, hogy orgonáljon. Miután véget ért az istentisztelet, a hangszerhez sietett és játszani kezdett, pedig soha nem tanult zenélni! A csodálkozó emberek némán figyelték a nőt, aki hibátlanul eljátszotta Bach Vadászkantátájának egyik részletét. Mint kiderült, a misét hallgatva transzba esett, és többé nem volt ura önmagának, egy láthatatlan személy átvette kezei felett a hatalmat, és arra kényszerítette, hogy odaüljön a hangszerhez és játsszon rajta. Mindez azért érdekes, mert 90 évvel később egy idős hölgynek hasonló élményben volt része. A Londonban élő Mrs. Brown gyermekkorában tanult zongorázni, de mivel nem volt egy zenei tehetség, ezért évtizedeken keresztül egyetlen hangot sem ütött le a szobájában található pianínóján. 1964-ben aztán történt valami, ami alaposan megváltoztatta az életét. Késztetést érzett arra, hogy leüljön a hangszer elé, és komponálni kezdett, de nem akárhogyan. Éjt nappallá téve írta a kottákat, és röpke pár hét alatt zseniális alkotások kerültek ki a kezei közül. Az alkotói kedv egy idő után ahogy jött, úgy el is illant. Az elkészült műveket több szakértő is megvizsgálta, és leginkább Liszt Ferenc zenei stílusát vélték benne felfedezni. Arra azonban nem sikerült magyarázatot találni, hogy a londoni háziasszony hogy volt képes ilyen magas színvonalú zenei műveket komponálni.

FÉNYESŐ

hihetetlen_tortenetek_fenyesoFurcsa és megmagyarázhatatlan esemény szemtanúja volt egy baráti társaság a svájci Alpokban. Október 7-én este a hegyek között megbúvó Valsban sétáltak, amikor a déli lejtőn elterülő istálló felett egy alacsonyan lebegő, apró felhőszerű képződmény jelent meg, amelyből pár pillanattal később fényeső zúdult a fából készült épületre. Az egész jelenet fél percig tartott, ez alatt a szürkésfehér felhő egyre kisebb lett. Miután a gomolygó jelenség elpárolgott, a fiatalok az istállóhoz siettek, de nem találtak égésnyomokat se az épület falán, se a környező növényzeten. Elmondásuk szerint soha nem láttak még ehhez fogható dolgot.

(Forrás: Seben Roland gyűjteménye)