Annabelle története

Az 1970-es években egy anya sétált be egy hobbi boltba azzal a céllal, hogy kislánya születésnapjára egy nagy Borzas-Anne babát vásároljon. Így vette kezdetét Annabelle története.
annabelle_baba

Első ránézésre egy kedves játékszernek tűnik, ám néhány médium állítja, nagyon is démoni. A család elmondása szerint ha a babát magára hagyták a hálószobában az ágyon fekve, előfordult hogy mire visszatértek Annabelle megváltoztatta helyzetét vagy keresztbe tette lábait, sőt papírdarabokra írt furcsa üzenetek tűntek fel. Annyira megrémültek a látottaktól, hogy egy médium segítségét kérték és a baba jelenlétében szeánszot tartottak. Sikerült kideríteniük, egy kislány szelleme költözött a babába, akit meggyilkoltak.

Néhány nappal később egy ismerősük látogatta meg a családot és neki is elmesélték a történteket, sőt, be is mutatták neki Annabelle-t. A férfi nagyon szkeptikus volt és csak jót nevetett a dolgon, ám egyik este szörnyű rémálma volt és amint hirtelen felébredt, fájó karmolásnyomokat vett észre a mellkasán. Ez volt az utolsó csepp a pohárban, és úgy döntöttek megszabadulnak a babától. Két híres paranormális nyomozótól, Ed és Lorraine Warrentől kértek segítséget, akik felajánlották hogy megszabadítják őket a démoni játékszertől ha elviszik hozzájuk. Útközben sem adta fel Annabelle, ugyanis majdnem balesetet szenvedtek amikor a kormány jobbra-balra kezdett rángatózni. Miután a múzeumba került, egy látogató megkopogtatta a vitrinje üvegét és gúnyos megjegyzéseket tett. Másnap a férfi motorbalesetben meghalt.

Ma Annabelle még mindig ugyanott, egy vitrinbe zárva tölti napjait a Warren okkult múzeumban. Ő tűnik ki leginkább a múzeum kísértet-járta tárgyai közt, amiket több mint ötven éves paranormális vizsgálat során összegyűjtött a Warren házaspár. Ők azt állítják, hogy bár az évek során meggyengült Annabelle ereje, néha a legkülönösebb helyeken bukkan fel.

Az idei év egyik nagysikerű filmje a Démonok között erről az esetről szól, Annabelle külsejét itt megváltoztatták.

Seben Roland gyűjtése