Dion Fortune okkultista Psychic Self Defence (Pszichikus önvédelem) című könyvében közreadta, hogyan “kreált véletlenül egy farkasembert”.

Azalatt történt meg vele ez a rémítő élmény, míg dühén elmélkedett, amit egy olyan valaki iránt érzett, aki megsértette őt.

Dion Fortune

Dion Fortune

Az ágyán feküdt, és a skandináv mitológia félelmetes farkasszörnyére, Fenrirre gondolt, amikor hirtelen érezte, hogy egy hatalmas, szürke farkas jelenik meg mellette, és érezte, hogy a teste az övéhez nyomódik.

Mivel Fortune olvasott gondolati alakokról, tudta, hogy azonnal irányítása alá kell vonnia a fenevadat. Így hát szőrös mellkasába nyomta a könyökét és letaszította a lényt az ágyról. A vadállat eltűnt a falon át.

De itt még nem volt vége a történetnek, mivel a ház egyik lakója azt mondta, hogy látta egy farkas szemeit a szobája sarkában. Dion Fortune rájött, hogy el kell pusztítania a szörnyeteget. Megidézte a fenevadat, és látta, hogy egy vékony szál köti össze kettőjüket. Arra kezdett gondolni, hogy a szálon keresztül kiszívja az életerőt a szörnyetegből. A farkas alaktalan szürke kupaccá zsugorodott, majd megszűnt létezni.