Világszerte terjed a chupacabra-láz, amely kb. 15 évvel ezelőtt vette kezdetét Puerto Ricóban, ahol különös lények felbukkanásáról számoltak be a helybéliek. A titokzatos teremtményt chupacabrának keresztelték, és többen úgy vélték, hogy e lények lehetnek felelősök jelentős számú háziállat – juhok, tehenek – különös pusztulásáért. Az állatokból minden csepp vért kiszívott a szőrös kezű, vörös szemű teremtmény.

A szemtanúk arra hivatkoztak, hogy a chupacabra olyan, mint az ufológiában közismert rendellenes biológiai lény (Anomalous Biological Entity – ABE). Az ún. kis szürkékre emlékeztet, de a szeme vörös, fülei hegyesek, a testét fekete szőr borítja, ám néha felbukkant csupasz példány is, amely képes a színváltoztatásra, akárcsak a kaméleon. Két karján háromujjú kezek láthatóak, erős lábán is három ujj található. Éjjel-nappal felbukkanhat, de ha észreveszik, hihetetlen sebességgel, nagy ugrásokkal elrohan, sőt szinte repül a föld fölött… Az elmúlt években Kaliforniában, Brazíliában és már Indiában is megjelent, és állítólag több példányt is sikerült elfogni közülük. De mivel az állatokból történő vérkiszívás és a chupacabra feltűnése többnyire UFO-k megjelenésével is társul, a hatóságok egyelőre titkosan kezelik ezt az információt.
Az igazi meglepetést a mellékelt fotó okozta a kutatóknak. 2001 novemberében ugyanis az Egyesült Arab Emirátusokban sikerült lefényképezni ezt a sziklahasadékba menekülő chupacabrát, amely azt bizonyítja, hogy a lény már a Közel-Keleten is megjelent. A kutatók úgy vélik, legkésőbb öt éven belül számíthatunk chupacabrák feltűnésére itt, Európában is…