“A tízparancsolat nem létezik!”

Olyan kinyilatkoztatással kezdem, ami nyilván meg fog lepni – és talán sok ember érzékenységét sérti.

A Tízparancsolat nem létezik.

– Ó, Istenem, komolyan mondod? !

A lehető legkomolyabban. Kinek is parancsolnék? Magamnak? És mi szükség volna efféle parancsolatokra? Hiszen megvan, amit csak akarok. Mi szükség volna bárkinek is parancsolgatni?

És ha, mondjuk, mégis kiadnék ilyen parancsolatokat, akkor nem automatikusan betartanátok? Hogyan is kívánhatnám, hogy valami ne úgy legyen, ahogy megparancsoltam – és aztán csak ülök, csóválom a fejem, és nézem, hogy nem olyan?

Miféle király tenne így? Miféle uralkodó?

Bizony mondom: nem vagyok sem király, sem uralkodó. Egyszerűen – és döbbenetesen – a Teremtő vagyok. Ám a Teremtő nem uralkodik, hanem teremt, teremt, teremt, és soha nem hagyja abba.

Megteremtettelek titeket a képemre és a hasonlatosságomra, tettem bizonyos ígéreteket, és vállaltam bizonyos kötelezettségeket. Egyszerű, világos szavakkal elmondtam, hogyan válhattok eggyé Velem. Te, akárcsak Mózes, elszánt kereső vagy. Mózes is, mint te most, előttem állt, és választ várt. „Ó, atyáim istene! – kiáltotta – Istenem Istene, kegyeskedj megmutatkozni nekem! Adj jelt, hogy elmondhasssam a népemnek! Honnan tudhatjuk, hogy választottak vagyunk?“

És elmentem Mózeshez, ahogy most eljöttem hozzád, az isteni szövetséggel. Az örökké tartó ígérettel, biztos és bizonyos kötelességvállalással. „De hogyan bizonyosodhatom meg?“, kérdezte panaszosan Mózes. „Mert Én mondtam neked – feleltem. – Isten szavát bírod!“

És Isten szava nem parancsolat volt, hanem kötelességvállalás. És ez a…

TÍZPARANCSOLAT

Tudni fogod, hogy Isten útját járod, és tudni fogod, hogy megtaláltad Istent, mert itt lesznek ezek a jelek és ezek a változások benned:

1Szeretni fogod Istent teljes szíveddel, teljes elméddel, és teljes lelkeddel. És nem lesz más Istened énelőttem. Többé nem imádod az emberi szeretetet, vagy a sikert, vagy a pénzt vagy a hatalmat, sem más talmi jelképet. Félreteszed mindezeket, ahogy a gyermek teszi félre a játékait. Nem azért, mert értéktelenek, hanem mert kinőtted őket.

És tudni fogod, hogy Isten útját járod, mert:

2Isten nevét hiába nem veszed a szádra, és nem szólítasz engem minden piszlicsáré ügy miatt. Érteni fogod a szavak és a gondolatok erejét, és eszedbe sem jut istentelen ügyekben idézni Isten nevét. Nem használod hiábavalóan a nevemet, mert nem tudod; mert az én nevem – a hatalmas „Vagyok!“ soha nem használtatott hiábavalóan (hiszen akkor nincs eredménye), és ne is legyen soha Így. Amikor pedig megtalálod Istent, akkor ezt tudni fogod.

És ezeket a további jeleket is adom neked:

3Emlékezni fogsz, hogy Nekem szentelj egy napot, és azt szentnek fogod nevezni. Ezen a napon nem tartózkodsz az ábrándjaidban, hanem emlékezteted magad arra, Aki és Ami Vagy. És akkor hamarosan minden napod sabbat, és minden pillanatod megszentelt lesz.

4Meg fogod becsülni atyádat és anyádat – és tudni fogod, hogy Isten fia vagy, amikor megbecsülöd a te Anya/Atyaistenedet, mindenben, amit gondolsz, mondasz, vagy teszel. És ha ilyenképpen megbecsülöd Istenedet, és apádat, anyádat a Földön (hiszen ők adtak életet neked), ugyanígy fogsz mindenkit megbecsülni.

5Tudod, hogy megtaláltad Istent, amikor megtartod, hogy nem gyilkolsz ok nélkül és szándékosan. Mert ha megérted, hogy semmiféle életnek nem vethetsz véget (mert minden élet örökkévaló), nem is fogsz úgy dönteni, hogy megsemmisítesz egy bizonyos megtestesülést, nem változtatod az életenergiát egyik formából a másikba. Az életnek ez az új tisztelete azt eredményezi, hogy minden életformát megbecsülsz – beleértve a növényekét, a fákét, az állatokét.

És még a következő jeleket is megadom neked, hogy tudhasd, a Hozzám vezető ösvényen jársz.

6És nem fogod bemocskolni a szeretet tisztaságát becstelenséggel vagy árulással, mert az házasságtörés. Ígérem neked, hogy ha megtaláltad Istent, soha többé nem fogod elkövetni ezt a házasságtörést.

7Nem veszel el semmit, ami nem a tiéd, és nem szedsz rá másokat, nem leszel cinkos ilyen tettekben, és nem ártasz senkinek, azért, hogy valamit a magadénak tudj, mert az lopás volna. Ígérem neked, hogy ha megtaláltad Istent, akkor nem fogsz lopni.

8És nem mondasz olyat, ami nem igaz, és nem veszel így hamis tanúságot magadra.

9És nem kívánod meg a felebarátod házastársát; mert miért is akarnád a felebarátod házastársát, amikor tudod, hogy mindenki a házastársad?

10Nem kívánod meg felebarátod javait; mert miért is akarnád a felebarátod javait, hogyha tudod, hogy tiéd a javak összessége, és a te javaid a világ javai?

Tudni fogod, hogy megtaláltad az Istenhez vezető utat, ha meglátod mindezeket a jeleket. Mert ígérem, hogy aki igazán keresi Istent, nem fogja többé megtenni ezeket a dolgokat; mert lehetetlen lesz így viselkednie.
Ezek a te szabadságaid, nem pedig a korlátozásaid. Ez az Én felelősségvállalásom, ezek az Én ígéreteim, és nem a parancsolataim. Mert Isten nem rendelkezik arról, amit Isten megteremtett – Isten pusztán elmondja Isten gyermekeinek: ebből tudhatjátok meg, hogy hazaérkeztetek.
Ó, Mózes nagyon komolyan kérdezte: „Honnan tudhatom? Adj jelt!“. Mózes ugyanazt a kérdést tette fel, melyet te most. Ugyanazt a kérdést, amelyet az emberek mindig is feltettek az idők kezdete óta. És hasonlóképp örökkévaló a válaszom – de sohasem volt és sohasem lesz parancsolat. Mert kinek is parancsolnék? És kit is büntetnék meg, ha nem tartanák be a parancsolataimat?
Hiszen csak Én Vagyok.

(Részlet: Neal Donald Walsch: Beszélgetések Istennel 1.)

2011-06-03T14:24:30+00:00

Egy hozzászólás

 1. 99 június 9, 2011 - 8:38 de. - Válasz

  Szia 🙂

  Érdekes ez a Tízparancsolat-dolog. Én nem vagyok keresztény, bár gyermekkoromban elsőáldoztattak meg bérmálkoztattak. Csak már akkor nem stimmelt valami a meséjükben. Később utánaolvastam:
  Jézus valóban élt, viszont nem azért jött, amit a Biblia írt, hanem a reinkarnációt hirdetni.Az egész Biblia egy manipulált hazugság, amit a saját érdekükre-az anyagiak miatt-írattak át az akkori vezetők.
  A gnosszisták voltak Jézus szűk körű követői-akik tényleg értették, miről beszél-de Jézus halála után megölték őket.
  Az eredeti Bibliában benne volt a lélevándorlás, de Nagy Konstantin az 1200as években töröltette-mint annyian és annyi mindent. Hogy miért? Biztosan emlékszel a pl. a megváltócédulákra, amely ellen Luther Márton ágoston rendi szerzetes tiltakozott. Nos, a lényege az volt, hogy pénzért megváltották a bűneidet-kaptál róla egy papírt. Képzeld el, mekkora pénztől estek volna el, ha nem törlik a reinkarnációt?
  Napóleon megtalálta a Holt-tengeri tekercseket, és elvitte a pápának.Ugye azon az eredeti Biblia szövege van. Nemrég azt nyilatkozta egy bíboros, hogy soha nem fogják nyilvánosságra hozni, mert az egész keresztény egyház alapjaiban összeomolna. Előbb -utóbb be fog következni.
  Júdás nem áruló volt, hanem az egyetlen tanítványa, aki értette a reinkarnációt, ezért is mert elvállalni az”árulást”. Ő is írt evangéliumot, nemrég napvilágra kerültek darabjai, döbbenetes, és erősíti azokat a dolgokat, amelyeket írtam .
  Tízparancsolat:értelmetlen. Hogy miért?
  Mert a kulcsszó a Szeretet. Ha szereted a gyerekedet, a barátodat, a szomszédodat, az embereket,nem fogod megölni őket, és nem is fogsz ilyen feltételezésekbe bocsátkozni, mert evidens dolog. Ha szereted a férjed, nem lépsz félre.Akit szeretsz, azt nem szidod, legyen az Isten vagy ember, stb.stb.
  Az is evidens, hogy nem lopsz meg senkit, tiszteled más vagyonát.(és a tisztelet is a szeretet egy speciális formája)
  A Tízparancsolat egy nagy blabla, amit ráadásul elég “hülyegyerek”stílusban tálaltak elénk.
  csak azt sajnálom, hogy sokan beveszik. egy nagyon kedves barátnőm élete ment tönkre azzal, hogy fanatikus, Biblia szerint élő ember lett.Bebeszélték neki, hogy ha baj van, akkor az a sátán műve, vagy a megérdemelt szenvedése. Feláll a hajam ettől a mondattól.Nincs bűn.Hogy ezt hogy értem?
  Villás Béla előadását hallgattad már a bűnről? Nagyon érdekes.
  Ki is az a Villás Béla?
  Másfél millióért kiment egy beavatásra a sivatagba, amelyet a sámánok orosz rulettjének is neveznek.
  Azt vallják, ami nincs bennem, az nem árt nekem, és tréningezik őket a megbocsájtásra, a lelki békére.
  X nap után eléjük raktak egy méreggel teli poharat: a vezető az orruk előtt felhajtotta, és nem lett baja. Maradt egy csepp a pohárban, odaadta egy tevének, azonnal meghalt.
  Ezek után lehajtotta mindenki. Sokan meghaltak-akkor is-Villás Béla órákig fetrengett. Utolsó gondolata az volt: “de barom vagyok, ennyi pénzért idejöttem meghalni, de nem baj, elnézem magamnak, most már mindegy”. És akkor felkelt. A mestere azt mondta, az utolsó gondolata mentette meg. Félelmetes mesterek, olvasnak a gondolatokban.Skarabeusz átkot raktak rájuk, mert betekintést kaptak az igazságba: aki beszél róla, meghal nem tudom, hány íziglen mi történik velük.
  Ő is azt mondja-és ezek után, hogy nem hatott rá a méreg hitelesnek tűnik- hogy Jézus más miatt jött.
  Nagyjából ezekről a dolgokról beszél, beleértve a tízparancsolatot is 🙂
  Hozzátenném, hogy én nem vagyok az ő követőjük sem, viszont úgy gondolom, mindenből lehet tanulni 🙂

Hagyj üzenetet

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com