A pentagramma csúcsai

A hagyomány szerint az ötágú wicca-csillag, avagy a pentagramma minden csúcsa más-más elemnek felel meg. Ezek részletesen:(Ha szemből nézzük:)

pentagram_elemek
A Föld a bal alsó sarok felé mutat, színe: zöld. Erőt, stabilitást jelent (”Legalább egyik lábunkkal mindig a földön álljunk!”) A zodiákuson a Bika, a Szűz és a Bak felel meg e jegynek. Égtája: Észak. Jele: keresztben áthúzott, csúcsával lefelé mutató egyenlő oldalú háromszög. Más tanítások szerint a színe: fekete. Iránya: az “alvilág”, a kollektív tudattalan birodalma.

A Tűz a jobb alsó sarok felé mutat: a vulkánok, vagyis szenvedélyeink, indulataink birodalma felé. Színe: vörös. Erő, tűz, szenvedély a jelentése. Zodiákus megfelelői: a Kos, Oroszlán, Nyilas. Égtája: Dél. Jele: Csúcsával felfelé mutató egyenlő oldalú háromszög.

A Levegő bal oldalra mutat; színe: sárga. A kommunikációhoz kapcsolódik. Jele: csúcsával fölfelé mutató, keresztben áthúzott, egyenlő oldalú háromszög. Zodiákus megfelelői: Vízöntő, Ikrek, Mérleg. Égtája: Kelet.

Jobbra mutat, vele átellenben a Víz. Színe: kék. Égtája: Nyugat. Jele: csúcsával lefelé mutató egyenlő oldalú háromszög. Hajlékonyság, alkalmazkodás és az érzelmek kapcsolódnak hozzá.

A csillag fölfelé mutató csúcsa az “Ötödik Elem”: a Szellem, a Spiritusz.

Ha a megadott sorrendben rajzoljuk fel a pentagramma vonalait, láthatjuk, hogy minden egyes elem csak egy-egy másik alapelemmel áll kapcsolatban: A Tüzet a Levegő táplálja, a Föld csak a Vízzel kapcsolódva hoz létre új, alakítható minőséget.

A Szellem uralja mind a négy alapelemet. Ez a spirituális alkímia és a mágia alaptanításának lényege is.

Ha nem felejtjük el, hogy a pentagramma emberi alakot is szimbolizál, és ha két lábbal a földön állva, két karunkat a világ felé kitárva folyton a szellem tökéletességét is szem előtt tartjuk, arra törekszünk, akkor megőrizzük az elemek harmóniáját, és minden megnyilvánulásunk a természet rendje szerint történik.

(Forrás: segitok.hu)

6 hozzászólás

  1. Kedves Susi!!Köszönöm a lehetöséget,hogy beléphettem egy nagyon kedves barátom által Béla.És érdekelne, a tanfolyam amit hirdettél itt.Szeretnék csatlakozni tudomásom szerint valós boszi leszármazott vagyok ezt megerösitették vudu mágusok akik nem tudtak mit tenni ellenem.Szeretnék tanulni töled .Köszönöm szépen Gabriella

  2. Kedves Susi
    Úgy tudom hogy a pentagrammának általános védelmező ereje van a rossz energiákkaé szemben. Az lenne a kérdésem hogy ez a hatáas akkor is érvényesül-e ha a pentagramma egy körben van, vagyis már pentákulum?

  3. Kedves Susi! A webshopban különböző színű kövekkel láttam pentákulumokat, a színeknek van valami jelentőségük?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com