Hogyan használd a Ouija táblát?

Valójában nincs semmilyen szertartás, vagy művelet meghatározva a használatához, amit mindenkinek egyformán be kéne tartania. De amennyiben úgy érzed, kellenek neked bizonyos műveletek, szertartások, csak nyugodtan cselekedj a hited szerint.

Ajánlott viszont a Ouija tábla használata előtt egy rövid meditáció, amivel lenyugtatod a gondolataid és ráhangolódsz az adott kérdésedre. Ehhez mérten érdemes nyugodt, zavartalan környezetben dolgozni.

ouija_hasznalata

A táblát általában kettő ember használja, de lehet egyedül is kérdezni.

A táblát helyezd az öledbe, vagy asztalra és a planchette-et a mutató és a középső ujjad hegyével érintsed, de ne nyomjad túl erősen. Fontos a hozzáállás. A hangulat kihat az eszköz működésére is.

Indításnál az első kérdés legyen az, hogy “lehetséges-e a kapcsolat?”.

Az első alkalmak során lehet, sőt, valószínű, hogy nehezen, vagy egyáltalán nem fog menni. Az egész gyakorlás kérdése, mint minden e világon.

Van egy módszer, amit érdemes kipróbálni.

Mikor elkezded, mozgasd a planchette-et körkörösen, vagy nyolcas alakzatban a táblán, de ne túl gyorsan.

Miközben a mozgást végzed, különülj el ettől. Csak figyeld. Hasonlóan, mint mikor burgonyát hámozol, vagy kocsit vezetsz. Hagyjad történni a dolgokat magától. Ezt egy kis gyakorlással el lehet sajátítani. Közben ne felejtsd el a kérdésed. Ha úgy érzed, valahol meg kell állni, akkor tedd azt. Ez az érzés nem lesz erős, inkább csak sugalmazás szerű. Hallgass rá! Idővel bele jössz.

Ha a jelzett betűkre nem emlékszel pontosan, használj jegyzetet. Az üzenetek nem tűnnek mindig elsőre értelmesnek, ezért érdemes később is átnézni a leírtakat. Megesik, hogy az üzenet nem felel meg a helyesírásnak, vagy rövidítéseket használ. Idővel ezt is megszokod.

Gyakorlással, a planchette összefüggő és használható válaszokat fog adni. Fontos, hogy a gyakorlás nem csak annyi, hogy egyszer húsz percig próbálkozol, s feladod, mondván ez hülyeség. A gyakorlás kb. két hétig minden nap harminc perc.

Sok sikert!