A Valentin nap, mint a szerelmesek, és a szerelem ünnepe kitűnő lehetőséget nyújt arra, hogy egy kis mágiával, még közelebb vonzzuk magunkhoz azt az illetőt, kinek jelenlétében hevesebben dobog a szívünk.

A szerelmi mágiától a voodoo ( Voodoo, Vodu, Vodun, Vudu vagy Woodoo ) sem mentes, ezért az alábbiakban szeretném megosztani veletek, egy, egyedül végezhető voodoo ( Voodoo, Vodu, Vodun, Vudu vagy Woodoo ) rituálé titkait. A voodooban ( Voodoo, Vodu, Vodun, Vudu vagy Woodoo ) minden esetben egy loa közbenjárására és segítségére van szükség, akit segítségül hívunk mágikus munkánkhoz. Ebben az esetben Erzulie, a szerelem, a szenvedély és a gyönyör úrnője lesz a segítőnk.

A rituáléhoz az alábbiakra van szükség:

  • 1 rózsaszínű gyertya
  • 1 fehér gyertya
  • 15 cm rózsaszín szalag
  • 15 cm fehér szalag
  • 1 szál szép vörös rózsa
  • 1 papírlap
  • egy kevés rózsavíz, vagy rózsa illatú parfüm, vagy illóolaj
  • egy asztal, vagy szabad padlófelület.

Mielőtt hozzákezdenénk, ki kell, hogy alakítsunk egy szent teret, ahol a rituálét végrehajtjuk. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy kitakarítjuk a helyiséget, ahol a rituálét végrehajtjuk. Ha végeztünk, gyújthatunk egy kellemes illatú füstölőt is. Fontos, hogy mi magunk is megtisztuljunk a varázslat elvégzése előtt.

Ha elkészültünk, fogjuk kezünkbe a gyertyákat és kössük át őket a szalagokkal. A rózsaszín gyertyát a fehér szalaggal, a fehér színűt, pedig a rózsaszín szalaggal. Helyezzük el a gyertyákat az asztallapon, vagy a földön. A rózsaszínút jobbra, a fehéret, pedig a bal oldalra.

erzulie

Vegyük a papírlapot és rajzoljuk fel Erzulie vevéjét.

Ha a padlón dolgozunk a vevét fehér krétával rajzoljuk fel. Ha elkészültünk tegyük a rózsát a vevé közepére (az asztalon a két gyertya közé helyezzük el a vevét és a rózsát), majd hintsük meg rózsavízzel (rózsaolaj+víz), vagy fújjunk rá a parfümből.

Gyújtsuk meg a gyertyákat, és mondjuk el az alábbi fohászt:

Erzulie, szólítalak téged, és a segítségedet kérem.

Vezesd a gondolataimat ……….. szívéhez,

És vezesd ……… lelkét hozzám.

Irányítsd gyönyöröd és a szerelem erejét,

ebbe a rózsába amit ………..-nak szántam

Erzulie, szívek és a szerelem királynője,

E két gyertyát neked szenteltem,

hogy a szándékom sikerüljön.

A fohász elmondás után várjunk fél órát, és addig koncentráljunk a kívánságunkra, majd fújjuk el a gyertyákat, és köszönjük meg a loának a közbenjárást.

Miután befejeztük a szertartást, a rózsáról távolítsuk el a szirmokat, és készítsünk forrázatot belőle. Az elkészült forrázatból igyunk mi is, és a partnerünk is.

A loák mindig elvárják az ellenszolgáltatást is, tehát ne felejtsünk el köszönetet mondani.

(Phaeton Chairon)