Lammas ünnepi varázslatok ideje

lammas6

Lammas vagy Lughnasadh a gabona aratásának kezdetét jelzi. Sok hagyomány kötődik hozzá, különösen a kukoricacsuhéból készült bábukkal és a gonosz elűzésével kapcsolatos rítusok. Ilyenkor jó alkalom nyílik arra, hogy az áldásokat, amelyeket kaptunk, másokkal is megosszuk és biztosítsuk, hogy az aratás bősége jövőre is visszatérjen hozzánk. Az ünnepnek ősi gyökerei és hagyományai is vannak, és jó tudni, hogy az eleinket foglalkoztató számos kérdés a mi életünkben is jelen van. A mágiahasználók számára ez az az idő, amikor meríthetnek az évszak bőségéből, és figyelhetnek a föld szellemeire.

Az ünnepről bővebben itt olvashatsz: https://bosziplaza.hu/boszorkanysag/unnepek/lammas-lughnasad/

2011. augusztus elsején a Hold épp növekedő fázisának elején van, a hajnali és reggeli órákban az Oroszlán, majd 9 óra 43 perctől a Szűz csillagjegyben. Hétfői nap lévén különösen alkalmas az idő arra, hogy egészség varázslatba kezdj. Maga az ünnepnap pedig az áldás kérés és a gyarapodás varázslataihoz ad plusz energiát nekünk.

Készítettem számodra egy táblázatot, amiben feltüntettem a bolygóórákat, s az elvégezhető varázslatok idejét. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy egész nap mindenféle varázslatot végezz! Válaszd ki, hogy mi számodra a legfontosabb, s keresd meg a megfelelő órát, amikor nagyobb sikerrel végezheted el a mágikus rituálédat.

lammas_bolygoorak