Valóban használható szerelmes receptek egész sorát írja le Gregor A. Gregorius varázsló a Szimpatikus mágia című könyvében:

“Hogy felébresszük egy nő szerelmét a Vénusz és a Jupiter vagy a Mars jó konstellációjában vénuszhajpáfrányt jó borban, futtass hozzá néhány csepp vért a saját ereidből, és adj ebből inni a kislánynak.”

Amint látod, ennél a receptnél az asztrológiai befolyás mellett az úgynevezett mumiális mágia szimpatikus-mágikus erőit is bevetik. A mumiális mágia azt jelenti, hogy az ember saját testéből vett anyagokkal, hajjal, láb- vagy kézkörömmel, vérrel, vizelettel, spermával hüvelyváladékkal és effélékkel dolgozik azért, hogy mágikus kapcsolatot alakítson ki két személy között. A mumiális mágiában számításba jöhetnek még ruhadarabok, fényképek vagy az illető által használt tárgyak is. A leghatásosabbak azonban a saját testű anyagok, mivel azok vannak leginkább saját életerővel feltöltve; hiszen a titkos tudomány itt az ódról szól.

Egy másik recept (a mumiális mágia módszere szerint) egy nő szerelmének az elnyerésére a következő:

“Vedd a vizelet vagy sperma múmiáját, ültess bele kosbort, hagymát, metélőhagymát és zellert, s ha a Vénusz bolygó a csúcspontján áll és a Hold által jól aspektált, adj ebből a nőnek enni.”