Mágikus módszerek és rendszerek

Fontosabb mágikus módszerek

Akarat Mágia : Olyan mágikus művelet, ahol az adott célt a Mágikus Akarat (Thelesma) erejével kívánják elérni. Fontos szerephez jutnak a koncentrációs, meditációs, imaginációs gyakorlatok és a belső lelki-, szellemi dimenzió erőinek kiismerése és alkalmazása. Néhányan az Akarat Mágia egyik válfajának tekintik az ún. Asztrál Mágiát, melynek lényege a mágikus aktus ‘asztrálsíkon’ történő realizációja.

Fontos akarat mágiai rendszer: Aleister Crowley – Magick rendszere

Alkimista Mágia : Olyan mágikus művelet, ahol az adott célt átvitt módon egy alkimista processzus keretén belül érik el. Általában a Felső Mágia kategóriájába tartozó műveleteket takar, általában lassú folyamat.

Fontos alkimista mágiai rendszer: Az Alkímia (rengeteg szerző)

Ceremonális vagy Rituál Mágia : Olyan mágikus művelet, ahol az adott célt rituális elemekkel kívánják elérni. A kívánt hatást egy szimbolikus térben, megjelenített szimbólumokon keresztül zajló manipulációkon keresztül érik el. Fontos szerephez jutnak a mágikus pecsétek (szigillium), mágikus ábrák és szimbólumok (gemma), mágikus fegyverek, füstölők, ruhák, stb.

Fontos ceremonális mágiai rendszer: Golden Dawn System of Magic

Invokációs Mágia : Olyan mágikus művelet, ahol az adott célt a Teurgia vagy Goetia módszerével, azaz valamilyen mágikus erő megidézésével kívánják elérni. Hangsúlyt kapnak a szellemek és démonok analógiákon alapuló megidézésének (invokáció) módszerei, továbbá a különböző védelmi mágiák. Az Invokációs Mágia gyakran használ ceremonális mágiai elemeket.

Fontos invokációs mágiai rendszerek az ún. Grimoire-ok: pl.: Clavicula Salamonis, Necronomicon, Goetia

Kabbalista Mágia : Olyan mágikus művelet, ahol az adott célt kabbalista módszerek segítségével érik el. Általában a Felső Mágia kategóriájába tartozó műveleteket takar.

Fontos kabbalista mágiai rendszer: A Kabbala (rengeteg szerző)

Káosz Mágia : Olyan mágikus művelet, ahol az adott célt bármilyen módszerrel érjük el. Általában ötletszerű, spontán, performance jellegű rítusokat jelent, ahol mindegy mit tesz az ember, fő hogy elérje vele a kívánt hatást. Jellemzőek az önkívületi állapotok és a transz.

Fontos káosz mágiai rendszer: Nincs. (Hiszen nem rögzített!)

Szimpatetikus Mágia : Olyan mágikus művelet, melynek lényege a megfeleléseken (analógia) keresztüli hatás. Azon alapszik, hogy a világban minden mindennel összefügg; a dolgok közt szimpátia vagy antipáta van. Így a szignatúratan segítségével komplex analógiás rítusok alakíthatóak ki.

Fontos szerzők: Plutarkosz, Aelianus, Athenaios, Pelagonius, Vegetius, Dioscurides, a trallészi Alexander, Aetios, Marcellus, Pseudo-Theodorus, Agrippa von Nettesheim, Paracelsus, Girolamo Fracastro és Erasmus.

Szexuál Mágia : Olyan mágikus művelet, ahol az adott célt különböző szexuális módszerekkel, orgiasztikus beavatásokon keresztül érik el. A szexuális egyesülést bizonyos mágikus erők megidézésére használják fel.

Fontos szexuál mágiai rendszer: Ordo Templi Orientis (O.T.O.)

Fontosabb történeti mágikus rendszerek:

Egyiptomi Mágia : Azonos az ún. „egyiptomi vallással”. Fontos nevek Imhoteph és Hermes Trismegistos. Az egyiptomi mágia elsődleges célja az örök élet megszerzése.

Enochiánus Mágia : John Dee (1527-1608) és Edward Kelly mágikus rendszere, amely elsősorban a Teurgia tárgykörébe esik. Szellemi lények és bolygóintelligenciák megidézésén keresztül történő beavatási rendszer, saját enochiánus „szellem nyelvvel”.

Golden Dawn Mágia : MacGregor Mathers (1527-1608) és Israel Regardie (1907-1985) mágikus rendszere, amely elsősorban Ceremonális Mágián alapuló komplex beavatási rendszer.

Magick : Az Aleister Crowley (1875-1947) által alapított Ezüst Csillag [Argentinum Astrum (AA)] mágikus rend mágikus rendszere, amely filozófiai magasságokba emelte a Mágiát, és az emberi akaratot tette meg legfelső mágikus princípiummá.

Rózsakeresztes Mágia : Michael Maier (1566-1622) és Robert Fludd (1574-1637) működése kapcsán kialakult mágikus rendszer. Ezt gyakorolják olyan mágikus társaságok mint a legendás Christian Rosenkreutz (1378-1484) által alapított Rózsakeresztes Testvériség, az Arany Rózsakeresztes Testvériség, és Jean Baptiste Willermoz (1767) alapította Fekete Sas Rózsakeresztes Rend és a Bulwer Lytton alapította Societas Rosicruciana [SocRos].

Templomos Mágia : Legfontosabb képviselőjük a Karl Kellner (-1905) alapításával létrejött a Keleti Templáriánus Társaság [Ordo Templi Orientis (O.T.O.)].

15 hozzászólás

 1. szia kedves suzi!

  Leírnád nekem ebben az üzenetben vagy adnál linkeket hogyan irányítsam a 4 elemet?mint az avatár aang.

 2. De azt hogy érted hogy tanuljak ?

 3. Szia Susi léci válaszolj ! Ki probáltam mindent és nem sikerülnek nem értem miért ? valamit rosszul csinálok? vagy nem tudom lécci válaszolj

  • Valószínű, hogy valamit rosszul csinálsz, de hogy mit, azt így nehéz lenne meghatározni. Előbb tanulj, aztán varázsolj!

   Szép estét: Susi

 4. Szia Susi!
  Segítségedre lenne szükségem.Már három éve ismerem azt az embert akibe szerelmes vagyok.Ő is nagyon szerelmes volt belém tényleg mesebeli amiket meg tett értem.De az utobbi pár hónapban megváltozott és hezitál szeret is nem is.Akar is nem is ..ha együtt vagyunk a mindene vagyok érzem is,hogy szeret,de mikor nem találkozunk teljesen más nem érezteti,hogy szeret.Szóval ebben kérném a segítséged,hogy a szerelme újra vissza térjen hozzám,hogy teljességben boldogok lehessünk.
  Nagyon bízom benned!
  Előre is köszönöm!

 5. Kedves Susi azt szeretném megkérdezni hogy a Haloweenkor jellenek meg boszorkányok ?????

 6. kedves Susi nem tudnál valahogy megtanítani engem ezekre, hogy nem a neten keresztül hanem személyesen tanítasz vagy valami ilyesmi?? mert már kipróbáltam varázsigéket de nem nagyon akartak összejönni xp.létszi mihamarabb válaszölj.Köszönöm 😀

 7. helo én már rég otta szeretnék mágiát tanulni de valahogy sosem jön össze szerinted mi a baj velle???(vannak mágiában jártas ismeröseim de azt mondják,hogy magamnak kell rájönni)

  • Erről azok jutnak az eszembe, akik azt mondják szeretnének leszokni a cigiről miközben rágyújtanak, vagy szeretnének könyvet írni, de még egyetlen sor sem jutott papírra belőle, stb. Az, hogy szeretnél valamit, kevés. Láss hozzá!

 8. Helló!
  Az alkímiáról…
  Van 1 anime, a Fullmetal Alchemist-A bölcsekkövének nyomában, ott is voltak alkímisták, nos az érdekelne, h az ilyesmi lehetséges-e úgy, mint az animében??
  Mondjuk rajzolt 1 alkímistakört, a közepébe tett vmi tárgyat, beletenyerelt a kör szélébe, kék villámszerű fény jött létre, és a körben lévő tárgy átváltozott vmi mássá.

 9. Kedves Susi!
  Úgy érzem, hogy a Báttyámat megátkozták. Nem jönnek össze a dolgai, ingerlékeny, nyomott, fásult, és évek óta tartó betegsége rosszabbodott.
  Kiderült örökre lisztérzékeny, amit igen nehezen tud betartani. Úgy érzem, hogy a sógórnőm apja átkozta meg. Hogy tudnám ezt róla leszedni? Ő nem hisz semmi ilyen dologban, de én úgy gondolom, itt komoly baj van!
  Előre is köszönöm a segítséget!
  Ildi

  • Kedves susi! nem tudok még varázsolni ebben kéne segitened kőszike de le is irhatod!

   • Köszi az engedélyt! 🙂 De már nagyon sok mindent leírtam itt a bosziplaza.com oldalon. Így ha tanulni akarsz, akkor használd fel azokat. A főoldalon még találsz linkkeet is, ahol összeszedtem, hogy milyen sorrendben érdemes tanulni.
    Minden jót: Susi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com