Fókuszban a varázspálca

/Fókuszban a varázspálca
Fókuszban a varázspálca2011-10-20T10:20:46+00:00

A mágikus szertartások egyik fontos „résztvevője” a varázspálca. Van, aki szereti és szinte minden rituáléjánál használja, van, aki nem tartja fontosnak, s talán nem is használja, mert közelebb érzi magához az athamét.

A magam részéről mindkettőt szeretem, de a varázspálcát részesítem előnyben.

Hogy miért?

Ennek több oka is van:

 • A varázspálcám fából készült, s ez az anyag sokkal közelebb áll hozzám, mint a rideg fém.
 • A fa pálca kövek erejével van kiegészítve, ami számomra szintén fontos tényező, mivel hiszek a mágikus erejükben, hisz már számtalanszor megtapasztaltam.
 • A varázspálca a levegő elem képviselője, s lágy szellőként simul a kezembe.
 • Nem csak kör felvetésére, hanem bármilyen varázslat irányítására alkalmas.
 • Bár használhatnám az ujjamat is „mutogatásra”, a tenyeremben tartott pálcával jobban érzem az energia áramlását.

De miért is „mutogatunk” egy varázsszertartás alatt?

Talán láttad azt a reklámot, ahol egy fájdalomcsillapítót népszerűsítettek azzal, hogy folyton rámutattak egy-egy fájó testrészre. Vagy láttál már bűvészt, aki pálcával vagy az ujjával mutat valamely „fontos” dologra, s Te is tudod, ezt azért teszi, hogy arra a valamire irányítsa a néző figyelmét, amíg valójában másutt bűvészkedik. De ha ezt nem is, biztosan jártál iskolába, ahol a tanár a tábla előtt mindig oda mutatott (pálcával vagy az ujjával), ahol a közvetíteni kívánt anyagot láthattad.

A rámutatás valamire, automatikusan odavonzza a tekintetet, ahová mutatnak. Ez egy reflex, amit ugyan akaraterővel és egy kis gyakorlással el lehet hagyni (ha mondjuk, le akarjuk leplezni a bűvészt), de szerintem alapvető eleme életünknek, hiszen fontos dolgokat is jelölhet, mint ahogyan a rituálékban is ez a feladata.

Amikor például egy tárgyfelszentelő szertartást végzünk, az oltárunkon több tárgy is lehet egyszerre, amelyeket energiával akarunk feltölteni. Ezt megtehetjük úgy, hogy a kezünkbe vesszük az épp soron következő tárgyat, de sokkal egyszerűbb és hatásosabb, ha a varázspálcánkkal rámutatunk, mert így biztosan a kiválasztott lesz figyelmünk középpontjában anélkül, hogy arra koncentrálnánk, hogy a tárgyakat hogyan emeljük fel, hogyan tartsuk, és hogyan tegyük vissza a pontos helyére az oltárunkon.

Vagy ha mondjuk az a cél, hogy elménkben egyesítsük a négy elem energiáját, s azt közvetítsük valami felé, akkor a pálcával sorban rámutatunk az elemek szimbólumaira, s utána ötödikként a „valami felé”. Így elménk sokkal könnyebben fókuszál, megkönnyítve ezzel a munkánkat.

Összefoglalva, a „mutogatás” célja tehát, hogy az elménk arra fókuszáljon, amire éppen szükséges a varázslat végzése közben.

Mire lehet még jó a varázspálca?

Ha az neked kevés, hogy az elmédet fókuszálja a megfelelő irányba, holott ez a legfontosabb eleme a varázslatnak, akkor elárulom, hogy másra is használhatod:

 • Írhatsz vele a levegőbe jeleket, rajzolhatsz jelképeket, melyek fokozzák az energiaáramlást.
 • Megfelelő mozdulatokkal kiegyensúlyozhatod a környezeted, vagy a magad köré szőtt burok energiáit.
 • Gyógyíthatsz vele.
 • EFT pontokra való koppintással segítheted céljaid elérését…
 • és még számtalan módon használhatod, aszerint, hogy épp mi jut eszedbe.

Mit tudnak a készen vásárolt varázspálcák?

Sokan azt mondják, hogy a pálca akkor fog jól működni, ha magadnak készíted el. Erről az a véleményem, hogy csakis abban az esetben igaz, ha már kellő „szakértelemmel” bírsz a mágia területén, s megfelelően tudod elkészíteni.

Amennyiben még nem vagy azon a szinten, hogy kellő koncentráltsággal csináld végig a pálcakészítés műveleteit, akkor azt javaslom, elégedj meg azzal, hogy a kész pálcát kiválasztod, és „magadévá teszed”.

A Boszi Plázában néha kapható varázspálcák tiszták, és egy alap felszentelésen már átestek, így csak össze kell hangolódnod a kiválasztottaddal. (Igen! A varázspálcát a való világban az ember választja, és nem fordítva!) Az „összehangolódás” mindössze annyi, hogy minél többet magadnál tartod, hogy összerezegjetek. Csinálhatsz neki pálcaszentelő szertartást, ha úgy gondolod, megkenheted valamely hozzád közelálló illatos vagy varázsolajjal is, de ez nem kötelező. Az viszont fontos, hogy használd! Akkor lesz igazán a tied, ha már néhány alapvető rituálét végrehajtottál vele, ugyanis ezzel „össze is barátkoztok”. Ha sokat használod, szinte eggyé válhatsz a pálcáddal, s akkor még csodákra is képesek lehettek együtt!

Végül egy fontos figyelmeztetés:

[box type=”warning” align=”aligncenter” class=”” width=””]A varázspálcát vedd komolyan, ha valóban varázsolni akarsz vele. Bízz benne, és soha ne add más kezébe![/box]

40 hozzászólás

 1. Susi február 14, 2018 - 10:01 de. - Válasz

  Kedves Ildikó!
  Jelenleg sehogy, mert elfogytak. Igyekszem hamarosan újra készíteni, de időpontot nem tudok ígérni.
  Harry Potteres pálcákat viszont lehet kapni például a Westend legalsó szintjén, kb. a Spárral szemben.

  Minden jót!

  Susi

 2. Ildikó február 13, 2018 - 4:17 du. - Válasz

  Szia. Hogyan tudnék pálcát rendelni?

 3. Bozsik Baldvin február 14, 2015 - 11:13 de. - Válasz

  Egy tobverőt nem használhatok varázspálca ként?

 4. Mucsi zsombor január 23, 2015 - 4:48 du. - Válasz

  van nekem több ásványom, de nincs időm, energiám, ügyességem hogy készitsek egy pálcát. tudna/nál nekem segíteni?

  • Susi január 27, 2015 - 2:32 du. - Válasz

   Mégis hogyan gondoltad a segítséget?

 5. geza január 1, 2015 - 5:41 du. - Válasz

  Segítsen valaki

 6. geza január 1, 2015 - 5:18 du. - Válasz

  Hogy kell varazspalcat csinalni nekem nem tolti be

 7. vivien november 27, 2013 - 12:23 du. - Válasz

  kedves susi van egy varázspálca amit a barátnőmmel akarunk megvenni van e olcsóbb pálca

 8. Nagy Roland augusztus 24, 2013 - 6:58 du. - Válasz

  nekem egy altalam keszitett varazspalcam van amilyent a ket vegen feherre festettem es a kozepen feketere.nem hasonlit a harry potterben lattott palcara.ez is jo lessz?nagyon kozel all hozzam.nincs felszentelve de en hiszek abban hogy kepes leszek vele varazsolni.EZ A PALCA IS JO LESSZ?

 9. Anna augusztus 10, 2013 - 12:50 du. - Válasz

  hogy lehet pontosan boszorkánnyá válni?

 10. Eliza január 17, 2013 - 8:20 du. - Válasz

  Kedves Susi!
  Nagyon örülök, hogy végre találtam egy olyan oldalt mint ez, igazán sokat segített nekem. Köszönöm szépen x3
  Csak egy kérdésem lenne.
  Ha magamnak szeretnék pálcát készíteni, nem tudom miért, de jobb érzés saját magam által készített pálcát használni, milyen fából lehetne ezt elkészíteni? Vagy az nem függ a fa fajtájától?
  És, hogy jól működő pálcát készíthessek, pontosan mit is kéne tennem? Úgy értem hogyan is kéne fölszentelni, vagy a fölszentelésen kívül milyen dolgokat kéne még tennem a pálca készítése után vagy során?

  Válaszodat nagyon köszönöm
  Üdv Eliza

 11. Bonnie november 6, 2012 - 5:44 du. - Válasz

  Szia Susi! Pálcát magamnak is lehet készíteni?:O
  És én is szeretnék varázsolni és hiszek benne hogy fogok tudni mert innen próbálok tanulni.Ez az oldal nagyon tetszik!!:))

 12. Jenn augusztus 18, 2012 - 8:56 de. - Válasz

  Sziasztok! 🙂 Én egyszer csináltam egy pálcát, fából. Szépen ki díszítettem az én ízlésemnek megfelelően és be raktam egy olyan fadobozba ami belül selyemmel van ki bélelve. (Egy oldalon azt olvastam, hogy kell neki egy hely ahol biztonságban van.) Igaz, hogy mások nem érhetnek hozzá?
  És hogyan kell feltölteni a pálcát energiával, hogy érezzem a belőle áradó energiát? Mert sajnos még nem érzem. Lehet azért mert mostanában kicsit elhanyagoltam és nem csináltam vele semmit?

  • Susi augusztus 19, 2012 - 7:26 de. - Válasz

   Kedves Jenn!

   A tárgyak feltöltéséhez egy megfelelő varázslatot kell végrehajtani. (Lásd: https://www.bosziplaza.hu/index.php?cikk=120411TTF&ctg=3&sctg=62) Ez vonatkozik a varázspálcára is.
   Az viszont, hogy mennyire érzed az energiáját, attól is függ, hogy mennyire vagy érzékeny az energiák érzékelésére. Különbözőek vagyunk ugyanis e téren. Van aki fogékonyabb a hangokra, a látványra vagy épp az érzetekre, azaz inkább halló, látó vagy érzékelő. Ha Te például látó vagy, akkor lehetséges, hogy nem annyira érzékeled az energiákat, mint ahogyan azok jelen vannak. De nem is ez a lényeg.
   A felszentelt pálcád úgyis a Te rezgéseidet közvetíti, ha érzékeled, ha nem. Próbálj vele varázsolni, és akkor megtudod mennyire jó neked.

   Szeretettel: Susi

 13. evelin július 30, 2012 - 7:02 du. - Válasz

  “igen” kedves lory!

  szerintem fogd a sátorfát és húzz el innen a …. szerintem ez szánalmas. nem akarok veszekedni egy csitri … meg azzal az endivel. SZÓVAL HAGYJ BÉKÉN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Susi július 31, 2012 - 8:44 de. - Válasz

   Lory!

   Igen, töröltem a hozzászólásodat, amiről értesítettelek levélben, de láss csodát, kiderült, hogy a trágárságodhoz természetesen fals email címet adtál. A szád nagy, de az énedet titkolod. :-/
   Szóval, ez itt nem a szitkozódjunk egymásra fórum. Ez most kicsit Evelinnek is szól, akinek szintén ki kellett pontozzak néhány részt a levelében.
   Tehát, aki normál hozzászólás helyett, a másikat tromfolja, azt LE FOGOM TILTANI.

 14. renáta július 25, 2012 - 8:19 du. - Válasz

  hogy lehet a varázslat készítő tanfolyamról leíratkozni?

 15. lory július 24, 2012 - 6:02 du. - Válasz

  Kedves susi!
  Én nem ilyen agyafúrt blogokat akarok olvasgatni. Semmi értelmeset nem tudok ki olvasni belőle.
  Én varázsolni akarok!

  • Susi július 25, 2012 - 7:30 de. - Válasz

   Hát akkor varázsolj: CSIRIBÍ-CSIRIBÁ…
   Ez elég értelmes neked?

   • lory július 26, 2012 - 6:49 de. - Válasz

    De én ezt a varázslást komolyan veszem. Meg akarok tanulni varázsolni. De én más módon! 😉

 16. evelin július 24, 2012 - 2:17 du. - Válasz

  kedves susi

  én nagyon tisztelem a munkádat. szerintem te nagyon jó boszorkány vagy. nem is tudom hogy kik ezek a bunkók akik megmerik kérdezni hogy hogy tanultál meg varázsolni meg van olyan bunkó is aki úgy akar varázsolni hogy felöltözni 🙂 repülni belemenni a tv-be. ez teljesen felháborító! én egyet értek veled hogy annak az endinek azt írtad hogy először is tanuljon meg kézzel összepakolni. na meg az a lory! az meg teljesen röhejes!!!!! 😀

  köszi a figyelmet susi

  • lory július 28, 2012 - 2:59 du. - Válasz

   Na ide figyelj! Te nekünk nem dumálsz! Szánalmas az amit csinálsz, szerinted más nem kérdezi ezt meg nem akar ilyet csinálni mint én. Te egy nagy csitri vagy hogy hiszel szusinak! 😛 csak félrevezet mindenkit!

   ui: Te … …!!!!

 17. emily július 24, 2012 - 12:33 du. - Válasz

  szia susi

  a tanfolyamon mit lehet csinálni?

  várom a választ

  • Susi július 25, 2012 - 7:31 de. - Válasz

   A tanfolyamokon általában tanulni szokás. De kérdésedben konkrétan milyen tanfolyamra gondoltál?

 18. fanni július 23, 2012 - 8:28 du. - Válasz

  te tudsz varázsolni?

  te hogy tanultál meg varázsolni?

  léci írj

 19. endi július 23, 2012 - 4:27 du. - Válasz

  én már tudok kézzel összepakolni. 🙂

 20. endi július 23, 2012 - 4:26 du. - Válasz

  de azt hogy csináljam?

  te hogy tanultál meg varázsolni?

 21. endi július 23, 2012 - 11:17 de. - Válasz

  kedves susi!

  már évek óta szeretnék varázsolni. te ténleg tudsz varázsolni akkor légy szíves leírni hogy hogy kell varázspálca nélkül varázsolni. én úgy szeretnék varászolni hogy bármit tudjak csinálni. pl. repülni magamhoz varázsolni tárgyakat összepakolni stb.

  köszi írj léci

  • Susi július 23, 2012 - 3:02 du. - Válasz

   Kedves Endi!

   Szeretnél varázsolni? Hát kezd azzal, hogy tanulj meg kézzel összepakolni, rendet tenni magad körül, majd folytasd azzal, hogy rendet raksz magadban. Kitűzöd a célodat és nekilátsz tenni érte. Varázsolni ugyanis úgy kell, hogy tudatossá válsz, s kellően irányítod a gondolataidat és az érzéseidet. Ezt pedig nem lehet egy receptben leírni. Még a közkedvelt “mesebeli” boszorkányoknak és varázslóknak is tanulniuk kell! Szóval te sem úszhatod meg. 🙂

   Szeretettel: Susi

 22. Jani december 27, 2011 - 7:14 du. - Válasz

  Szia Papa Halfnite!
  Hogy érted hogy működik, miket tudsz vele csinálni?

 23. Kimy december 12, 2011 - 3:34 du. - Válasz

  Sziasztok!! Én is nagyon szeretnék varázsolni. Nem tudom hogy tegyem! Nagyon jó ez az oldal, megpróbálok ebből tanulni! És Susi, te tényleg tudsz varázsolni?? Elhiszem, és én is akarok!! =) Hol lehet olyan pálcákat venni? Bár nem biztos, hogy lehet, de szeretnék!! Várom a választ köszi! =)))

 24. Susi november 10, 2011 - 5:12 du. - Válasz

  Ma üzleti ügyben járt nálam valaki, aki abszolút nem foglalkozik boszorkánysággal és mágiával, s nagyon meglepődött, amikor kezébe adtam egy varázspálcát és érezte a hegyéből áradó energiát. Őszintén szólva engem is jó érzéssel töltött el a bizonyosság arról, amit eddig “csak tudtam”, hogy jó varázspálcákat készítettem, mert működnek!
  Ha nem hiszed, gyere el és próbáld ki!

  • Zsolt december 27, 2014 - 1:51 du. - Válasz

   El tudok menni hozzád hogy megtapasztaljam a varázspálca erejét?

 25. Papa Halfnite november 1, 2011 - 5:32 du. - Válasz

  Nekem már van, és tökéletesen működik. Eleinte különös volt érezni a hegyéből áradó energiát, de azóta jobban összebarátkoztam vele. Igen, összebarátkoztam, ugyanis én egyáltalán nem ezt a pálcát szerettem volna magamnak, de ez a pálca úgy döntött, hogy mégis ő jön velem. 🙂 Tehát jól vigyáz, akár csak a kristályoknál, a pálcák is megválasztják kihez szeretnének tartozni.

Hagyj üzenetet

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com