2022 március 3.-án lesz a tibeti holdújév. Ehhez számoljuk a Tízmilliószoros napokat, melyek 2022-ben az alábbiak lesznek:

1. Csodák ünnepe: MÁRCIUS 18.

2. Születés, megvilágosodás és eltávozás napja: JÚNIUS 14.

3. Tankerék nap: AUGUSZTUS 1.

4. Visszatérés napja: NOVEMBER 15.

A tibetiek a négy dharmacsakra ünnepen Buddha életéhez kapcsolódó legfontosabb eseményekre emlékeznek.

  1. Az év első holdhónapjának 15. napján rendezik a tibetiek a Chötrül Düchen, ami Csodák, illetve a vajmécsesek ünnepe. 2022. március 18-án vajból készült mécseseket, apró gyertyákat gyújtanak, és Buddha csodatévő tetteit idézik fel.
  2. A negyedik holdhónap 15. napján rendezik a Saka Dawa Düchen, ami A születés, a megvilágosodás, a halál évfordulója. 2022-ben ez a nap június 14-re esik, és ezen a napon Buddha születésnapját ünneplik meg, valamit azt a jeles eseményt, amikor Sziddhárta herceg 35 évesen megvilágosodott, és megszabadult földi szenvedéseitől.
  3. a hatodik holdhónap 4. napja a Chokhör Düchen, ami az Imakerék ünnepe. 2022. augusztus 1-jén Buddha első szent beszédére, a Négy Nemes Igazság tanára emlékeznek a hívek. A legenda szerint Buddhát az istenek kérték fel az emberek tanítására.
  4. a kilencedik holdhónap 22. napján (2022. november 15.) rendezik a Lhabab Düchen-t, amely a Mennybemenetel ünnepe. A legenda szerint Buddha köszönetet mondott édesanyjának, mert megszabadította őt a szánszára, vagyis a születés és a halál körforgásától. Mennybe szállt az istenek közé, ahonnan később visszatért, és tanította az embereket.

Ez a négy Tízmilliószoros nap olyan energiákkal bír, melyek felerősítik gondolataid energiáit, azért nagyon fontos, hogy ilyenkor még jobban ügyelj arra, hogy mi jár a fejedben. Ha szeretnél valamit elérni, vagy valamin változtatni, nagyon fontos a pozitív hozzáállás és a pozitív gondolkodás! Határozd el egyszerűen, hogy a tízmilliószoros napon mindent eredményesen befejezel, amibe belekezdesz, és minden sikerül, amibe belevágsz. Minden tetted, minden gondolatod szárnyakat kap ma!

Nagyon vigyázz, hogy ezeken a napokon csak arra koncentrálj, amit szeretnél, és ne arra, amit nem. Ha ismered a vonzás törvényét, pontosan tudod, hogy ha nem azt kéred az égiektől, amit szeretnél, hanem azt, amit nem, akkor ez utóbbi kívánságod kap szárnyakat az univerzumban. És ezen a napon minden gondolatodnak tízmilliószor erősebb teremtő ereje van, mint máskor! Ezért ha netán negatív érzelmeid, gondolataid merülnek fel ezeken a napokon, akkor amint észreveszed, nyilvánítsd ki, hogy elengeded őket.

Ezen kívül ügyelj arra is, hogy ezeken a napokon különösen legyél hálás mindenért, hiszen a hála tovább gyorsítja és erősíti a teremtő gondolatokat! Legalább ilyenkor ünnepelj, jutalmazd meg magadat örömmel azért, amit eddig elértél. Mondj köszönetet mindenedért, amid van! Fejezd ki a háládat a szeretteidért, a barátaidért, az egészségedért, a sikereidért és a földi javaidért! Engedd át magadat az örömnek és a boldogságnak, bátran rendezz “hálaadást”, hiszen mindig van mit megköszönnünk az életnek.

Cselekedj szeretettel! Ha szeretetet adsz, szeretetet kapsz, anélkül, hogy kérned kellene. Ezért a tízmilliószoros napokon különösen legyél kedves, mosolygós és jószívű a környezetedben élőkkel. Gondolj gyakran a mondásra, miszerint a szeretet az egyetlen, amit ha megosztasz, megsokszorozódva tér vissza hozzád! Igyekezz, hogy az öröm, a harmónia, a béke és a szeretet járjon át egész nap, és ezeket az érzéseket terjeszd ki családod tagjaira, barátaidra, az emberiségre, minden élőlényre, és a Földre is.

(Forrás: https://greattibettours.com/festivals/tibetan_festival_calendar)