Varázslatok Könyve

Főoldal/Könyvek/Varázslatok Könyve

Varázslatok Könyve

2 400 Ft

Elfogyott

Válogatás az Atharva Védából

Író: Tóth-Soma László

Régi raktárkészletben ragadt “új” könyv

A hinduizmus szentírásainak varázslatos hangulata mindig is nagy hatást gyakorolt a nyugati társadalom emberének gondolkodására. Örökérvényű filozófiai alapigazságai gyakran kézenfekvő megoldást nyújtanak olyan problémákra, amelyek szükségszerűen jelennek meg a XX. század fogyasztói társadalmában élő emberek életében.

Elfogyott

Kategória: Címke:

Leírás

Az olyan művek, mint a Bhagavad-gitá valamint a Bhágavata Purána (más néven Srimad-Bhágavatarn) mindig is a legelőkelőbb helyet foglalták el a „Világkönyvtár” polcain, s a hozzájuk forduló, kutató, megoldásokat kereső személyek bizton merítettek belőlük fenséges, egyént és társadalmat egyaránt építő gondolatokat.

Az Atharva Veda Sarühitá nem elsősorban teológiai jelentősége miatt nyerheti el az olvasók megtisztelő figyelmét – bár rejtett vallásos, Istent megismertetni szándékozó bensőséges célja nyilvánvalóvá válik olvasása során –, hanem a korabeli India társadalmát csodálatosan bemutató, részletekbe menő, sokszor mosolyt fakasztó vagy megdöbbentő, nagyszerű leírásai miatt. Bepillantást nyerhetünk a házassági ceremóniák, a halotti szertartások varázslataiba, s egyidejűleg megismerhetjük azokat a varázsigéket is, amelyeket még ma is használnak Indiában.

Cím

Go to Top