Mandala ablakképek

Főoldal/Könyvek/Mandala ablakképek

Mandala ablakképek

950 Ft

Elfogyott

Paradigma kreatív meditáció

Író: Vass Ági

Régi raktárkészletben ragadt “új” könyv

Füzetsorozatunk ezen darabjával a mandalák világába invitáljuk alkotni vágyó olvasóinkat. A mandalakészítés korunkban is hatékony eszköze lehet a meditációnak, segítségével örömmel feledkezhetünk bele az elmélyült alkotás élvezetébe. Elkészült művünk otthonunk legszebb díszévé válhat. Ábráink a hobbi- és barkácsüzletekben kapható matrica festékkel készíthetők el.

Elfogyott

Kategória: Címkék: ,

Leírás

A mandala szanszkrit kifejezés, melynek jelentése: kör. Eredeti értelmezés szerint kör alakú kultikus rajzokat neveztek így, melyeket bizonyos rituális gyakorlatok során az összpontosítás elősegítésére használtak. Olyan kompozíciók voltak ezek, melyek a középpont felé irányították a meditáló figyelmét. Mindannyian szüntelen keressük a teremtett világ középpontját, melynek létezését lelkünk legmélyén érezzük és saját valódi középpontunkat, öntudatlanul is sejtve azt, hogy ott megleljük az örökkévalóságot, a belső békét, a harmóniát. A klasszikus keleti mandalák ezt az egyetemes rendet tükrözik tökéletes elrendezésükkel, de valójában minden kultúrában fellelhetőek a mandala-kompozíciók. C. G. Jung mélyreható kutatásokat végzett a mandalák emberi lélekre gyakorolt hatásáról, s felfedezte őket a modern nyugati ember számára. Mi pedig továbbindulhatunk ezen az úton, rálelhetünk bárhol a bennünket körülvevő világban az egyetemes rendet tükröző mandalákra akár egy hópehely tökéletes kristályszerkezetében, egy virág szirmainak szabályos elrendeződésében, vagy éppen kedvesünk szembogarában.
Aki még több élményre vágyik, maga is készíthet mandalákat, megajándékozva magát azzal a tapasztalattal, hogy milyen jótékonyan hat lelkére a meditáció eme elmélyült, kreatív formája. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani mandalás füzetünkkel, melyben egyaránt találhatunk a keleti hagyományokhoz visszanyúló és szabadabb vonalvezetésű ábrákat is.

S ezzel, ha úgy tetszik, a kör bezárul, visszakanyarodtunk az eredethez, a modern kor emberéből talán egy kicsit ismét archaikus emberré váltunk.

Cím

Go to Top