Mágikus asztrológia

Főoldal/Könyvek/Mágikus asztrológia

Mágikus asztrológia

1 295 Ft

Elfogyott

Író: Cornelius Agrippa von Nettesheim

Ebből a gyűjteményes kötetből megismerhetjük Agrippa tanításait az óraasztrológiáról, a kérdezőhoroszkópokról, a holdházakról, a mágikus praxis megfelelő idejének megtalálásáról, a planétaszellemekről és számos más, az asztrológia és a mágia kapcsolatával foglalkozó fejtegetést.

Elfogyott

Kategória: Címke:

Leírás

Agrippa ​von Nettesheim a titkos filozófiai művek összeállítója. Különös, majdnem kalandor gondolat volt, hogy a tradíciók és írások alapján a mágia formális rendszerét felállítsa abban a korban, amikor könnyen a szellemidéző gyanújába keveredhetett, ami még a barátai számára is pusztító hatással lehetett volna. Ezt semmibe véve Agrippa feladatát olyan alapossággal és teljességgel oldotta meg, hogy a későbbiek, akik a titkos tudományokról írtak, mindig az ő művét használták legfőbb forrásként.

Heinrich Cornelius Agrippa 1486 szeptember 14-én Kölnben született, ősi, gazdag lovagi nemzetségből, mely a von Nettesheim nemesi nevet birtokolta. Jogot tanult és szenvedélyesen vonzódott a titkos tudományokhoz és művészetekhez. Úgy tűnik, hogy minden művet olvasott erről a témáról, ami ebben a korban megszerezhető volt.

Cím

Go to Top