Repülés

repulo_boszorkany

A levegőben repülő boszorkányokról szóló történetek minden jel szerint a római mitológia Diana istennőjétől veszi eredetét, aki vadásztársaságával egyetemben az éjjeli égbolton lovagolt át óvatlan embereket keresve, hogy elpusztíthassa őket. Úgy tűnik, hogy a Dianáról és Oskorei-jéről szóló történetek később egybeolvadtak a későbbi strega, az itáliai repülő boszorkány képzetével.

A boszorkányszombatok helyszínére való eljutás módjai a megteendő távolság függvényében alakultak. A boszorkányok az esetek többségében gyalog tették meg az utat, de ha a távolság ezt nem engedte meg, akkor varázslatosabb módszerekhez folyamodtak, például repülőbalzsamot kentek magukra. Ez a balzsam még boszorkánykenőcs, zöld kenőcs, varázskenet, illetve farkassá változtató (orvosi műszóval “lycantropikus”) kenőcs néven ismeretes. Ez a bőrre kent kenőcs hallucinációt okozó alkaloidákat tartalmazott, például bürköt, sisakvirágot, nadragulyát és beléndeket. Ehhez bizonyos európai kultúrákban az a hiedelem kapcsolódott, hogy a boszorkányok át tudtak alakulni farkasemberré, továbbá, hogy a vámpírok, a farkasemberek és a boszorkányok közösüléséből származnak.

(D.Canwell – J.Sutherland: Boszorkányok)

16 hozzászólás

 1. Nekem különleges képességem van,de azt hiszem már régóta,kb.10éve. Gondolok dolgokra,vannak megérzéseim hétköznapi szavakkal élve, sokszor teljesülnek,kivéve a haszonszerzés,egyszer álmodtam lottószámokról,de nem vált be,fiatal voltam,mikor álmodtam hasonlóan lottószámokat,4esem lett volna rajta,de nem tettem meg.Ahogyan a wiccában is,öncélú haszonszerzésre nem használhatók a képességeink.

 2. Ez mind badarság,nem lehet varázsolni!Susi egy emberfeletti lény akit megáldott az isten!Lehet hogy még ő se tud varázsolni csak az elme erejével! Repülni, alakot változtatni, szemmel verni nem lehet! Ne higgyetek az árnyéknak!Ne csapjátok be magatokat!

  • Nem vagyok emberfeletti lény! Senki sem az. Mind emberek vagyunk, azonos lehetőségekkel.
   Ez a cikk a boszorkányokról szóló elképzelésekről szól, és nem a valóságról! Ahhoz, hogy megérts valamit az egészet kell figyelni és nem egy részletet kiemelni, mert utóbbival csak hamis következtetéseket lehet levonni. (Lásd a hét vak indiait, akik egy elefántot fedeznek fel…)

 3. Kedves Susi Tanints meg repülni lécci nagyon szeretnék seeprün repülni

 4. valaki aki szereti a farkasokat

  én szeretném ha lehet alakot váltosztatni vagy átváltozni farkassá, de szeretnék megtanulni boszorkánykodni is!!!!!!!!!!!!

 5. egy mágikus lány

  én nem tudom hogyan lehet boszinak lenni de én nagyon szeretnék más lenni mint a többi ember és úgy érzem ez adhat rá módszert 🙂

 6. Nincs valami tanulási vagy fejlesztési gyakorlat erre?oO

 7. Sziasztok!

  Engem már kiskorom óta érdekelnek az ilyen misztikus, varácslatos dolgok. És nagyon szeretnék boszorkány lenni…néha vannak is furcsaságok körülöttem, bár lehet hogy csak bebeszélem magamnak…(szerző) mit gondolsz erről?:$:O:)

 8. Ez igaz hogy a boszik repülnek és hogy kell megtudnád nekem mondani?

  • Szandika! Ezt csak hitték a boszorkányokról! Valamikor. Réges-régen!
   Manapság repülőgépre vagy helikopterre ülünk, ha repülni szeretnénk.

 9. Hogyan kell varázsló lenni? írd meg lécci

 10. Tuttom szerint nem repülnek a boszik mert nekem van egy Boszi barátnőm és ő sem repül seprűn … ez téves információ 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com