Boszipláza Fórum
Szeptember 09, 2010, 12:19:06 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: Szeretettel köszöntelek a Boszi Pláza új fórumán! Regisztrálj mielőbb, hogy folytatódhasson a csevegés!

Főoldal   Súgó Keresés Naptár Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: [1] 2 3 ... 9
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Vitaindító téma: 2012- sci-fi vagy valóság?  (Megtekintve 1515 alkalommal)
Zoroasztrál
Adeptus

Profil megtekintése
« Válasz #125 Dátum: Június 24, 2010, 05:33:24 »

Egyébként szerintem valami kezdete lessz nem a vége.

Egy korszak lezárása, vége lesz. És egyben egy újnak a kezdete.
Naplózva

"Tudom szeretet nélkül minden ház üres,
Minden városka lakatlan.
Minden zseni ügyetlen,
Félős nyuszi csak a kalapban."
Cronosor
Teoretikus

Profil megtekintése E-mail
« Válasz #124 Dátum: Június 24, 2010, 05:22:39 »

Tavaly már felfigyeltem arra hogy nagyon megbolydult az időjárás. Idén is ugyan így van csak komolyabb. Szerintem ennek is köze lehet 2012-höz. Tavaly nyáron az erdőn dolgoztam és ebéd időben leültem egy nagy kivágott fának a tönkjére ami még bent volt a földben. Lehunytam a szemem és elkezdtem figyelni. Nagyon furát éreztem és ehhez az érzéshez egy só is társult : energiavihar. A szélén voltam. Abban a 1-2 hétben rettentően szeszélyes volt az időjárás. Hol sütött a nap hol pedig olyan vihar volt hogy fákat döntött és tetőket szaggatott. Jég is volt. Az embereken is érződött ez az egész. Mindenki feszült volt többet idegeskedtek.
Naplózva
Quator
Adminisztrátor
Adeptus

Profil megtekintése
« Válasz #123 Dátum: Június 24, 2010, 03:20:58 »

Minden nap valami kezdete és folyamatosan van változás is.
L.
Naplózva
Nalimus
Kívülálló

Profil megtekintése
« Válasz #122 Dátum: Június 23, 2010, 10:49:44 »

Naplózva
Bíbor
Érdeklődő
*

Profil megtekintése
« Válasz #121 Dátum: Június 22, 2010, 02:53:30 »

Majd kiderül Mosolyog
Naplózva

A látható dolgok gyökere a láthatatlanban van.
++Peti++
Boszorkánymester

bttf@freemail.hu
« Válasz #120 Dátum: Június 22, 2010, 02:43:31 »

A téma indítójaként linkelt forrás sem világ végéről beszél. Nyilván nem lesz világvége. Az anyag nem vész el csak átalakul. Bár ahogy a mostani időjárást nézem....Vigyorog
De nem lesz. Átalakulás lesz, amit sokan akik érzékenyek rá megéreznek és lehetőséget kapnak általa, akik meg nem, ők is megérzik csak máshogy. De most már tuti, hogy lesz valami, mert ennyien beszélnek róla, valamit biztos elő fognak idézni ezek a gondolatok. Eleve a vonzás miatt is.
Naplózva

"Vajon van élet a halál előtt?"
"Ki a legjobban különbözik, az a leghasonlóbb"
Bíbor
Érdeklődő
*

Profil megtekintése
« Válasz #119 Dátum: Június 22, 2010, 02:38:08 »

Már sokszor megjósolták a világvégét mégsem jött el, miért pont most következne be?
Naplózva

A látható dolgok gyökere a láthatatlanban van.
Nalimus
Kívülálló

Profil megtekintése
« Válasz #118 Dátum: Június 20, 2010, 07:57:10 »

az egészet arra alapozták hogy a maja naptár véget ér, szerintem nem igaz talán egy naptárnak örökké kéne tartania? lehet hogy lesz akkor valami de biztos hogy nem világvége
Naplózva
anonymus
Beavatott

Profil megtekintése
« Válasz #117 Dátum: Január 20, 2010, 08:24:51 »

Na igen de ez nekem még mindig nem világos...olyan dolgokban hiszel amik mások tapasztalatai,

Nos ennek pontosan az ellenkezőjéről van szó.
Sem nem fogadom el senkinek a tapasztalatait, sem nem utasítom el. Az összes eddigi hozzászólásommal a témában pontosan azt akartam elmondani, hogy a Valóságot csak te magad tapasztalhatod meg és azt is, hogy azért nem megyek bele mélyen a témába, mivel nem akarok olyan dolgokat hangoztatni, amik nem tisztán csak az én tapasztalatomból származnak, mivel felesleges közhelyeket hangoztatni. Hangsúlyoznám még egyszer, hogy a Valóság átélésétől pont a hiteink, a berögződött dogmáink, a kategorizálásunk és a hiszékenységünk választ el.

Nos ezek után kérdezhetném, hogy valóban nem beszélünk el egymás mellett?

szerintem nem az a baj hogy elbeszélünk egymás mellett hanem hogy ugyanazt mondjuk csak másképp Mosolyog hisz én se tartok ki senki tapasztalatai mellett, viszont nekem ott vannaka a saját tapasztalataim amit megosztok itt hisz ez egy fórum. A másik én se tartok szem előtt csak egy nézőpontot de ha csak az ürességet tartanám akkor nem lenne értleme az életemnek mert annak is akkor ven értelme ha az ember ad neki célt tehát aszerint saját nézőpontot is ami vagy jó vagy nem, viszont én ha hibázok elimerem és igyekszem korrigálni. És még mindig ott tartunk hogy egy dologról beszélünk és egyet is értek veled mert én se dogmák szerint élek hanem kitűzök magam elé egy célt amit ha nehéz utakon is de igyekszem elérni. Úgyhogy számomra nem is ez volt a kérdés hanem ha már így belekezdtél a teljességbe akkor szerinted az milyen (amit leírtál) és hogy próbálod elérni? Mert valjuk be azért nem vagyunk mi emberek aról híresek hogy örökké éljünk...
Naplózva
Zoroasztrál
Adeptus

Profil megtekintése
« Válasz #116 Dátum: Január 20, 2010, 06:48:11 »

Na igen de ez nekem még mindig nem világos...olyan dolgokban hiszel amik mások tapasztalatai,

Sem nem fogadom el senkinek a tapasztalatait, sem nem utasítom el. Az összes eddigi hozzászólásommal a témában pontosan azt akartam elmondani, hogy a Valóságot csak te magad tapasztalhatod meg és azt is, hogy azért nem megyek bele mélyen a témába, mivel nem akarok olyan dolgokat hangoztatni, amik nem tisztán csak az én tapasztalatomból származnak, mivel felesleges közhelyeket hangoztatni. Hangsúlyoznám még egyszer, hogy a Valóság átélésétől pont a hiteink, a berögződött dogmáink, a kategorizálásunk és a hiszékenységünk választ el.

Egyetértek Szarvasnyommal!! Mégpedig azért, mert alapvetően mindannyian mintákból tanulunk. Azt is mások mintájára tanultuk, hogyan viselkedjünk, apánktól, anyánktól és a társadalomtól hozott mintákat alkalmazzuk. A kérdés csak az melyik minta hasznos és építő jellegű számunkra. Nos AJC és a hasonló emberek mind egy mintát adnak a kezünkbe, csak éppen most már egy pozitív mintát (ha eddig esetleg otthonról nem azt hoztunk, nem azt éltük, és a többségünk nem!), egy kulcsot a kézünkbe amely által, ha akarod megválthatod önmagad.
Naplózva

"Tudom szeretet nélkül minden ház üres,
Minden városka lakatlan.
Minden zseni ügyetlen,
Félős nyuszi csak a kalapban."
Szarvasnyom
Boszorkány

Profil megtekintése
« Válasz #115 Dátum: Január 20, 2010, 03:48:58 »

Naplózva

“Omne ignotum pro magnifico est”
++Peti++
Boszorkánymester

bttf@freemail.hu
« Válasz #114 Dátum: Január 20, 2010, 11:49:02 »

Na igen de ez nekem még mindig nem világos...olyan dolgokban hiszel amik mások tapasztalatai,nem sajátod, holott tudod minden ember más és mindenkire másképp hatnak a dolgok... talán pont akkor érnéd el a teljessget ha nem mások tapasztalatait szeretnéd magadra megvalósítani hanem csak nyitiott szemmel élnél a világban és a saját szemszögedből állítanád fel a nézeteid a saját tapasztalataid alapán Mosolyog persze ez csak egy gondolat tőlem,aztán úgyis úgy csinálod a dolgaid ahogy te jónak látod Mosolyog

Tetszik a vita!! Csak mivel éjszakai műszakon vagyok túl, nincs túl sok erőm érdemben hozzászólni, de nagyon jó témákat vetettetek fel! Ha kialudtam magamat, akkor én is csatlakozom Mosolyog
« Utoljára szerkesztve: Január 20, 2010, 05:24:54 írta Susi » Naplózva

"Vajon van élet a halál előtt?"
"Ki a legjobban különbözik, az a leghasonlóbb"
anonymus
Beavatott

Profil megtekintése
« Válasz #113 Dátum: Január 20, 2010, 09:37:59 »

Te pedig tényleg ne haragudj ha túl sokat kérdezek csak a kíváncsiságom hajt. Hogyha nem tudod milyen a tlejességben élni akkor honnn gondolod hogy olyan amilyennek írtad? Akkor honnan ezek a szemléletmódok? Én sem vagyok a teljességben sőt mint leírtad nagyon messze vagyok tőle épp ezért érdekel.

Ezt kétirányú folyamatként tudnám jellemezni: 1,A legfontosabbak azok az érzetek és tapasztalatok, amelyek "átsugározódnak" erről a valóságról és ilyen megértést sikerült róluk szereznem, a korlátlanságot, amit valójában nem lehet a klasszikus értelemben megérteni, ezekkel a korlátozott érzékekkel és ezzel a korlátozott elmével. Ez a legfontosabb, azért tettem hozzá többször is, hogy nem mondom meg a frankót, mert egy: nyilvánvaló, hogy mivel egyéniségek vagyunk, mindenkinek mást mutathatnak a tapasztalatai és kettő: nem akarok olyan témáról behatóan véleményt nyilvánítani, amit nem tapasztaltam meg, mivel ezzel elzárom magam attól, hogy a dolgot úgy éljem át, ahogy a valóságban van és ne úgy, ahogyan elképzelem, amilyen tétel mellet elköteleztem magam, amiben csupán hiszek.
                                                               2, A másik irány az olyan befogadás ami tudatosan vagy nem tudatosan befolyásol, p. amit olvasok, hallok más személyek tapasztalataiból. Itt az a lényeg, hogy senkinek a gondolatait ne utasítsam el, de ne is fogadjam el pontosan úgy ahogy mondja, mert egy: az ő útja, tapasztalása teljesen személyre szabott és egyéni, ezért az én valóságrendszeremben nem biztos, hogy az ő fogalmai megállják a helyüket, kettő: a fogalmakhoz az életem során sajátos jelentés tapadt és lehet, hogy nekem teljesen mást jelent mint amit ő ki akar fejezni velük, (ez például egy először A.J. Christiantól hallott gondolat, amit az életem során személyes tapasztalatok és szenvedések után éltem át a maga valójában) három: nagy az esélye, hogy az illetőnek nincs igaza.

Szóval így tudnám ezt összefoglalni. Mosolyog

Na igen de ez nekem még mindig nem világos...olyan dolgokban hiszel amik mások tapasztalatai,nem sajátod, holott tudod minden ember más és mindenkire másképp hatnak a dolgok... talán pont akkor érnéd el a teljessget ha nem mások tapasztalatait szeretnéd magadra megvalósítani hanem csak nyitiott szemmel élnél a világban és a saját szemszögedből állítanád fel a nézeteid a saját tapasztalataid alapán Mosolyog persze ez csak egy gondolat tőlem,aztán úgyis úgy csinálod a dolgaid ahogy te jónak látod Mosolyog
Naplózva
Szarvasnyom
Boszorkány

Profil megtekintése
« Válasz #112 Dátum: Január 19, 2010, 10:08:32 »

Te pedig tényleg ne haragudj ha túl sokat kérdezek csak a kíváncsiságom hajt. Hogyha nem tudod milyen a tlejességben élni akkor honnn gondolod hogy olyan amilyennek írtad? Akkor honnan ezek a szemléletmódok? Én sem vagyok a teljességben sőt mint leírtad nagyon messze vagyok tőle épp ezért érdekel.

Ezt kétirányú folyamatként tudnám jellemezni: 1,A legfontosabbak azok az érzetek és tapasztalatok, amelyek "átsugározódnak" erről a valóságról és ilyen megértést sikerült róluk szereznem, a korlátlanságot, amit valójában nem lehet a klasszikus értelemben megérteni, ezekkel a korlátozott érzékekkel és ezzel a korlátozott elmével. Ez a legfontosabb, azért tettem hozzá többször is, hogy nem mondom meg a frankót, mert egy: nyilvánvaló, hogy mivel egyéniségek vagyunk, mindenkinek mást mutathatnak a tapasztalatai és kettő: nem akarok olyan témáról behatóan véleményt nyilvánítani, amit nem tapasztaltam meg, mivel ezzel elzárom magam attól, hogy a dolgot úgy éljem át, ahogy a valóságban van és ne úgy, ahogyan elképzelem, amilyen tétel mellet elköteleztem magam, amiben csupán hiszek.
                                                               2, A másik irány az olyan befogadás ami tudatosan vagy nem tudatosan befolyásol, p. amit olvasok, hallok más személyek tapasztalataiból. Itt az a lényeg, hogy senkinek a gondolatait ne utasítsam el, de ne is fogadjam el pontosan úgy ahogy mondja, mert egy: az ő útja, tapasztalása teljesen személyre szabott és egyéni, ezért az én valóságrendszeremben nem biztos, hogy az ő fogalmai megállják a helyüket, kettő: a fogalmakhoz az életem során sajátos jelentés tapadt és lehet, hogy nekem teljesen mást jelent mint amit ő ki akar fejezni velük, (ez például egy először A.J. Christiantól hallott gondolat, amit az életem során személyes tapasztalatok és szenvedések után éltem át a maga valójában) három: nagy az esélye, hogy az illetőnek nincs igaza.

Szóval így tudnám ezt összefoglalni. Mosolyog
Naplózva

“Omne ignotum pro magnifico est”
anonymus
Beavatott

Profil megtekintése
« Válasz #111 Dátum: Január 19, 2010, 09:26:10 »

Akkor légy oly kedves írd már le nekem mit jelent számodra a teljesség,és azt te hogy valósítottad meg, mert az írásodból az jön le hogy te ebben a teljessében élsz és ez nagyon érdekel engem is,meg szerintem a többi fórumozót is Mosolyog
Nem élek a teljességben, éppen ezért írtam azt, hogy nem élek a teljességben és csak a véleményem tudom kifejteni az adott témáról. Mosolyog Az előző hozzászólásom utolsó mondata tükrözte a valós helyzetet. Azért nem írtam többet, nehogy úgy tűnjön, hogy pontosan átélt tapasztalatokról számolok be, mivel ilyenek nincsenek, nem rendelkezem egy megvilágosult személy érzeteivel, én is csak egy útkereső vagyok, csupán a saját utam járom és kész, csupán a saját tudásomról és átéléseimről tudok beszélni, semmi misztikus hablatyolás és térítés (az utóbbi kettőn már túl vagyok; ez is az életnek, a a hibáinkból való tanulásnak köszönhető).
Egyszerűen csak az volt a cél, hogy ne csak a saját véleményünket írjuk le pro kontra, hanem a másikét is sikerüljön valamilyen szinten átélnünk, megértenünk mindenféle ítélet nélkül. Nem álszerénységből, álalázatosságból vagy valamiféle elismerési-feltűnési-szereplési vágyból írtam azt amit írtam. Mosolyog

Naplózva
Oldalak: [1] 2 3 ... 9
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország
Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!