|
Quator
|
 |
« Válasz #69 Dátum: Július 28, 2010, 10:51:12 » |
|
Nem türelmetlenkedem  nem szoktam  (csak gondoltam, megkérdem...)  Az a gond, hogy pl én nem tudom a választ a kérdésedre. Csak azt tudom mondani, hogy érdekes, amit a kék holdról írsz, mert nekem valahogy elkerülte a figyelmemet ez a jelenség, így válaszólni se tudok rá... Asztrológiában is gyenge vagyok, fel kell rajzolni az ember születése és helye alapján a horoszkópodat, és meg lehet nézni a bolygó állásokat. A hold házait is e ekintetben kell nézni, de gondolom ennél te is jobban értesz hozzá. Sajnos e témában nem sikerült még elmerülnöm eddig... L.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Töklámpás
Kívülálló
|
 |
« Válasz #68 Dátum: Július 28, 2010, 12:06:43 » |
|
Nem türelmetlenkedem  nem szoktam  (csak gondoltam, megkérdem...) 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Zoroasztrál
|
 |
« Válasz #67 Dátum: Július 13, 2010, 09:19:35 » |
|
Nos, fél év alatt reméltem, akad válasz a Kék Holdas kérdésemre, de még nem...  Egy másik: mik azok a Hold házak? Előre is köszönöm!  Jajj, nem megy az olyan gyorsan! Ne türelmetlenkedj! 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
"Tudom szeretet nélkül minden ház üres, Minden városka lakatlan. Minden zseni ügyetlen, Félős nyuszi csak a kalapban."
|
|
|
Töklámpás
Kívülálló
|
 |
« Válasz #66 Dátum: Július 13, 2010, 08:04:44 » |
|
Nos, fél év alatt reméltem, akad válasz a Kék Holdas kérdésemre, de még nem...  Egy másik: mik azok a Hold házak? Előre is köszönöm! 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
DaphneDark
|
 |
« Válasz #65 Dátum: Január 23, 2010, 05:18:35 » |
|
Én már nem tudom követni a hsz-eket 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
"Ember rájössz majd hogy a dollár nem ehető"
|
|
|
|
anonymus
|
 |
« Válasz #64 Dátum: Január 18, 2010, 07:29:32 » |
|
Susi az tényleg szomorú. És tényleg nem a te hibád, de ez is azt mutatja hogy mégsincs annyi felvilágosult ember mint azt gondolnánk. Hisz akkor tudnák az emberek hogy nem minden a pénz...sőt pénzen sok mindent nem lehet megkapni...és egyik legfontosabb ilyen a boldogság ami tényleg csak akkor jön ha az ember tudja mi az a szeretet és tudja értékelni is azt. Én se úgy dolizok hogy na akkor most 8óra munka hanem nekem sincs bejelentett munkám szaladgálok munka után hogy abból legyen pénzem, például vannak idős nénik akiknek segítek ház körüli munkákban meg ilyesmi...és sokszor nem is pénzt kapok hanem egy mosolyt köszönömmel és némi élelmet amiből nekik épp sok van. Hát van egy ilyen oldalam is. Meg ott van a fűrészelés ami 400ft/óra de ez nem teljes műszak tehát legtöbbször csak 4-6óra...és semmi segélyt nem kapok csak családit így nevelek 2gyereket akik nem szenvednek hiányt mert lehet nem a baba boltba veszem nekik a ruhát de akkor is megvan mindenük ami kell,mert inkább én mondok le dolgokról. És ezt nem azért írtam hogy milyen hősnek higyjetek mert nem vagyok az. Csupán leírtam azt hogy szegényen is lehet boldog az ember  és a plusz segítségekért amiket nap mint nap megteszek még csak ennyit se kapok csak egy köszönömöt egy mosollyal, de ettől szinte repülök mert érzem hogy jót tettem,és az fantasztikus érzés 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
++Peti++
|
 |
« Válasz #63 Dátum: Január 18, 2010, 02:47:21 » |
|
... Az én tanítómnak is van civil foglalkozása.
Szerintem a spiritualitásból nem lenne szabad megélhetést csinálni. Legalábbis kizárólagosan arra építeni nem. Az egy küldetés. Méghozzá igen kevesen kapnak ilyen életfeladatot. ...
Képzeljétek, nekem is volt másik munkám, de fél éve megszűnt. Egy napi nyolc órás munka mellett pedig képtelenség ezt is csinálni, már csak azért is mert az időhiány mellett még ott van a lelki kimerültség is, ha az ember ilyen sok időt tölt nem megfelelő környezetben.
Amúgy meg láttatok már olyan papot, aki csak másodállásban foglalkozik a lelki dolgokkal???
Egyszerűen nem tudom megérteni a hozzáállásotokat! Nem veszitek figyelembe azt a tényt, hogy a pénz nem rossz, és az emberek sosem becsülik meg igazán, amit ingyen kapnak. Szerintetek hányan veszik egyáltalán észre, amikor az üzletembe betérve megfelelek a kérdéseikre, hogy milyen nagy segítséget kaptak??? 10-ből jó ha 1. És nem kell azt hinni, hogy ezt onnan tudom, hogy "hálásak-e" a segítségért, mert nem azért teszem. A dolog abból derül ki, hogy egyszerűen semmibe se veszik a segítségemet, mert nem fizettek érte. Csak akkor látják, hogy a másik tett valamit, ha az felmagasztalva önmagát jól megvágja őket még anyagilag is.
Ott van pl. az Egyenesadás, amit szeptemberben indítottam. Sokkal olcsóbb, sőt ingyenes segítség is van, s mégis inkább 475.-ft-os percdíjért telefonálgatnak. Van olyan szakértőm ugyanis, aki Ezo tévés is, s úgy felhívják, kis pénzért nem, mert úgy hiszik, hogy akkor nem kapnak akkora segítséget.
De elárulom még azt is, hogy én 5000.-Ft-ért jósoltam, aztán nemrég egy hölgy rákérdezett, hogy mennyiért csinálom, s utána lekicsinylően közölte, hogy ő olyan jóshoz jár, aki 12000.-et kér érte. (Az tuti jobb!)
Szóval, nagyon eltévelyedett a gondolkodásotok! Inkább arra kéne figyelni, hogy mennyi badarságot tanítanak olyan egyének, akik miután elolvastak esetleg egy könyvet, vagy voltak egy hétvégi tanfolyamon, ettől már szakértőnek hiszik magukat. Rengeteg kóklert ismerek és még többről hallok. De úgy tűnik, a többségnek erre van igénye. s ez az igazán elkeserítő...  Szerintem azoknak a gondolkodásával van inkább baj, akik képtelenek megbecsülni ha csupán önzetlen segítségből kapnak valamit, vagy ne adj isten minimális összegért, és annyira elvakította őket a pénz, hogy tényleg azt hiszik minél többet kell valamiért fizetni, annál jobb. És biztosan forintban mérhető a spirituális tudás mértéke, ha 100 ezret elkér, akkor biztos tud valamit alapon. Amit jól le is írtál, több példával is alátámasztva. Nem láttam másodállásban papot, de olyat sem, hogy a mise után csekket küldene a híveinek. Vannak felajánlások meg egyebek, talán még minimális tagdíj is van bizonyos hitközségekben, de egy gyóntatásért pl. tuti nem kérnek el mondjuk 50 ezer forintot. Az, hogy az emberek nem veszik észre és nem becsülik meg az ingyen kapott segítést, arról én nem tehetek  Lehet, hogy inkább az ő gondolkodásuk problémás. Mindenki azt hiszi, hogy itt minden eladó, és ha sok pénzük van akkor mindent megkaphatnak. Csak tudod a bölcsességet, alázatot, tiszta szívet és tudást, valamint annak használatához szükséges FELELŐSSÉGET nem lehet pénzért megvenni!! És ez jó is így. Ahogy az igazi szeretetet sem. Kihangsúlyozom, hogy a valódi szeretetről beszélek, nem az érdek-kapcsolatokról. Lehet praktikákat tanulni persze amik később elvezethetnek oda, de ahhoz a hozzáállás is olyan kell legyen. De aki eleve úgy áll hozzá -ahogyan te is írtad-, hogy tökmindegy ki az, minél többet fizetek annál több tudást ad- ott gondok vannak és lesznek. Mert valóban sok a kókler. Amikor még volt Budapest tv, néha belenéztem, hogy bosszantsam magamat. Egy hölgy telefonált be elkeseredve, hogy nincs munkája. A "jós"' hosszasan nézegette a lapokat (addig is ketyeg a 600 forintos percdíj), majd a következőt mondta: Hölgyem, a lapok azt mutatják, hogy a problémája azonnal megoldódik, ha talál egy munkát. A telefonáló pedig szinte sírt a boldogságtól, hogy mennyit segítettek rajta. És ez sajnos nem egyedi példa volt.. Arról nem is beszélek, hogy az ilyenek lejáratják az igazi tudású tanítókat is, meg magát az ezotériát/mágiát is. Ezért nyafogok ha pénzért tanításról van szó, mert ennyi szélhámos között már tényleg nehéz más szempont alapján kiszűrni az igazi EMBERT. Ez az egyik módja, hogy kér e pénzt és ha mégis akkor mennyit. Ha nem kér, attól még lehet hiányos tudású meg felelőtlen, de emberileg az nálam már egy jó pont. És ha látom, hogy tényleg azért csinálja csak, hogy adni tudjon, és szíve legmélyebb vágya ez, akkor még később támogatnám is anyagilag. Ha megtehetném persze. De először lássam, hogy mi a fontossági sorrend, az erkölcsi sorrend. Mert az már az elején sokat elárul. Elég szomorú, hogy azt értékelik csak nálad az emberek amiért fizettek. Pont, hogy azok a dolgok azok amik birtoklásával semmivel sem lesznek különbek az átlagnál. Mivel bárki más is birtokolhatja ugyanazt ha fizet érte. Hol itt a meló? Amit a saját erejéből ér el, saját felfedezéseivel, saját kitartásával, önmaga átformálásával, megtartóztatásával stb..Hát igen, ezt már nem lehet pénzért megkapni és még meg is kell dolgozni érte, ráadásul a felelősség-érzete is egyre nagyobb kell legyen az embernek. Ezt pedig nagyon sokat nem szeretik....sajnos..
|
|
|
|
|
Naplózva
|
"Vajon van élet a halál előtt?" "Ki a legjobban különbözik, az a leghasonlóbb"
|
|
|
|
Zoroasztrál
|
 |
« Válasz #62 Dátum: Január 18, 2010, 12:15:29 » |
|
Szia Susi!
Ne haragudj meg amit most írok, teljesen megértelek, hiszen mindennek ára van és ha megnézzük a pénz is egy energiaforma, ami ugyanúgy áramlik mint a szeretet. Szóval csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy én marhára tudom értékelni azt, hogy az én "mesterem" ingyen segít, dolgozik értem. Árad belőle a szeretet és boldoggá tesz, hogy van aki képes ilyen önzetlen módon szolgálni az emberiséget. Ettől függetlenül Téged is teljesen megértelek. "Mesterem" mindig azt mondja ne nézd sose, hogy mit kapsz vissza és hogy mennyit adsz. Ha valamit adsz mindenképp visszakapod ezerszeresen is. Csak ennyit akartam hozzáfűzni.
Üdv!
|
|
|
|
|
Naplózva
|
"Tudom szeretet nélkül minden ház üres, Minden városka lakatlan. Minden zseni ügyetlen, Félős nyuszi csak a kalapban."
|
|
|
|
Susi
|
 |
« Válasz #61 Dátum: Január 18, 2010, 12:02:31 » |
|
... Az én tanítómnak is van civil foglalkozása.
Szerintem a spiritualitásból nem lenne szabad megélhetést csinálni. Legalábbis kizárólagosan arra építeni nem. Az egy küldetés. Méghozzá igen kevesen kapnak ilyen életfeladatot. ...
Képzeljétek, nekem is volt másik munkám, de fél éve megszűnt. Egy napi nyolc órás munka mellett pedig képtelenség ezt is csinálni, már csak azért is mert az időhiány mellett még ott van a lelki kimerültség is, ha az ember ilyen sok időt tölt nem megfelelő környezetben.
Amúgy meg láttatok már olyan papot, aki csak másodállásban foglalkozik a lelki dolgokkal???
Egyszerűen nem tudom megérteni a hozzáállásotokat! Nem veszitek figyelembe azt a tényt, hogy a pénz nem rossz, és az emberek sosem becsülik meg igazán, amit ingyen kapnak. Szerintetek hányan veszik egyáltalán észre, amikor az üzletembe betérve megfelelek a kérdéseikre, hogy milyen nagy segítséget kaptak??? 10-ből jó ha 1. És nem kell azt hinni, hogy ezt onnan tudom, hogy "hálásak-e" a segítségért, mert nem azért teszem. A dolog abból derül ki, hogy egyszerűen semmibe se veszik a segítségemet, mert nem fizettek érte. Csak akkor látják, hogy a másik tett valamit, ha az felmagasztalva önmagát jól megvágja őket még anyagilag is.
Ott van pl. az Egyenesadás, amit szeptemberben indítottam. Sokkal olcsóbb, sőt ingyenes segítség is van, s mégis inkább 475.-ft-os percdíjért telefonálgatnak. Van olyan szakértőm ugyanis, aki Ezo tévés is, s úgy felhívják, kis pénzért nem, mert úgy hiszik, hogy akkor nem kapnak akkora segítséget.
De elárulom még azt is, hogy én 5000.-Ft-ért jósoltam, aztán nemrég egy hölgy rákérdezett, hogy mennyiért csinálom, s utána lekicsinylően közölte, hogy ő olyan jóshoz jár, aki 12000.-et kér érte. (Az tuti jobb!)
Szóval, nagyon eltévelyedett a gondolkodásotok! Inkább arra kéne figyelni, hogy mennyi badarságot tanítanak olyan egyének, akik miután elolvastak esetleg egy könyvet, vagy voltak egy hétvégi tanfolyamon, ettől már szakértőnek hiszik magukat. Rengeteg kóklert ismerek és még többről hallok. De úgy tűnik, a többségnek erre van igénye. s ez az igazán elkeserítő... 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Szeretettel jegyzé: Susi
|
|
|
|
anonymus
|
 |
« Válasz #60 Dátum: Január 18, 2010, 08:25:53 » |
|
Na igen nem csak hogy ne csak abból kelljen megélni hanem azt másra kell használni mert akko az igazi öröme elmarad a dolognak. Látni hogy valaki örül és ezt neked köszönheti lekileg ez többet ér minden pénznél, pénzért keményebben meg kell dolgozni...hisz az ennivaló meg a pénz se mondjuk tenyérjóslásból jön létre hanem munkával...méghozzá egy elég összetett munka eredménye dolgozik a föld az állatok a növéyek, nekik fejlődni az emberek dolga őket gondozni és a végén ott marad a munka eredménye. És ugye szintén munka ahogy csinálják a pénzt... az ezotéria meg a spiritualitás nem munka az egy bennünk meglevő dolog, mint ahogy tudunk levegőt is venni, csak ez nem olyan egyszerű...de hogy ez sikerüljön ezért se a tanító dolgozik meg csak feladatot ad, ls a tanítvány dolgozik,azért milyen durva lenne ha úgy kellene dolgoznunk hogy még fizessünk is mert dolgoznunk kell...
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
++Peti++
|
 |
« Válasz #59 Dátum: Január 18, 2010, 01:52:12 » |
|
A lényeg, hogy ha én tanítással foglalkoznék, azt csak úgy tenném, hogy ne csak abból KELLJEN megélnem. Mert akkor már van egy kényszer, hogy x összeget meg kell szereznem belőle.
Az én tanítómnak is van civil foglalkozása.
Szerintem a spiritualitásból nem lenne szabad megélhetést csinálni. Legalábbis kizárólagosan arra építeni nem. Az egy küldetés. Méghozzá igen kevesen kapnak ilyen életfeladatot.
Hogy más munka mellett hogyan is lehetne hatékonyan művelni, azt nem tudhatom, én nem vagyok tanító.
Azzal egyetértek, hogy enni kell, meg hasonlók, nem is ezt kérdőjeleztem meg, csupán azt próbáltam kifejteni, hogy a spiritualitás nem szabad egyetlen megélhetési forrás legyen, nem szabad a mindennapi anyagi/megélhetési dolgokkal keverni.
Manapság egyre inkább sima szakmának tekintik, amire ugyanaz vonatkozik mint bármely más szakmára. De azért szerintem ez azért annál mélyebb és összetettebb. És nagyon viszonylagos. Éppen ezért nehéz ebben a kérdéskörben a tutit megmondani, mert van aki így gondolja, van aki úgy, tehát ez amolyan is-is helyzet. Mindkét oldal érvei és ellenérvei elgondolkodtatóak.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
"Vajon van élet a halál előtt?" "Ki a legjobban különbözik, az a leghasonlóbb"
|
|
|
|
Zoroasztrál
|
 |
« Válasz #58 Dátum: Január 16, 2010, 12:59:44 » |
|
Én sem cseszegetésnek szántam a hsz-om, hanem inkább igazságnak tartom a gondolataid. Asszem nem jött át. De így már remélem, igen.
Értettem elsőre is csak azért írtam még egy "megerősítést", hogy nehogy valaki azt higgye, feltétlenül igazam van, csak azért mert olyan ""hangzatosan" sikerült megírnom a kommentet.  Akkor jó!  Szeretem a hangzatos de tartalommal bíró beszédet is. 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Szarvasnyom
|
 |
« Válasz #57 Dátum: Január 16, 2010, 09:57:21 » |
|
Én sem cseszegetésnek szántam a hsz-om, hanem inkább igazságnak tartom a gondolataid. Asszem nem jött át. De így már remélem, igen.
Értettem elsőre is csak azért írtam még egy "megerősítést", hogy nehogy valaki azt higgye, feltétlenül igazam van, csak azért mert olyan ""hangzatosan" sikerült megírnom a kommentet. 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
“Omne ignotum pro magnifico est”
|
|
|
|
Zoroasztrál
|
 |
« Válasz #56 Dátum: Január 15, 2010, 06:06:21 » |
|
Tyű, hát ez nem semmi!  Kemény de hitelesnek tűnő szavak!  Nem akartam én megmondani a "frankót", csupán igyekeztem leírni a gondolataimat. Természetesen ez az én világomban tapasztalat és igazság, de nem biztos, hogy más is így látja a dolgokat. Teljesen egyszerűen megfogalmazva: Ez az én véleményem a témáról. Én sem cseszegetésnek szántam a hsz-om, hanem inkább igazságnak tartom a gondolataid. Asszem nem jött át. De így már remélem, igen.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Szarvasnyom
|
 |
« Válasz #55 Dátum: Január 15, 2010, 02:56:51 » |
|
Tyű, hát ez nem semmi!  Kemény de hitelesnek tűnő szavak!  Nem akartam én megmondani a "frankót", csupán igyekeztem leírni a gondolataimat. Természetesen ez az én világomban tapasztalat és igazság, de nem biztos, hogy más is így látja a dolgokat. Teljesen egyszerűen megfogalmazva: Ez az én véleményem a témáról.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
“Omne ignotum pro magnifico est”
|
|
|
|